![]() |
|
|||||||
| Webmaster Genel Konular Webmaster Genel Konular |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|||
|
Benim bilgisayarımdaki localhost u başkası görebilirmi? Arkadaşlar localhost(phpmyadmin apache2triad)(php için) kurdum fakat arkadaşlarımın bunu görmesini istiyorum nasıl saglarım öle bişey varmı? Mesela ip numaramdan filan loacalhostumu görebilirmi Yardım pls
|
|
|||
|
zaten apache nin amaci web server kurmaktır.makinene onu kurunca dogal olarak makinen webserver oluyor ve ip adresini yazan siteni yani localhostunu goruyor. (internetteki domain yerine senin ipin)
|
|
|||
|
Önce modeminin Virtula Server bölümünden;
ID Public Port - Start Public Port - End Private Port Port Type Host IP Address 1 80 80 80 TCP 10.0.0.xx yukarıdaki tabloya benzer bölümü oluşturman gerekir. Ayrıca bu işlemi yaptıktan ve kendi bilgisayarında ki gerekli programları çalıştırdıktan sonra (apache, IIS vb.) proxy kullanarak kendi bilgisayarındaki web server'a erişebilirsin. Proxy kullanmadan direk ip numaranı yazarsan hata sayfası açılır. Aynı modeme bağlı olmayan bilgisayarlardan direk ip numaranı yazarak ulaşım mümkündür. |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|