![]() |
|
|||||||
| Webmaster Genel Konular Webmaster Genel Konular |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|||
|
merhaba,
bir arkadaşım güzel bir proje üzerinde çalışıyor. tamamen kendisine ait makaleleri yayınlamayı planlıyor. ancak, sitesini yayınlar yayınlamaz, 10 larca kopya sitenin derhal çıkacağından emin olduğumuz için, bu konuda ne gibi önlemler alınabilir. zira, birçok sitede başımıza gelen olay bu. kopya site, daha fazla backlink alarak daha üst sırada çıkıyor. böyle sıfır ve unique içerikten oluşacak bir makale sitesi için ne gibi önlemler alınmasını önerirsiniz?
|
Makaleleri noterde tasdik ettirerek kopyalayanlara karşı dava açabilirsiniz ve kesinlikle davayı kazanırsınız (ki bu kopyacılar için iyi bir ders ve diğer kopyacılar için ise engelleyici bir durum olur). Teknik olarak kopyalamayı engeleme imkanı ne yazık ki yok.
|
Creative Commons (CC) hakkındaki yazıya bakmanızda fayda var. Fakat bu lisans işlemi türkiye için geçerlimi bilmiyorum. belki işinize yarar.
http://www.bunlarlazim.com/creative-...-reserved.html |
|
|||
|
http://www.tasdix.com/
bu site dökümanın ilk sahibinin size ait olduğunu onaylamanızı sağlayacaktır. Dosyalarınıza sayısal imza atıyor, tabiki tasdiklenme tarihinide atıyor. Böylece daha sonradan yayına çıkmış içeriklere karşı telif hakkınızı arayabilirsiniz. Bilgi bankası bölümünde detaylı açıklamada yapılmış. 1 tasdik bedeli 5ytl kimler tasdixi kullanabilir bölümündede sizin için bir açıklama bulunmakta; Yazarlar (makale, edebi eser, senaryo, şiir, çeviri, bilimsel eser vb. sahipleri) Alıntı:
|
|
|||
|
Alıntı:
Dedikleriniz mantıklı mail olayı ftp'den daha geçerli olacağını düşünüyorum. Sanırım bu en iyi çözüm olacaktır. Hukuk sitelerine bu konuyla ilgili bir konu açıp, hukukçu arkadaşlardan geçerliliğini tam sorgulamak lazım. |
|
||||
|
banada mantıklı geldi...
ancak bilgisayar tarihini geri alarak yeni dosya oluşturulsa durum ne oluyor acaba ? Böyle bir şeyin olabilirliği varsa şayet mahkeme kabul etmeyecektir... 10 yıl kadar evvel buna benzer bir hadiseyi cd de yaşadım çünkü...İhale bana kalmasın diye b.sayarı eski tarihe alıp cd yi tekrar yazdırmıştım
|
|
|||
|
Alıntı:
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|