Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Web Hosting > Web Hosting Kurulum Donanım Yazılım

Web Hosting Kurulum Donanım Yazılım Web Hosting Kurulum Donanım Yazılım AWBS Modernbill Mail DNS FTP IRCD

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)   iTrader 
Alt 2004-10-06, 16:59
Ovetto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

Tecrübe Puanı: 4
iTrader: %0/0
Ovetto is an unknown quantity at this point
Standart Sponsorluk konusunda dikkatli olmalıyız

Merhaba,

Son zamanlarda hosting sağlayıcılarının bitmek bilmeyen sponsorluk istekleri konusunda siz değerli webmaster, site sahipleri arkadaşları uyarmak isterim. Günlük ziyaretçisi 100'ü bulamayan siteler bile sponsor hosting sağlayıcısı bulabiliyor. Bu bağlamda ilerisi için büyük sıkıntılar yaşabilirsiniz. Bunun için temkinli olmanız gerekmektedir.

Öncelikle, domain sponsorluğu gibi bir teklife asla sıcak bakmayın ve bunu sağlayıcınızdan asla istemeyin. Çünkü, tüm emeklerinizi çöpe atabilirsiniz. Unutmayın, domain yönetimi ellerinde oldukları için diledikleri taktirde sizi kapı dışarı edip, hazırın üstüne konabilirler. Projenizi değerli kılıyorsanız, bir domain için yıllık $10 gibi bir ücret ödemekten çekinmeyin.

Hosting sponsorluğu ise domain kadar risk taşımaktadır çünkü sağlayıcı dilediği anda tüm verilerinize erişebilir ve bunları kendi için yedekleyebilir. Eğer sağlayıcı sitenizin ziyaretçi sayısına önem vermiyorsa bunda bir sorun var demektir. Elbette, kişisel beğeni doğrultusunda sponsorda olabilir ancak bu projenizin özgün olmasına bağlıdır. Buna inanıyorsanız, bir sorun yok demektir ancak bu özgün proje, onun ellerinede geçebilir. Bunuda unutmayınız.

Hosting sponsoru olmak isteyen sağlayıcılar genelde müşteri portföylerini genişletmek ve bunları referans olarak potansiyel müşterilerine sunmak amacındadır. Yeni kurulan hosting sağlayıcılarının, "hitiniz ne olursa olsun buyrun gelin sponsor olalım." demesi sizin için önemli bir risk taşır. Çünkü, yeni kurulan bir hosting sağlayıcısı referanslarını çoğaltmak adına bir çok siteye sponsor olur ve tasarladığı müşteri portföyüne ulaşınca, sponsor olduğu siteleri bir anda kapı dışarı eder veya tasarladığı müşteri portföyüne ulaşamazsa bir günde sırra kadem basar. Bu, her halükarda büyük sorunlara neden olur.

Sektörle ilgili uzun süreli bir tecrübeye sahibim ve bu konuyla ilgili çok ama çok sıkıntı yaşayanlara şahit oldum. Bir sağlayıcıyla mütabakata varmadan önce, sorun, soruşturun. En azından, bu forumları kullanın. Burada size yardımcı olabilecek çok kişi var.

#2 (permalink)   iTrader 
Alt 2004-10-06, 17:09
tHm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
tHm tHm isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Member

tHm is an unknown quantity at this point

%100 katılıyor ve düşüncelerinizi destekliyorum.

#3 (permalink)   iTrader 
Alt 2004-10-06, 17:12
Member

Tecrübe Puanı: 0
Haymac is an unknown quantity at this point

Baya bi eskiden bir sponsorum wardı, benim php leri aşırmıştı. hala unutmam ya adam bide çalmadık diyordu....

Neyseki yeni hosting firmam çok sağlam, isterse çalsın topuklarına sıkarım

#4 (permalink)   iTrader 
Alt 2004-10-06, 19:01
Junior Member

Keopsbilisim is an unknown quantity at this point

Merhaba ;

Gerçekten çok doğru yazılmış. Sponsorluk kavramına zaten hiç bir zaman sıcak bakmıyoruz. Sadece elimizde olan domainleri değerlendirmek amacı ile güvenilen kişilere web host sağlıyoruz. Zaten artık sponsorluk istekleri suistimal edilmeye başlandı. İlk defa web sitesi açacak kullanıcılar dahi gelip sponsorluk talep ediyorlar.

Saygılarımızla.

#5 (permalink)   iTrader 
Alt 2004-10-06, 20:01
Junior Member

atakan_s is an unknown quantity at this point

Bence sponsorluk ticari kaygılardan ziyade, bu işe gönül veren ve iyi bir şeyler yapmak için çabalayan kişilere, aynı amaçlara sahip hizmet sağlıyıcıları tarafından verilmeli.

Günde 1000 hit alıyor diye kalite aranmadan olunan sponsorluklar, malesef bu hit değerleri düştüğü zaman sorgusuz sualsiz durduruluyor.

#6 (permalink)   iTrader 
Alt 2004-10-06, 22:03
MP3Kaydet.COM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Tecrübe Puanı: 3
MP3Kaydet.COM is an unknown quantity at this point

Alıntı:
atakan_s´isimli üyeden Alıntı
Bence sponsorluk ticari kaygılardan ziyade, bu işe gönül veren ve iyi bir şeyler yapmak için çabalayan kişilere, aynı amaçlara sahip hizmet sağlıyıcıları tarafından verilmeli.

Günde 1000 hit alıyor diye kalite aranmadan olunan sponsorluklar, malesef bu hit değerleri düştüğü zaman sorgusuz sualsiz durduruluyor.
katılıyorum bu görüşlere, çok kaliteli bi site şu an mesela benim site ama sponsor konusunda cidden sıkıntı çekiyorum. Adalet yok yani bu olaylarda

#7 (permalink)   iTrader 
Alt 2004-10-07, 10:05
Junior Member

atakan_s is an unknown quantity at this point

Aslında bazen olaylara "hosting" dünyasının dışından bakmaya çalışıyorum. Yani bir anda binlercesi türeyen servis sağlayıcıları, sahte kredi kartı kullanarak inanılmaz fiyatlara hizmet (!) verip ortadan kaybolan dolandırıcılar...

Bunların hepsi hayatın diğer alanlarında da var. Gerçekten İnternet'in artık günlük hayatımızla bire bir olması beni çok şaşırtmaya başladı.

Konudan biraz alakasız kaldı ama kusura bakmazsınız artık

#8 (permalink)   iTrader 
Alt 2004-10-07, 13:56
malatyasporlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Gold Member

malatyasporlu is an unknown quantity at this point

valla tr.st bana domain sponsoru oldu ama tr.stye güvenim sonsuz...

#9 (permalink)   iTrader 
Alt 2004-10-07, 15:57
Member

Enis Okur is on a distinguished road

Şirketlerin doğrudan site sahiplerine gizli sponsorluk teklifinde bulunması gerektiğini düşünüyorum. Daha profesyonelce bir adım.

#10 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-02-05, 02:39
drstranger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Gold Member

Tecrübe Puanı: 5
drstranger is an unknown quantity at this point

sponsorluk gercekten, uzerinde dikkat edilmesi gereken konuların basındadır..
hele hele
domain sponsoru olucam diyene asla inanmayınız. sayet malatyalı gibi adamı sahsen tanımıyosanız

Seçenekler
Stil