Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Webmaster Kaynak Eğitim Tanıtım Hizmet > Web / Grafik Tasarım
Kayıt ol Blogs Yardım Üye Listesi Ajanda iTrader Forumları Okundu Kabul Et

Web / Grafik Tasarım Web / Grafik Tasarım

Cevapla Add This!

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-05-08, 08:05
cakirx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ılı ııl ıııı llııllıııııı

Blog Entries: 3
Tecrübe Puanı: 3
iTrader: %100/2
cakirx will become famous soon enough
Standart Kusursuz tasarımların sırrı 2

Başlık biraz iddaalı görünüyor açıkcası başka bir şey gelmedi aklıma.

Bu başlıklar altın da : photoshopta site tasarımı nın püf noktaları , ipuçları gibi üst seviye bilgi gerektiren anlatımlar. Kalite tasarım ve tasarımcılardan örnekler vermeye çalışıyorum.

Konuyla ilgili açtığım ilk başlık: http://forum.iyinet.com/web-grafik-t...rin-sirri.html

Deviantart üye ismi : elusive
Ülke: Nova Scotia, Canada
İşletim Sistemi: Windows Vista
Kullandığı Programlar: Photoshop CS3 / Dreamweaver CS3
İnceleyeceğimiz tasarımının adı : Interface - Phantom

Tasarımı buraya tıklayarak inceleyin. Öncellikle konuyu basit şekilde özetleyen bir tasarım olduğu için bu çalışmayı seçtim. Dikkat etmenizi istediğim noktalar Header da menünün altında ve footer da bulunan ışık (Led) görünümleri.

Açıklayacağımız yöntem:Yukardaki tasarımı incelediyseniz az çok konuyu anlamışsınızdır. Tasarımlarda ışık efekti çok farklı şekillerde kullanılabiliyor. Bu konuda yukarıdaki tasarımda kullanılan Led (Light Emitting Diode) görünümünü ele alacağız. LEDefekti ve diğer ışık efektlerine bir kaç örnek:

Let görünümü (mausenin bulunduğu buton): TIKLA
Let görünümü (Sağ yan - Sağ en alt - footer): TIKLA
Dağınık ışık hüzmesi: TIKLA
Dağınık ışık hüzmesi (benim yaptığım bir tasarım: TIKLA
Spot Işık: TIKLA
Neon (çok nadir kullanılır): TIKLA

Led efekti en fazla kullanılan ve oluşturması en kolay yöntemdir.

Uygulama : Daha önce dediğim gibi uygulaması çok basit 2 adımdan oluşuyor. İnce ve kısa bir çizgi oluştuyoruz Led mizin merkezine. Daha sonrada brush tool ile LEDimizden yayılan ışığı arka plana yerleştiriyoruz.
Dikkat etmemiz gereken önemli ayrıntılar:
1. Led efekti genellikle koyu zemin üzerine uygulanır
2. Led merkezi zemin renginden açık tonlarda olmalı. Beyaz tercih edilebilir ama çalışmaya göre zemin renginin çok açık tonlarıda kullanılabilir.
3. Led yayılan ışığı sadece 1 yöne uygularsak daha gerçekçi görüntüler oluşturulabilir. Diğer yönede yansıma şeklinde hafif izler bırakabilirz.
4. İyi bir görünüm elde etmek için tasarım uygun yerlerine LED efekti uygulamalıyız. (Menü altı - header - tablolarlar arası geçiş - Logo altı vs.)

* LED efekti uyuglaması aslında çok zor bir işlemdir. Tasarımda fazla öne çıkabilir. Bu tür sorunları aşmak için mümkün olduğunca çok daha önce yapılmış tasarımları inceleyin.

.psd dosyası: Download
.psd dosyası alternatif link: Download

¢elusive nickli tasarımcının İlgi çeken diğer çalışmaları :

Exino.com - Project Euphoria

Onyx

Leviticus Cross Concept

Interface - BlackBerry

DaveNitsche.com

Ücretsiz template >>

#2 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-05-08, 08:25
yagmayok - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Saa Wa Dee

Tecrübe Puanı: 4
iTrader: %100/1
yagmayok will become famous soon enough

devamını gene bekliyor olacağım. Teşekkür ederim...

Dikkat ettiğim bir nokta var bu arkadaş genelde koyu renkler (Siyah ve yakını) üzerine çalışmalar yapmış. Bana soracak olursanız bu tonlar pek tercih edilmiyor. Bir sitede tasarımda renklerin ne kadar önemli olduğu zaten tartışılmaz. Ama şahsi görüşüm kullanıcı bu tonları pek sevmiyor ! acaba ben yanlış mı düşünüyorum ?

#3 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-05-08, 09:33
...::LorD::... - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

Tecrübe Puanı: 1
iTrader: %100/4
...::LorD::... is an unknown quantity at this point

cakirx gene yaptın yapacağını ellerine sağlık çok güzel olmuş açıklamaların için de sağol. sakıncası yoksa bunları video olarak çekebilir misin? böylece elimizde arşiv olmuş olur.

siyah ve yakını çalışmaları ben tercih ediyorum çünkü renklide olduğu kadar detaya girmiyorsunuz kusurlar pek belli olmaz ve siyah ve tonlarının bir asilliği var gibi hissediyorum tabi tasarımlar şirketin veya sitenin amacını belirtecek şekilde renkten renge girerek hoş tasarımlar çıkar.

#4 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-05-08, 17:45
cakirx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ılı ııl ıııı llııllıııııı

Tecrübe Puanı: 3
iTrader: %100/2
cakirx will become famous soon enough

Alıntı:
yagmayok´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
devamını gene bekliyor olacağım. Teşekkür ederim...

Dikkat ettiğim bir nokta var bu arkadaş genelde koyu renkler (Siyah ve yakını) üzerine çalışmalar yapmış. Bana soracak olursanız bu tonlar pek tercih edilmiyor. Bir sitede tasarımda renklerin ne kadar önemli olduğu zaten tartışılmaz. Ama şahsi görüşüm kullanıcı bu tonları pek sevmiyor ! acaba ben yanlış mı düşünüyorum ?
Teşekkürler. Renk hakkında ki düşüncen aslında bi bakıma yanlış değil. Bu tasarımcı ve bu kalitede işler çıkaran diğer tasarımcılar için renkler dediğin şekilde bir anlam ifade etmiyor. Yani kırmızı göz alır , siyah çok iç karartıcı, gri bayıcı Nedeni ise tasarımlarını 3 boyutlu yapmaları parlarmalar ışık efektleri dokular. 3 boyutlu düşündüğünüz zaman renkler ilk anlamını kaybeder. O yüzden renk konusunda her zaman cesur olmak gerektiğini düşünüyorum.

Alıntı:
...::LorD::...´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
cakirx gene yaptın yapacağını ellerine sağlık çok güzel olmuş açıklamaların için de sağol. sakıncası yoksa bunları video olarak çekebilir misin? böylece elimizde arşiv olmuş olur.

siyah ve yakını çalışmaları ben tercih ediyorum çünkü renklide olduğu kadar detaya girmiyorsunuz kusurlar pek belli olmaz ve siyah ve tonlarının bir asilliği var gibi hissediyorum tabi tasarımlar şirketin veya sitenin amacını belirtecek şekilde renkten renge girerek hoş tasarımlar çıkar.
uygun bir zamanda videoya kaydedip konuya ekleyebilirim teşekkürler.

Ücretsiz template >>

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil