Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Webmaster Kaynak Eğitim Tanıtım Hizmet > Webmaster Genel Konular

Webmaster Genel Konular Webmaster Genel Konular

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-10-13, 09:30
Member

Tecrübe Puanı: 0
iTrader: %0/0
Winner Gambler is an unknown quantity at this point
Standart adsl bağlantısı?

slmlar...

evde her odada telefon prizi var.. ve ben istedigim odadan adsl modemi takinca internete baglanabilmek veya telefonu takinca tel calissin istiyorum...

adsl calismasi icin spliter ile ilk girisi alip birini modeme digerini telefona takilmasi gerekiyor... ancak böyle olunca diger odalara ayrıca kablo cekmek zorunda oluyorum.. buda sorun oluyor...

spliterida binanın ana girisindeki duya takmayi düsündüm.. ancak orasida cok dolu.. bir spliteri yerlestirmek imkansiz..yerlestire bilsem bile, baglanti nasil olmali..? spliteri eger ana girise takar ve line girisine gelen hatti, cikan kisminida telefon cikisinda diger kabloya baglarsam calisirmi? yani bu tel cikisindan telefon prizlerine giden yerden adsl modemle internete baglanabilirmiyiz...

iyi calismalar

#2 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-10-13, 12:27
BerkeSandal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Junior Member

Tecrübe Puanı: 0
iTrader: %0/0
BerkeSandal will become famous soon enough

Alıntı:
Winner Gambler´isimli üyeden Alıntı
slmlar...

evde her odada telefon prizi var.. ve ben istedigim odadan adsl modemi takinca internete baglanabilmek veya telefonu takinca tel calissin istiyorum...

adsl calismasi icin spliter ile ilk girisi alip birini modeme digerini telefona takilmasi gerekiyor... ancak böyle olunca diger odalara ayrıca kablo cekmek zorunda oluyorum.. buda sorun oluyor...

spliterida binanın ana girisindeki duya takmayi düsündüm.. ancak orasida cok dolu.. bir spliteri yerlestirmek imkansiz..yerlestire bilsem bile, baglanti nasil olmali..? spliteri eger ana girise takar ve line girisine gelen hatti, cikan kisminida telefon cikisinda diger kabloya baglarsam calisirmi? yani bu tel cikisindan telefon prizlerine giden yerden adsl modemle internete baglanabilirmiyiz...

iyi calismalar
Line girişini ana girişe bağlayıp evin içine dağılan tesisatıda telefon çıkışına bağlarsan çalışmaz. Ama ben kablosuz adsl bağlatmadan önce şöyle yapmıştım istersen dene

Bizim telefon salonda telefon kablosu salondan evi dolaşıyor. Salona girişdeki buat a splinter ı koydum line girişi oradan yaptım salona giren kabloyu phone kısmına taktım diğer odalara giden kabloyuda modem kısmına...

Bu şekilde ben salon hariç diğer odalarıdan nete bağlanabiliyordum. ama sonradan kablosuz aldım kurtuldum

Benim üsteki kullandığım şey kalıcı olarak düşünmüştüm ondan tesisatla oynadım ama senin için en uygununu söylüyorum;

Elektrikçiye git

Telefon prizi soketliyse;

*2 ad. İki tarafı soketli telefon kablosu

Telefon prizi dişi ise (3 ağızlı)

* 1 ad. tek tarafı soketli telefon kablusu
* 1 ad. İki tarafı soketli telefon kablosu
* 1 ad. telefon fişi (erkek)

Şimdi düzeneği yapalım

Splinterı al elektirikçiden aldığın o soketli kabluyu line girişine tak. iki tarafı soketli olan kabloyuda modem kısmına tak.

Şimdi senin düzeneğin bu. Salona geçtin diyelim;
var olan telefonun fişini çek oraya splinter ın line girişine taktığın kablonun diğer ucunu takıyorsun telefonun kablosunu phone kısmına modem kısmına taktığın kablonun diğer ucunuda modeme

salondan odaya geçmek istediğinde prize taktığın kısmı çıkarıp telefon kablosunu yerine takıp aymı işlemi odada yapıyorsun

anlatırken biraz karışık oldu ama çok basit bir yöntemdir

Seçenekler
Stil