![]() |
|
|||
|
forumumda gezinirken birden 17 aktif uye ve 518 misafir gordum. heralde yine birileri ddos saldirisi yapiyor diye dusundum forumu kapattim.
daha sonra arkadas online listten bakip bunlarin hepsi spider bot dedi. ben once inanmadim gidip baktim we gercekten de oyle forumun istatistiklerine baktimhttp://www.xturkx.com/forum/statistik.php?do=spider ve cıkan sonuc inktomi 99.55 % (449) msnbot 0.443 % (2) anlamadigim olay su. nasil bir arama motoru bir siteye ayni anda 518 tane bot salar (arkadas su an uyardi 536 olmus spiderlar )aslinda baya garibime gitti google o kadar ziyaretine karsin sadece ana sayfayi indexledi.inktominin botlari ise butun basliklari ve profilleri indexliyor (aktif kullanicilardan gozukuyor )bu olay normalmi? |
|
|||
|
usta ona lafim yok. walla saat kavramını bilmio bunlar.
awstats dan baktım aynı anda 1383 tane gelmis diyor ben anlayamadım bi turlu.inktomi yi yahoo aldi peki bu indexlenen sayfalar nerede goruntulencek? aktif uyelerden baktım spaydırlar forumun altını ustune getirmis walla. 15 sayfa boyunca spaydır kaydı wardi.sunun profiline bakio. giris ekranını goruo.uyarı goruntuluo fln die. bi inktomi kadar olamadi google ![]() |
|
|||
|
burda gördükten sonra biraz araştırma yaptım..
adamlar indexlemede yeni bir teknoloji kullanıyorlarmış.. crawler (örümcük) deli gibi indexliyormuş tüm neti.. durmadan.. hadi hayırlısı yeni bişiler oluyor ama |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|