Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Webmaster Kaynak Eğitim Tanıtım Hizmet > Webmaster Genel Konular

Webmaster Genel Konular Webmaster Genel Konular

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-06-27, 00:03
ReferXchange - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Gold Member

Tecrübe Puanı: 0
iTrader: %0/0
ReferXchange is on a distinguished road
Standart http://sozluk.sourtimes.org INTEL REKLAMI

Arkadaşlar,

Biz sedo adsense derken ben şu sourtimes'da Intel in reklamını gördüm.

Her ne kadar bu sourtimes bir çok kişinin el elele verip oluşturduğu bir site ise de altı üstü bir iki kişinin bir araya gelip "şöyle bir şey yapak mı la?" deyip açtıkları bir sitedir.

Bana kalırsa bir hayal de olsa açtığımız bir sitenin gelecekte bu tür bir site olabileceğini düşünerek yaptığımız işlere girişmeliyiz. Daha doğrusu, bir iş yapıyorsak bu tür bir hayal kurabiliyorsak başlamak lazım bu işe.
"Bir tane site gördüm aynısını ben de yapıcam; o ayda 50.000$ kazanıyorsa ben de 5.000$ kazanırım" demekle olmuyor; aslında oluyor da, iki sıfır daha gidiyor kalan ayda 50$.

Hayal, Emek, fikir, cesaret, ve planlama BÜYÜK olmalı,
karambole hiç bir şey olmuyor. Bir sitede keyword tag'inin sonuna bir kelime ekleyip sayfalarınıza koyuyorsunuz, bir şekil uyduruyorsunuz iki yerden de gerçek bir link alıyorsunuz ve her şey değişiyor.

Son zamanlarda aklımı tek kurcalayan şey şudur:
(yardımı olması dileği ile sunuyorum)
az sayıda kişiye de olsa
(google'da arama yapanların 1/100'unun arayacağı şeyler arasında bulunan, siteye girenlerin 1/100 ünün işine yarayan ve bu insanların 1/100'ünün sürekli takip etmek isteyeceği ve )
bazı kişilere yararı olacak bir ATRAKSİYON sunan bir web sitesi yapmak...

Tabii bu kriterleri yüksek tutabilir ve 1/100 leri 1/50 ya da 1/20 yapabilirseniz ciddi bir iş çıkarmış olursunuz.

Ya da yeni bir linker mp3 sitesi vs yapmamak lazım. Yapanların ekmeğini daraltmayın diye demiyorum emeğe yazık.

HA BİR DE ::
"EMEKSİZ İSTEMEK DERMANSIZ DERTTİR"
Aşık veysel..

Saygılar..

#2 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-06-27, 01:03
OnurSQL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Tecrübe Puanı: 4
iTrader: %100/2
OnurSQL is on a distinguished road

sourtimes oldukça büyüdü..intelin server sponsoru oldugu biliyorum..ayrica efes dahil büyük firmalar reklam veriyor..

#3 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-06-27, 01:19
Permission - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
best scuba

Tecrübe Puanı: 7
iTrader: %100/1
Permission will become famous soon enoughPermission will become famous soon enough

adamda yok yok intel bırak her şeyden rekalm var

-yapıkredi.com.tr
-arcelik.com.tr
-global-opinion.net
-kampusce.com
-pepsi.com.tr
-yonja.com
-rufflesidea-logy.com
-turkcell.com.tr
-haydikampa.com
-milliyet.com.tr
-liberonette.com

benbunları saydım sayamadıkalrım :P cok

+ bunlar http://193.192.105.131/adserver/clickad.aspx bu linklerden gidiyor bu firma hangi firma acaba yanai hangi reklam ajansı

#4 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-06-27, 02:16
Aforizmalar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Gold Member

Tecrübe Puanı: 5
Aforizmalar is on a distinguished road

Alıntı:
ReferXchange´isimli üyeden Alıntı
Arkadaşlar,

Biz sedo adsense derken ben şu sourtimes'da Intel in reklamını gördüm.

Her ne kadar bu sourtimes bir çok kişinin el elele verip oluşturduğu bir site ise de altı üstü bir iki kişinin bir araya gelip "şöyle bir şey yapak mı la?" deyip açtıkları bir sitedir.

Bana kalırsa bir hayal de olsa açtığımız bir sitenin gelecekte bu tür bir site olabileceğini düşünerek yaptığımız işlere girişmeliyiz. Daha doğrusu, bir iş yapıyorsak bu tür bir hayal kurabiliyorsak başlamak lazım bu işe.
"Bir tane site gördüm aynısını ben de yapıcam; o ayda 50.000$ kazanıyorsa ben de 5.000$ kazanırım" demekle olmuyor; aslında oluyor da, iki sıfır daha gidiyor kalan ayda 50$.

Hayal, Emek, fikir, cesaret, ve planlama BÜYÜK olmalı,
karambole hiç bir şey olmuyor. Bir sitede keyword tag'inin sonuna bir kelime ekleyip sayfalarınıza koyuyorsunuz, bir şekil uyduruyorsunuz iki yerden de gerçek bir link alıyorsunuz ve her şey değişiyor.

Son zamanlarda aklımı tek kurcalayan şey şudur:
(yardımı olması dileği ile sunuyorum)
az sayıda kişiye de olsa
(google'da arama yapanların 1/100'unun arayacağı şeyler arasında bulunan, siteye girenlerin 1/100 ünün işine yarayan ve bu insanların 1/100'ünün sürekli takip etmek isteyeceği ve )
bazı kişilere yararı olacak bir ATRAKSİYON sunan bir web sitesi yapmak...

Tabii bu kriterleri yüksek tutabilir ve 1/100 leri 1/50 ya da 1/20 yapabilirseniz ciddi bir iş çıkarmış olursunuz.

Ya da yeni bir linker mp3 sitesi vs yapmamak lazım. Yapanların ekmeğini daraltmayın diye demiyorum emeğe yazık.

HA BİR DE ::
"EMEKSİZ İSTEMEK DERMANSIZ DERTTİR"
Aşık veysel..

Saygılar..
sourtimes düşündüğün gibi "şöyle bir şey yapak mı la?" açılan bir site değildir.
sözlükte ssg (sedat) ile ilgili biraz araştırma yaparsan o fikrin o kadar kolay çıkmadığını daha iyi anlayabilirsin.

artık makrobilim değil mikrobilim var. bilimde ilerlemeler hızlı ama geniş çapta değil. internette de büyük bir iş yapmak kolay değil. düşündüğün konsepti yakalayabilmek için fikir ne kadar önemli de olsa programlamanın önemine erişemez. onlarca yeni fikir görüyorum forumda çok güzel çok ilgi çekici ancak "hard coder" tabiri ile anılan insanların bir araya gelmesi ve aynı planlama içinde yer alması ciddi bir iştir. yani gün içinde linker ile site yapan kişiler için herhangi ilgi çekebilecek bir fikir bulmak tek başına yeterli olmayacaktır.

kısacası güzel bir fikir tek bir kişiden çıkabilir ama bu işi meslek olarak yapan insanlar bir araya gelmez ise bu fikir uçar gider.

bir de olaya şu yönden bakmak gerekir ; eğer benim tek amacım para kazanmak ise kalite konusunda rahat davranabilirim. üretmek değil de herhangi bir şekilde para kazanmak ise amaç bu tür sitelere ve bu tür site yapanlara herhangi bir söz söylemeye hakkımız yok iyi ya da kötü yönde.

@ permission

sourtimes sahipleri ve önde gelenleri meslekleri ve çevreleri açısından reklam olayında pek zorlanmıyorlar.

Konu Aforizmalar tarafından (2005-06-27 Saat 12:35 ) değiştirilmiştir.. Sebep: serdar değil sedat

#5 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-06-27, 08:52
ReferXchange - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Gold Member

ReferXchange is on a distinguished road

fikir biraz zor mu çıkmıştır anlamadım?
yani sonuç olarak düşünülmüş düşünülmüş ve sonuçta birisinin "şöyle bir şey yapak mı la?" demesi ile çıkmıştır.
sonrasında kodlamanın 1 günde ve kolayca bittiğini de iddia etmedim; mutlaka emek işidir ve bunu bir kişiden daha çok kişi uğraşıp gerçekleştirmiş te olabilir.
Bana lütfen bu scriptin 1 milyon$ a satıldığını ya da yapılacağını da söylemeyin. Şu anki boyutuyla karşılaştırılamayacağını ve işin başında bu kadar geliştirilebilir bir iş olduğunu düşünmenin/hayal etmenin önemli olduğunu iddia ediyorum...

saygılar..

Alıntı:
Aforizmalar´isimli üyeden Alıntı
sourtimes düşündüğün gibi "şöyle bir şey yapak mı la?" açılan bir site değildir.
sözlükte ssg (serdar) ile ilgili biraz araştırma yaparsan o fikrin o kadar kolay çıkmadığını daha iyi anlayabilirsin.

artık makrobilim değil mikrobilim var. bilimde ilerlemeler hızlı ama geniş çapta değil. internette de büyük bir iş yapmak kolay değil. düşündüğün konsepti yakalayabilmek için fikir ne kadar önemli de olsa programlamanın önemine erişemez. onlarca yeni fikir görüyorum forumda çok güzel çok ilgi çekici ancak "hard coder" tabiri ile anılan insanların bir araya gelmesi ve aynı planlama içinde yer alması ciddi bir iştir. yani gün içinde linker ile site yapan kişiler için herhangi ilgi çekebilecek bir fikir bulmak tek başına yeterli olmayacaktır.

kısacası güzel bir fikir tek bir kişiden çıkabilir ama bu işi meslek olarak yapan insanlar bir araya gelmez ise bu fikir uçar gider.

bir de olaya şu yönden bakmak gerekir ; eğer benim tek amacım para kazanmak ise kalite konusunda rahat davranabilirim. üretmek değil de herhangi bir şekilde para kazanmak ise amaç bu tür sitelere ve bu tür site yapanlara herhangi bir söz söylemeye hakkımız yok iyi ya da kötü yönde.

@ permission

sourtimes sahipleri ve önde gelenleri meslekleri ve çevreleri açısından reklam olayında pek zorlanmıyorlar.

#6 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-06-27, 09:06
altar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

altar is an unknown quantity at this point

O intel skinini oraya koymanın bir günlük bedeli 750 dolar.

#7 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-06-27, 09:16
ploop - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Moderator

Tecrübe Puanı: 9
iTrader: %100/11
ploop is a jewel in the roughploop is a jewel in the roughploop is a jewel in the roughploop is a jewel in the rough

ek$i sözlüğün 1000 gösterime 2$ aldığını da belirteyim buradan hemen, gözleriniz yuvalarından fırlasın.

#8 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-06-27, 09:45
Senior Member

fenerli is an unknown quantity at this point

Internette yalnızca .com domaini ile iyi şeyler yapılmadığını ispatlamış bir site

#9 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-06-27, 10:09
uyuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Gold Member

Tecrübe Puanı: 5
uyuz is on a distinguished road

reklamz ile çalışıyor ek$i

#10 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-06-27, 10:18
yeniwebmaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Tecrübe Puanı: 3
yeniwebmaster has a little shameless behaviour in the past

kapıdan kovulup bacadan girmeye çalışan insanlarla uğraşan bir site

Seçenekler
Stil