![]() |
|
|||||||
| Virus Spyware Spam Virus spyware spam phishing |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|||
|
Arkadaşlar sağolsun bir arkadaşıma yardım edicem diye external harddiscime bişiy bulaşmış dolayısıyla bilgisayarımada bulaşmış durumda şimdi bu virüs vs herneyse bilmiyorum... aslında internet kullanmak istiyor.. dosyayı ne norton bulabiliyor nede adaware manuel olarakda arayamıyorum biliyorum externalın index klasöründe duruyo ama gizli dosyaları göster diyip uygulatıyorum fakat otomatik olarak değişiyor yani göremiyorum bir kaç kez manuel olarak silmeye çalıştım bilgisayar tarafından kullanılıyor uyarısı sonucunda silemedim ve bu durumda hemen kayboluyor zaten ne yapmalıyım?
|
|
||||
|
Kaspersky 7.0 önereceklerdir mutlaka; (gizli dosyada bilmemne.avi çıkıyordur)
yok dos formatında açıp attrib ile gör dosyayı, google bu virüs üzerine açılmış konuları bul fln... uzuun hikaye anlayacağın... Önerim yedek alıp, format atman; kaspersky 7.0ı formattan sonra kur |
|
||||
|
Sendeki virüs bu http://www.google.com/search?q=xmss.exe ise -Klasör seçeneklerinden gizli dosyaları göster yapılamıyorsa büyük ihtimal budur- (umarım değildir) bilgisayarına format atıp kaspersky 7.0 kurman. Normal şartlarda antivirüs kurdurmuyor bu virüs. Pis özelliği anında flash belleğe, cd/dvd medyaya ve diğer taşıyıcı belleklere kopyalıyor kendini, dikkat!
Virüs svchost.exe'yi değiştiriyor sanırım, internette anlatılanlarla ben bir çözüm bulamamıştım. Gerekli dosyaları yedek alıp format attım. |
|
||||
|
Norton çaresizdi bu şey karşısında, Kaspersky 6.0da .... tabii 2-3ay oldu... Bulmuştur bir yolunu Norton belki ama giren girmiş...
sen funny video.avi dosyası görüyormusun dos'tan bakınca c:\ yada d:\ içerisinde? yada farklı bir kullanıcı olarak açarsan bilgisayarı geçici bir süre gizli dosyaları görürsün... |
|
|||
|
arkadaşlar yeni kullanıcı açtım yine göremedim ama birşey farkettim externalı tıkladıgımda yeni kullanıca v.com geçersiz bir işlem yürüttü kapatılacak uyarısı veriyor çalışanda v.com dosyası var bir adet yerini bulamıyorum ama...
nod32 yükledim son çırpınışlarımı yaşıyorum adeta.. Konu firar tarafından (2008-03-12 Saat 12:03 ) değiştirilmiştir.. |
|
||||
|
shift tuşuna basılı tutarak externalı tak.
başlat > çalıştır cmd yaz enterla, komut satırı açılacak Harici belleğine atanan sürücü harfini bul. ( Bilgisayarım dan verdiği harf örn: E SürücüHarfi: enter dir /a:s üstteki komut sana sadece gizli dosyaları gösterecek. sonrasında attrib -s -h -r dosyanınadı.uzantısı del dosyanınadı.uzantısı yaparak silebilirsin. Tabi sonrasında windows'unu sfc /scannow ile yenile.
| Stil | |
|
|