![]() |
|
|||||||
| Kayıt ol | Blogs | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | iTrader | Forumları Okundu Kabul Et |
| Web / Grafik Tasarım Web / Grafik Tasarım |
|
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
||||
|
Başlık biraz iddaalı görünüyor açıkcası başka bir şey gelmedi aklıma.
Bu başlıklar altın da : photoshopta site tasarımı nın püf noktaları , ipuçları gibi üst seviye bilgi gerektiren anlatımlar. Kalite tasarım ve tasarımcılardan örnekler vermeye çalışıyorum. Konuyla ilgili açtığım ilk başlık: http://forum.iyinet.com/web-grafik-t...rin-sirri.html ![]() Deviantart üye ismi : elusive Ülke: Nova Scotia, Canada İşletim Sistemi: Windows Vista Kullandığı Programlar: Photoshop CS3 / Dreamweaver CS3 İnceleyeceğimiz tasarımının adı : Interface - Phantom Tasarımı buraya tıklayarak inceleyin. Öncellikle konuyu basit şekilde özetleyen bir tasarım olduğu için bu çalışmayı seçtim. Dikkat etmenizi istediğim noktalar Header da menünün altında ve footer da bulunan ışık (Led) görünümleri. Açıklayacağımız yöntem:Yukardaki tasarımı incelediyseniz az çok konuyu anlamışsınızdır. Tasarımlarda ışık efekti çok farklı şekillerde kullanılabiliyor. Bu konuda yukarıdaki tasarımda kullanılan Led (Light Emitting Diode) görünümünü ele alacağız. LEDefekti ve diğer ışık efektlerine bir kaç örnek: Let görünümü (mausenin bulunduğu buton): TIKLA Let görünümü (Sağ yan - Sağ en alt - footer): TIKLA Dağınık ışık hüzmesi: TIKLA Dağınık ışık hüzmesi (benim yaptığım bir tasarım: TIKLA Spot Işık: TIKLA Neon (çok nadir kullanılır): TIKLA Led efekti en fazla kullanılan ve oluşturması en kolay yöntemdir. Uygulama : Daha önce dediğim gibi uygulaması çok basit 2 adımdan oluşuyor. İnce ve kısa bir çizgi oluştuyoruz Led mizin merkezine. Daha sonrada brush tool ile LEDimizden yayılan ışığı arka plana yerleştiriyoruz. Dikkat etmemiz gereken önemli ayrıntılar: 1. Led efekti genellikle koyu zemin üzerine uygulanır 2. Led merkezi zemin renginden açık tonlarda olmalı. Beyaz tercih edilebilir ama çalışmaya göre zemin renginin çok açık tonlarıda kullanılabilir. 3. Led yayılan ışığı sadece 1 yöne uygularsak daha gerçekçi görüntüler oluşturulabilir. Diğer yönede yansıma şeklinde hafif izler bırakabilirz. 4. İyi bir görünüm elde etmek için tasarım uygun yerlerine LED efekti uygulamalıyız. (Menü altı - header - tablolarlar arası geçiş - Logo altı vs.) * LED efekti uyuglaması aslında çok zor bir işlemdir. Tasarımda fazla öne çıkabilir. Bu tür sorunları aşmak için mümkün olduğunca çok daha önce yapılmış tasarımları inceleyin. .psd dosyası: Download .psd dosyası alternatif link: Download ![]() ¢elusive nickli tasarımcının İlgi çeken diğer çalışmaları : Exino.com - Project Euphoria Onyx Leviticus Cross Concept Interface - BlackBerry DaveNitsche.com |
|
||||
|
cakirx gene yaptın yapacağını ellerine sağlık çok güzel olmuş açıklamaların için de sağol. sakıncası yoksa bunları video olarak çekebilir misin? böylece elimizde arşiv olmuş olur.
siyah ve yakını çalışmaları ben tercih ediyorum çünkü renklide olduğu kadar detaya girmiyorsunuz kusurlar pek belli olmaz ve siyah ve tonlarının bir asilliği var gibi hissediyorum tabi tasarımlar şirketin veya sitenin amacını belirtecek şekilde renkten renge girerek hoş tasarımlar çıkar. |
|
||||
|
Alıntı:
Nedeni ise tasarımlarını 3 boyutlu yapmaları parlarmalar ışık efektleri dokular. 3 boyutlu düşündüğünüz zaman renkler ilk anlamını kaybeder. O yüzden renk konusunda her zaman cesur olmak gerektiğini düşünüyorum.Alıntı:
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|