![]() |
|
|||||||
| Webmaster Genel Konular Webmaster Genel Konular |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
||||
|
yabancı site yapınca zannedildiği gibi hit kazanmak o kadar zor değil. sadece uğraşmak ve sabretmek lazım.
3.000-5.000 arası tekil ziyaretçisi olan yabancı sitemiz var. www.cristiano-ronaldo.org tanıtım için hiçbirşey yapmadık, sadece arama motorlarından gelen ziyaretçiler tanıttılar siteyi |
|
|||
|
o kadar çok konu varki site yapılacak yabancılarda mesela ornek vereyim.
786100 baby name ( inglizce bir bebek isimleri kitabı alacaksın yapacaksın siteyi ama ing. bilmeniz gerekir biraz. Bu pastadan sizde yersiniz. Üstelik elinizde bu site icin pr4+ domain var ise yaşadaınız. Bu 786100 kişi yahoo da nisan ayı aramış birde googleyi düşünün birde millet isim diye aratıyor mesela "ninna name" "girl name" "boy name " hepsinden pay alırsınız. Masrafınız şu inglizce bebek isimleri kitabını kredi kartıyla internetten almak basit amazon.com ve diğer ünlü alışveriş sitelerinde var hatta türkiyede kitapçılara sorarsınız KAPALIÇARŞI da filan onlar bile bulur size değmez mi bir adsense/ adbrite koysanız hayli hayli kazanırsınız. En kötü sonuç site tutulmadı,host sorunları yuzunden google tam indexliyemedi filan ama inanın harcadıgınız parayi kesin kurtarır ve en azından bir inglizce site yapmış olursunuz tam anlamıyla. |
|
||||
|
Ben internet üzerinde hep bilgi vereceğim faydalı sitele yaptım şimdiye kadar, yüzlerce yazı bulunan bir sitemin günlük tekil hiti 1000 ben bu siteye ayıracağım zamanı gidip bi mp3 veya tırıvırı sitelerden yapsaydım hitim inanın günlük 10.000 olurdu biz malesef okumaya önem vermiyoruz, acı bir gerçek
|
+ 1
tr de bir siteyi 1 ayda yukseltebilemk için 400 ytl yeter belkı fazla bile 4 siteye pop up reklam versen (iyi hitli siteler ortalama 100 ytl olanalr var goruyoruz) gunde 15.000 tekıl vurursun bu hitle toplistlerde ilk 10 a girersın trahatca ve ısmını tanıtırıns bir nevı oalrak sonrak ıaylarda pop up u 2 ye sorna 1 e düşürürsun bu zman içerisinde site isim yapmış olur 3 ay sorna ortalama siten ıyıse gunde 4000 tekıl lı bır siten olur ![]() yabancılarda boyle bir secenek pek yok bence çunk uartı onalrda pop up kavramı kalmadı tr de pop up un omrude aş patlasa 2 yıl bakmayın herkes sp 2 yukleyemıyor o yuzden pop up reklam var tr de yurt dışında pek yok bu olay.... o yuzden hıt zor..
|
Alıntı:
![]() valla bende bi 500 tekil almak için deyim yerindeyse yırtındım Sonuç -->> ![]() bi hostla alakalı bi ing. siteyle olayı çözdüm gitti ortalama tık başı 1.5 $ alıyorum adsenseden ama millet tıklamıyor o ayrı... Tek Yol : Arama Motorları http://www.forum.iyinet.com/showthread.php?t=14379 bu konudada anlattığım gibi msn ve yahoodan yana bazı sorunlarım ve bu sorunlarımın çözülmesiyle çok iyi ingilizce projelerim var.. ingilizcem yok ama dert değil halledioz what is yor neym meym ...
|
|
|||
|
Alıntı:
biz de yabancı(ingilizce) dilde sayfa açarsak bizim günlük 2500 hitimiz 250 ya olur ya olmaz. onlarda türkçe açmış olsalardı tam tersi olurdu. yabancı dilde milyonlarca site.. ya türkçede? ne kadar çok site,o kadar çok rekabat. |
|
|||
|
google'da reklam yerine public service şeylerindeki güneş ne kadar sıcaktır falan gibisinden mesajları görüp cep telefonu sitesine güneşin ne kadar sıcak olduğuna dair sadece bir sayfa yazan webmaster zihniyeti olduğu sürece biz çok çok çok hit alırız, ama bir arpa boyu yol alamayız.
|
|
||||
![]() asıl komik olan ve yukarıda üzerini çizdiğim şey ise @rolfgrin in de "bir" örnek ile belirttiği kişilerden bazılarının burda vb. yerlerde 'benim sitem süper "10yüzbin500" tekil hitim var, kralım ben yihahaha' gibi terimler kullanması. Tek tavsiyem: "sadece konunuzu" yapın, kendinizi bile hayran bırakacak kadar iyi yapın ! Emin olun mevya verecektir. |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|