Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Web Hosting > Web Hosting Kurulum Donanım Yazılım

Web Hosting Kurulum Donanım Yazılım Web Hosting Kurulum Donanım Yazılım AWBS Modernbill Mail DNS FTP IRCD

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)   iTrader 
Alt 2003-01-15, 11:08
Junior Member

Tecrübe Puanı: 0
iTrader: %0/0
forumcu is an unknown quantity at this point

Arkadaşlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!
Ben bir site yaptım ve yayınlayacağım fakat önce alan adı almam lazım işte benimde kafam burda takılıyor. Bazı sitelerde görüyorum alan adı ve hosting şimdi alan adı 1 yıllık 10$ birde hosting var oda paraylan benim sorum şu hosting alınca zaten alan adınıda almıyormuyuz yoksa ikisi farlı birşeyede ikisinide farklı farklı alacakğız mı. Anlaşıldı herhalde
ÇOK ACİL

#2 (permalink)   iTrader 
Alt 2003-01-15, 14:07
Member

Tecrübe Puanı: 4
seven7 is an unknown quantity at this point

merhaba dostum,

alan adi ve hosting farkli seylermis.Bende sonradan ogrenmistim ilk bu islere bulastigimiz zamanlar :D . Alan adi alirken dikkat et Administrative ve Registrant biglileri senin ustune olsun, Hosting alirken de dikkat et :) bu ara yine ben hostingciyim diyen cikti piyasaya :)

bu su anda http://linehost.net 'ten hosting aliyorum.Yaklasik 2-3 ay oldu herhalde sorun yasamadim(Ozellikle destek ve uptime orani cok iyi).Alan adimi kendim almistim , VT yi kullandim memnun kalmadim ve pahali gercektende.bi ara vthost.net ten alicaktim iyi ki almamisim ,adamlar yok oldu gitti :)

Sevgiler,Kolay gelsin sana...

#3 (permalink)   iTrader 
Alt 2003-01-16, 09:47
Junior Member

forumcu is an unknown quantity at this point

şimdi dediğine göre ben şimdi mesela sitenin alan adı www.........com gibi alacağım yıllığını 10$' ra sonra da bir hosting sitesinden aylık aylı ödeyeceğiz yani ikisinede farklı farklı ödeyegiz galiba doğruysa doğru diye yanlışsa yanlış diye bir mesaj at unutmadan sen nereden alan adını alıdın

#4 (permalink)   iTrader 
Alt 2003-01-16, 10:35
Member

Tecrübe Puanı: 4
seven7 is an unknown quantity at this point

selam,

alan adimi dotster.com dan almistim. Evet istersen alan adininida hosting alacagin sirketten alabilirsin, ama kendinde alabilirsin. Hosting odeme seklinde alacagin pakete gore degisir,mesela ben 6 aylik odedim.
odeme secenekleri cok zaten eger linehost tan alacaksan :) Alanadi(Domain) ve Hosting farkli sdeyler.ikisininde ucreti farkli tabi.Mesela domain alirken yillik ucretini odemek zorunda kaliyorsun ama hosting alirken servis saglayiciya bagli.

kolay gelsin sana,

#5 (permalink)   iTrader 
Alt 2003-01-18, 16:23
Junior Member

SnIcK3rS is an unknown quantity at this point

Merhaba forumcu,

Öncelikle benden kısa bir açıklama, bu açıklamayı, yapıcağım design'ı ve adamın vereceği paranın muhteviyatını anlattığım insanlara yapıyorum domain ve hosting konusunda..

Bir örnekle açıkliim..
Bir dükkan açmak istersin, arkasından gidip isim hakkını alırsın..
Ancak isim hakkı senin yapmak istediğini karşılamaz cunku bu isim hakkını veya tabelayı :) asabileceğin bir dükkan yoktur ortada..
Bu sebeple gidip bir yerde dükkan kiralarsın..
İşte aldıgın isim hakkını domain, kiraladıgın dükkanı da hosting olarak düşün..

Kiraladıgın dükkanın da büyüklüğü senin aldıgın hosting alanı gibidir, yani cok mal koyacaksan büyük yer alırsın..
Senin (veya başkasının) üzerine koydugu design'ı da dükkana yaptığın vitrin gibi düşün ;)

Şimdi gelelim domain/hosting alma safhasına..
Verdiğim örnekten, domain'in sana ait olmasının önemini anlamış olman gerekiyor..
Ancak domain'in sana ait olmasının senin açından güvenli olmasının sebebi aslında sahtekarların yarattıgı bir güvensizlik ortamından kaynaklanıyor.
Yani aslında domain'i de hosting aldıgı yerden alıp gayet de mutlu olan çok insan var ancak biz sadece canı yananların feryatlarına tanık olduğumuz için herkes domain kendine ait olsun sona hosting alırsın der.

Ben şimdiye kadar her zaman ince eleyerek seçtim, inan hosting konusunda bir siteyi çok iyi inceledğinde site zaten kendini ele veriyor.
Tavsiye istersen de http://www.faktori.com u önerebilirim, iki ay evvel bir domain'le ilgili müşterim yönlendirme istedi sorunsuz ve hızlı şekilde yaptılar işlemi, şimdi de dom/host alıcağım zaman ordan alıyorum.
Onun dışında denemeyip de herkesin iyi demesinden iyi olduğunu çıkardığım http://www.turkticaret.net var.

Gene sıkıntılı bi ana denk geldik uzun uzun yazdık (yukarda da kısa demişiz) artık yanlış bişey sölediysek affola :)

#6 (permalink)   iTrader 
Alt 2003-01-23, 17:35
Junior Member

atillahan is an unknown quantity at this point

selam arkadaşlar...
www.edithosting.com sitesi bence tam aradığınız bir site üstelik domainleride ücretsiz veriyor bence unix ekonomik paketini incelemelisiniz... aynı zamanda oldukçada hızlı serverları şuana kadarda hiç problem yaşamadım bence bi göz atın fiyatları bir görün...

Seçenekler
Stil