Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Webmaster Kaynak Eğitim Tanıtım Hizmet > Virus Spyware Spam

Virus Spyware Spam Virus spyware spam phishing

LinkBack (1) Seçenekler Stil
  1 links from elsewhere to this Post. Click to view. #1 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-01-25, 15:43
sonsuzhost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

Teşekkür: 1
Tecrübe Puanı: 2
iTrader: %100/1
sonsuzhost is on a distinguished road
Standart (çok önemli akbank)AKBANK atm kartı kopyalanarak kartınızla işlem yapıldımı

arkadaşlar son 1-2 ay içerisinde akbank atm kartı kopyalanarak bu kopya kartı ile işlem yapılanlar oldu ise lütfen bana ulaşsın bu ciddi bir durum ve kesinlikle internet şubesi şifresi çaldırmakla ilgisi yok benim akbank atm/btm si dışında hiç bir yerde kullanmadığım atm kartım kopyalanmış ve kartımla işlem yapılmış yani kartım benim dikkat etmem gereken güvenlik tedbirlerinin dışında bir yöntemle kopyalanmış.

lütfen şu linkteki habere ve altındaki benim ve diğer şahısların yaptığı yorumlarada göz atın:

http://www.habervitrini.com/haber.asp?id=320139

bu durumu yaşayanlar lütfen benimle iletişime geçsin

Konu sonsuzhost tarafından (2008-01-25 Saat 15:45 ) değiştirilmiştir.. Sebep: düzeltme

#2 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-01-25, 16:00
artofevil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Expert of Google

Blog Entries: 1
Teşekkür: 214
iTrader: %100/4
artofevil will become famous soon enough

öncelikle geçmiş olsun ayrıca haber altında ki yorumunu da okudum çok ilginç geldi olanlar..

#3 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-01-25, 16:54
Senior Member

Çok teşekkür ederim olayın tamamen akbank açıklarından yada kullandığı kuryelerden kaynaklandığı açık seçik ortada yani bu bilgilerin çalınması kesinlikle bizim hatamız değil

#4 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-01-26, 15:33
Junior Member

Teşekkür: 0
Tecrübe Puanı: 0
iTrader: %0/0
Milletperver is an unknown quantity at this point
Question

En kritik güvenlik sorularından biri olan "annenizin evlenmeden önceki soyadı/anne kızlık soyadı/dayınızın soyadı" nasıl olur da müşteri müdahalesi dışında değiştirilebiliyor?

#5 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-01-26, 16:03
atay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
henry lee

Blog Entries: 1
Tecrübe Puanı: 3
atay will become famous soon enough

kart basmak için herhangi bir sitede online alışveriş yaparken girdiğiniz bilgiler (kart no, kart üzerindeki isim, güvenlik hanesi ve kredi kartı şifresi) yeterli. bundan 6-7 ay önce büyük bir şebeke çökertilmişti o ara merak edip baya araştırmıştım. bahsettiğim bilgileri edindikten sonra ellerindeki kart basma makineleri ile kartınızın bire bir orjinalini basabiliyorlar bu işle uğraşanlar. daha sonra ister atmden para çeker, ister alışveriş yapar.

gerçekten çok tedirgin edici bir konu.

#6 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-01-26, 20:24
Senior Member

Alıntı:
Milletperver´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
En kritik güvenlik sorularından biri olan "annenizin evlenmeden önceki soyadı/anne kızlık soyadı/dayınızın soyadı" nasıl olur da müşteri müdahalesi dışında değiştirilebiliyor?
Konu bu değilki arkadaşım mesajları tekrar gözden konu kredi kartı da değil ATM/BTM kartı ve bu kart bu güne kadar sadece atm/btm makinelerinde kullanıldı başka hiç bir yerde kullanılmadı

ve ayrıca foruma üye olup attığınız ilk mesaj sanırım bu. webmaster forumunda ilk bu konunun dikkatinizi çekmesi ve sadece bu konuya mesaj atmanızda ayrı bir ilginçlik

#7 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-01-26, 20:28
Senior Member

Alıntı:
atay´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
kart basmak için herhangi bir sitede online alışveriş yaparken girdiğiniz bilgiler (kart no, kart üzerindeki isim, güvenlik hanesi ve kredi kartı şifresi) yeterli. bundan 6-7 ay önce büyük bir şebeke çökertilmişti o ara merak edip baya araştırmıştım. bahsettiğim bilgileri edindikten sonra ellerindeki kart basma makineleri ile kartınızın bire bir orjinalini basabiliyorlar bu işle uğraşanlar. daha sonra ister atmden para çeker, ister alışveriş yapar.

gerçekten çok tedirgin edici bir konu.

konu kredi kartı değil atm/btm kartı ve bu kartı bende ulaştığım diğer madurlarda atm/btm makineleri dışında bir yerde kullanmadılar bende kullanmadım ve bu kartın kopyalanabilmesi için internet şubesi şifremin çalınmış olmasıda yeterli değil (ki öyle bir şey söz konusu değil)

Bu atm/btm kartını kopyalamanın tek yolu bir şekilde bir alışverişte kullanılması yada atm/btm cihazlarında bi tür ek parça olması yani bu kart fiziksel olarak ele geçirildiğinde kopyalanıyor ve bu güne kadar hiç bir atm/btm kartımı çaldırmadım kaybetmedim. Bunun dışında kopyalamanın diğer yolu direkt olarak merkezde saklanan verilere ulaşıp kartın kopyasını basmak.

#8 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-01-26, 21:08
Junior Member

Tecrübe Puanı: 0
iTrader: %0/0
Milletperver is an unknown quantity at this point
Exclamation

Alıntı:
sonsuzhost´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Konu bu değilki arkadaşım mesajları tekrar gözden konu kredi kartı da değil ATM/BTM kartı ve bu kart bu güne kadar sadece atm/btm makinelerinde kullanıldı başka hiç bir yerde kullanılmadı

ve ayrıca foruma üye olup attığınız ilk mesaj sanırım bu. webmaster forumunda ilk bu konunun dikkatinizi çekmesi ve sadece bu konuya mesaj atmanızda ayrı bir ilginçlik
Aybaşından 1 gün önce (14.01.2008) okulda iken cep telefonuma bir SMS uyarısı geldi: "................ no'lu hesabınızdan ........ YTL nakit çıkışı olmuştur..." Derhal maaş hesabımın bulunduğu banka müşteri hizmetlerini aradım, "yurtdışı ATM'den bankamatik kartı ile nakit çekimi" yapıldığını ifade ettiler. Türkiye'de olduğumu, görev başında bulunduğumu, kartımın yanımda olduğunu ifade ettim. Dolandırıcılık mağduru olabileceğimi dile getirip, hesaplarıma ve kartlarıma bloke koydular, en kısa sürede dilekçeme banka kartımın fotokopisini ekleyip ilgili numaraya fakslamamı istediler. Derken eve geldim bir de ne göreyim, YALNIZ DEĞİLMİŞİM! Ayrıca müşteri temsilcisi "anne kızlık soyadı" bilgisinin de değiştiğini ifade etti. Yani aynı şeyi konuşuyoruz. Bu günlerde sorunum bu olduğu için de tabii ki ilk mesajımı buraya yazdım...

#9 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-01-27, 12:26
Senior Member

tamam anlaşıldı bi önceki mesajınızda net yazmadığınız için bankayı savunma gibi algıladım mesajınızı ama sizinde anlatmak istediğiniz şey demekki aynı olay geçen gün izmirde bir şebeke yakalandı ama bu şebeke atm lerde bırakılan bilgi fişlerinden yola çıkarak sizin adınıza sahte kimlik hazırlayıp direkt olarak şube içinden vezneden çekiyordu paraları yani bu yakalanan şebeke bizim kopyaama işlerine maruz kaldığımız şebeke değil bizim başımıza gelenler farklı bir şebekenin işi bu olayın peşini bırakmıyorum ve bırakmıycam sonuca ulaşana kadar.

LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://forum.iyinet.com/virus-spyware-spam/81420-cok-onemli-akbank-akbank-atm-karti-kopyalanarak-kartinizla-islem-yapildimi.html
Konuyu Başlatan For Type Tarih
(ok nemli akbank)AKBANK atm kart kopyalanarak kartnzla ilem yapldm - Google - Webmaster Forum / Google Webmaster Fan This thread Refback 2008-02-13 11:44

Seçenekler
Stil