![]() |
|
|||||||
| Virus Spyware Spam Virus spyware spam phishing |
![]() |
|
|
LinkBack (1) | Seçenekler | Stil |
|
|||
|
Spam ile mücadelede ilginç yol
Yorumlara üyelik şartı koyuyorsunuz, üye olduktan sonra spam yapıyorlar, ek olarak captcha yerleştiriyorsunuz, bu seferde trackback ile yoklamaya başlıyorlar. Yani bu spamci milleti çok pislik ![]() Bu arkadaşın spam ile mücadelede ilginç bir yol bulmuş. Mantık basit, spamler otomatik olarak yapıldığından mütevellit sen diyor wp-comment-post.php ve wp-trackback.php dosyalarının adını değiştirirseniz , bir şekilde engellersiniz Mesela, root dizinindeki bu iki dosyaya wp-comment-sensin.php, wp-trackback-te-sana-girsin.php isimlerini verdikten sonra wp-includes/template-loader.php dosyasının içindeki wp-trackback.php ve wp-comment-post.php geçen iki yeri yukarıdaki gibi düzenlerseniz, sizde ilginç bir yolla spamle mücadele etmiş olursunuz. http://www.wordpress-tr.com/spam-ile...de-ilginc-yol/ |
|
||||
|
Silmekten yoruldum spam üyelikleri ve yorumları
Yorum ve üyeliği tamamen kapattım... Spam yaptıkları da bişey olsa... |
|
||||
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() Benimde sitelerin çoğu wordpress günde 200 tane mail geliyor toplam.
|
Gerçi zaten biliyorsunuzdur ama bilmeyenler için yazayım;
AKISMET'i etkinleştirin, spamlardan kurtulursunuz. Wordpress.com'dan yeni api almak banlandığı için biraz zor ama opendns ile onu da halledersiniz. |
|
||||
|
Ben komple yorum kısmını kaldırdım..
LinkBack to this Thread: http://forum.iyinet.com/virus-spyware-spam/87640-wordpresste-spamdan-kurtulmanin-yeni-teknigi.html
|
||||
| Konuyu Başlatan | For | Type | Tarih | |
| wordpress’te spamdan kurtulmanın yeni tekniği : RSS Dünyasi | This thread | Pingback | 2008-03-21 13:11 | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|