![]() |
|
|||
|
phpbb kurdum ve türkçe dil paketleri yükldim ancak bir türlü çözümü bulamadım googlede aradım herkez bişiy söylüyor ama hiç biri olmadı çözümü bilen varmı?
|
|
||||
|
forum heralde son versiyondur. en basit şekilde şöyle çözebilirsin
forum > templates > subsilver > overall_header.tpl aç üstte Kod:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset={S_CONTENT_ENCODING}">
|
DEBUG MODE
INSERT INTO phpbb_search_wordmatch (post_id, word_id, title_match) SELECT 41, word_id, 0 FROM phpbb_search_wordlist WHERE word_text IN (ğğiiişşş) Line : 251 File : functions_search.php verdiği hata kodu bu ve sadece "ı,ğ,ş" harfleri için problem çıkarıyor ç falan problem olmuyor... subblack tema ve extreme mods yükledim onlardan kaynaklı olabilirmi? (düzelmedi) |
|
||||
|
functions_search.php dosyasını serverdan silip tekrar at istersen. bazen eksik giden dosyalar da hata veriyo.
|
problemi bilmesemde deniyrek çözümüne ulaştım
dil kodlamasını sağ tuş yapıp unicode utf-8 seçip mesaj atınca daha sonra mesajı görüntülediğimiz penceredende yine dil kodlamasını unicode a çevirince problem halloluyor... peki otomatik olarak seçtiği (hersayfa yenilemesinde seçiyor) batı avrupayı nasıl unicode a çeviririm? |
|
|||
|
arkadaşlar sorunun çözümünü şöyle buldum fantastico dan (cpanelde bulunuyor) yükleyince problem çözülüyor.. hrşeyiyle tamam oluyor ancak script library ile veya el ile yüklemelerde bu problem açığa çıkıyor çözümü bilen varmı? (sanırım imkansız bişiy istiyorum ama bu cpaneli kendi hesabıma yükleme şansım varmı çünkü hostum kullanmıyor... veya fantasticoyu...)
|
|
||||
|
pembe kedi'nin dediği gibi
forum > templates > subsilver > overall_header.tpl aç orda TÜRKÇE dil meta'sını yazınca hallolacaktır. Yani otomatik olarak dil TR seçecek. <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-9" />
|
kurduğun dil in , dil klasorundeki
lang_main.php dosyasını bul... iso 8859-1 yazar, en sonraki 1 i 9 yap.. sorun düzelir plus kurduysan quick editide kapat.. |
|
||||
|
turkce karakter sorunu iso-8859-1 dede yoktur, sen muhtemelen mysql 4.1.x serisini kullaniyorsun yada sunucun onu kullaniyor ve ayarlar dogru yapilmamis.
imzamdaki linkten yararlanip sunucu sana ait ise, gerekli duzenlemeleri yapabilirsin. Yoksa tek caren latin1 veri tabani olusturup iso-8859-1 yada -9 olarak kullanabilirsin.. ama bunun yerine dogrudan utf8 veri tabani olusturup, utf8_turkish_ci karsilastirma secipte problemi cozebilirsin. su asamada sunucu ayarlari dogru yapilmadigindan veri tabani latin5 ve sayfalarda iso-8859-9 kullanman sorun yaratacaktir.
<mysql türkçe karakter sorunu & çözümü> Konu nokie tarafından (2006-05-25 Saat 13:35 ) değiştirilmiştir.. |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|