![]() |
|
|||||||
| Kayıt ol | Blogs | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | iTrader | Forumları Okundu Kabul Et |
| Web / Grafik Tasarım Web / Grafik Tasarım |
|
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
||||
|
Müthiş....
|
Fotoğraftan anlamam ama sıradan geldi nedense...
Fotoyu çekene: Madem bir sürü var bundan ve makinen sağlam, ve fotoğrafçısın çekseydin ya havadayken ve gözleri kameraya bakarken... Bir kelebeğin sıradan duruşunu fotoğraflanmış. Bana göre ne müthiş, ne sanat eseri :=) ![]() Konu bilgi tarafından (2008-05-03 Saat 00:50 ) değiştirilmiştir.. |
|
||||
|
söylenen sözler fotoğrafın kalitesi için değil fotoğraftaki için
sanat eseri olan oama ilkdefa kanatları saydam olan bir kelebek gördüm resim için teşekkürler
|
@bilgi
fotoğrafçılığın sanat olup olmadığı tartışmalı bir konudur zaten. zira sanat varolmayanı üretmek olarak değerlendirilir çoğu kez. ama fotoğrafçılıkta varolanı resmedersin. hele hele şimdi dijital fotoğraf makineleri varken bu çok daha kolay hale geldi. yine de açıyı tutturmak, verilmek istenen mesajı fotoğrafın önüne geçmeden ama çok da gölgede bırakmadan verebilmek v.s. zor işler. yoksa bunu herkes yapardı zaten. fotoğrafçılık bana göre de sanat değildir ama sanata çok yakın durur. doğa fotoğrafçılığı apayrı bir dal. orada "obje"ye şekil verme şansın yok. deklanşöre aynı açıda yalnız bir kez basabilirsin. o değil de gece gece ben niye bu kadar ağır konulara girdim bilmiyorum ![]() fotoğraf güzelmiş.
|
Fikrim:
@mathiaxbars Tüm canlılar birer sanat eseridir ![]() @Miller Fotoğrafçılık da bir sanatdır. Doğa fotoğrafçılığında obyeye şekil verme şansın yok demişsin ama yukarıdaki her iki fotoğrafta da photoshop kullanılmıştır. Kelebeklerin renkler canlandırılıp arka plan flu yapılmıştır. Belki fotoğrafçı eksik yerleri photoshop ile düzeltmiştir bile. Ve denklaşöre bir açıdan bir kez basılabileceğini söylemişsin, doğa fotoğrafçısı isen bu yanlış. Sineğin, sinek kuşunun kanat çırpışlarını abartısız net çekebilen makinalar artık çok pahalı değil (bize gör pahalı ama doğa fotoğrafçısı isen değil) ve arka arkaya saniyede onlarca çekim yapabilirsin bunlarla. Resme bakarak, ben bir serçe (bizde bolca bulunan sıradan bir kuş) daldaki otururken resmini çekip koysam sanat eseri diyemeyiz zaten. Ancak, aynı serçe pek görülmemiş bir şey yaparken fotoğraflanırsa mesela yavrularını korumak için bir yılana saldırmışsa ve bu belirgin bir açıdaysa o zaman değer kazanır ve sanat olur. Dediğim gibi, kişisel fikrim... Gün batımı da böyle değil mi zaten? Alıntı:
Konu bilgi tarafından (2008-05-03 Saat 08:30 ) değiştirilmiştir.. |
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|