![]() |
|
|||||||
| Webmaster Genel Konular Webmaster Genel Konular |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
||||
|
arkadaşalr sizlere bir konuda danışacagım ya ben siteme giren www.domain.com girince direk otomatiks ayfa www.domain.com/default.asp baglanamsını istiyorum yanai sayfa www.domain.com şeklind edurmasın girene direk defalut.asp atsın hızlı ama.. yanai yönlendirme olmucak bunu asp kodu ile nasıl yaparım yani bazı arkadaşarın sitesind evar buu nasıl yapıyor bilen varmı adam www.domain.com yazınca direk www.domain.com/default.asp diye girecek siteye
|
Bende var o kod vereyim.
|
hatırlatayım yönlendirme degil www.domain.com yazınca hemen www.domain.com/default.asp atacak. yanai default.asp eklebilecegim bir kod alzım
|
odur bendekide sanırım
|
www.merlininkazani.com adresindeki gibi birşeyler istiyor galiba..
|
ya belki istediğin cevap değildir ama dosylarını site de bi klasore koysan a diye sonra a nın olduğu bolume default.asp koyup onun içine de <% response.redirect "a/default.asp" %>
yazsan olur.anlatabildmii bişmiyorum ama www.ibretialem.net e bakarsan ki benim yaptığım öyle. |
|
||||
|
yaw o kod bendede var ama benim index başka klasörde degil beneim istediğim sadece uzantı degişsin yanai www.domain.com yazınca bu yazı direk www.domian.com/default.asp diye acılsın..
|
Ana benim konum
Huseyin ; oncelikle istedigin www.domain.com 'a girince www.domain.com/tr/default.asp seklinde bir adrese gitmesi ise bu kolay bunu sende yaparsin eminim ben yine de merak edenlere tekrarliyayim : <% Response.Redirect "klasor/default.asp" %> Sayet istedigin ; www.domain.com adresine girince www.domain.com/default.asp adresine gitmesi ise bu da kolay ( bunu neden israr ile kullanmak istedigini anlamadim ama neyse ) Kod : <% script_name1 = split(Request.ServerVariables("script_name"), "/") script_name = script_name1(UBound(script_name1)) If script_name = "" Then Response.Redirect "default.asp" End If %> Kodlari sayfanin en ustune koyarsan istedigin islem olmus olur. Kodu acikliyayim script_name dedigimiz sey dosya ismidir. dosya ismini aldik adresi parcalayip. Ve sorguya soktuk "Eger dosya ismi bos ise default.asp 'ye yonlendir" dedik. Kontrol edecektir ve dosya ismi bos ise default.asp ye yonlendirecektir. Kolay gelsin.
| Stil | |
|
|