Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Sosyal ve Güncel > Güncel Konular Haberler > Sosyal Protesto

Sosyal Protesto Sosyal Güncel konuları Protesto (teknik olmayan konular) belgesiz konu açmayınız

LinkBack Seçenekler Stil
  #31 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-05-07, 21:33
Angelo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Platinum Member

Tecrübe Puanı: 9
eTicaret: %100/4
Angelo is just really niceAngelo is just really niceAngelo is just really niceAngelo is just really niceAngelo is just really nice

Paylaşıma sadece vericiler değil alıcılar da katılsa dediğiniz kalite yükselir, ama örneğin PHP bölümünde çok başlangıç seviyesinde bir soruyu soran kişiye cevap veriyoruz, iki gün sonra başka başlangıç seviyesinde bir soru geliyor, yine yardım ediyoruz. Bir hafta sonra script satış bölümünde aynı kişi bu parçaları birleştirmiş 500 YTL yazmış script fiyatına. Zaten fiyata hiçbirşey demiyorum o açılan başlıklardan satın alan varsa şimdiye kadar 2-3 daire almam lazımdı. Neyse satmak haklarıdır ama bizden aldığını foruma satmak isteyen bu arkadaşlar, foruma pozitif bir paylaşım katmak için uğraşmıyorlar. O da arkasına birisine yardım etse ya da ya bende bunu buldum diye getirse helali hoş olsun.

Bir benzeri teknik konular bölümünde sunucu yönetimiyle ilgili çok basit sorular soruluyor, bu arkadaşların diğer bütün postları sunucu satışı. Yani bunlar çok basit örnekler ama mentalite bu, bunu değiştirmemizin olanağı yok.

Ben burada bilgisini satabilecek konumda tecrübe edinmiş kişilerden biri olduğumu düşünüyorum, ama forumu maddi işler için hiç kullanmadım, bir şey satacağım bir kere oldu, onda da ayrı bir kullanıcı açtım, moderatorlüğün etkisi olmasın diye. Herkes sadece birşeyler satabilmek ya da karşılıksız alabilmek için buraya geliyorsa, bizim gibi karşılıksız vermek veya vakit geçirip geriden gelenlere el uzatmak isteyen arkadaşlar zamanla gerilebiliyor, tansiyon yükseliyor, bu arkadaşlara söylemek istemediğimiz bazı şeyleri ters veya sinirli söyleyebiliyoruz, bu şekilde zaman geçtikçe forumdan soğuma oluyor. Kötü ya da yanlış gidenleri uyarmaya kalktığımızda da adımız kıskanç, ya da ukala oluyor.

Sonuçta bu böyle bir periyoda girdi artık düzelmesi zor. Buradaki kısır tartışmalar, gerçekten birşeyler paylaşmak isteyen bilgili kişileri buradan uzaklaştırıyor. Forumun bir süredir belirli bir bakış açısı vardı, her kim kendi ne yaparsa yapsın, bu forumda kural dışı şeylerin konuşulması yasak. Bunu kapatıyorsunuz 3 tane yeni mesaj açılıyor, yok moderatoru protesto ediyorum, yok bunu protesto ediyorum. Kusura bakmayın ama birilerini protesto etmek için önce aynaya bir bakmak lazım, sonra da karşındakini tanımak lazım. Ben dışardan bir göz olarak bunlara baktığımda, bu forumu tesadüfen bugün bulsaydım üye olmazdım. Herkes alırsa verecek kimse kalmaz bir gün.

#32 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-05-07, 23:06
Rütbe

Tecrübe Puanı: 4
eTicaret: %100/2
*siber* is on a distinguished road

Alıntı:
Loi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Yazdigin tum mesajlara baktim neredeyse hepsi geyik.. Paylaşımdan bahsediyorsun, bumudur paylaşım?
Bende yazacaktım ama NeFuSa adlı arkadaşı rencide etmek istememiştim. Madem sizde incelediniz o zaman bende içimdekini söyliyim.

@NeFuSa Kaliteli mesajları gösterbilirmisiniz ?

#33 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-05-08, 03:39
pigeon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Şaman

Tecrübe Puanı: 5
eTicaret: %100/11
pigeon will become famous soon enoughpigeon will become famous soon enough

artık yeni soru da gelmiyor. birsürü yeni üye geliyor ama ortada yoklar. hiçbiri soru da sormuyor. forumun seviyesinden kaynaklanıyor sanırım.. bir süre sonra da forumun 'ağası' oluveriyorlar..
bilene anlatmak, öğretmek daha zordur, herkes herşeyi biliyor burada sıkıntı bu

#34 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-05-09, 00:57
Ece - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ece Ece isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Gold Member

Tecrübe Puanı: 3
eTicaret: %100/4
Ece will become famous soon enough

konuyuya eşlik edipde istekde bulunan kullanıcları burda yönetime teşekür etmeliydi ben akşam fark ettim çokda hoşuma hoşuma gitmesi şu yönden oldu ne güzel yönetim üyelerini izliyor ve dogruyu ediyor güzel. ve webmasterlerin araçıdır link degişimi başdada belirtmiştim güzel olmuş bu şekil ben kendi adıma duyarlı yaklaşımları için yönetime teşekür ediyorum.. Ayrıca beceriksiz acemi nin yazdıklarıda iyiydi eskiden böyleydi yeniden böyleydi hiç birşey aynı kalmazki güzelikleri yaratabilmek için hep birlikde el uzatmalıyız diyorum

Konu Ece tarafından (2007-05-09 Saat 19:44 ) değiştirilmiştir..

#35 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-05-09, 04:18
osahin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Çok kötü grip oldum :(

Blog Entries: 6
eTicaret: %100/8
osahin will become famous soon enoughosahin will become famous soon enough

Angelo' nun söylediklerine aynen katılıyorum 50-100 YTL kazanayımda lunaparkta elma şekeri alırım mantığında olan o kadar kullanıcı varki...
Bir ara kendi kendimize voucher bulabiliriz diye bir başlık açmıştım sonrasında tüm wm forumlarında kupon satışları arttı ee sonra? Yok...
Benim mantığıma göre iyinet' de kalitenin artması için alışveriş bölümlerine girip birşeyler satmak isteyen kişilerin mutlaka özel forumlarda bunu yapması gerekli, alışveriş yapabilmek için ücretli üyelik olsun bitsin bu karmaşa...
Böylece ciddi satıcılar ciddi alıcılarla buluşabilir ve iyinet.com da desteklenmiş olur, sadece adult konuların konuşulabildiği forum yerine bu çok daha etkili ve yararlı olacaktır... Diğer konularda ise insanlar özgürce sorup yanıt vermeli genelde forumda ilk mesaja değilde ilk mesaja verilen cevaplara cevap veriliyor buda tartışmalara neden oluyor...
Herkes ilk mesaja yanıt verse problem olmayacak sanırım...

#36 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-05-09, 04:30
Ekstra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Fe-ner-bah-çe ->Hece Hece

eTicaret: %100/13
Ekstra is on a distinguished road

Alıntı:
pigeon´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
artık yeni soru da gelmiyor. birsürü yeni üye geliyor ama ortada yoklar. hiçbiri soru da sormuyor. forumun seviyesinden kaynaklanıyor sanırım.. bir süre sonra da forumun 'ağası' oluveriyorlar..
bilene anlatmak, öğretmek daha zordur, herkes herşeyi biliyor burada sıkıntı bu
Ben Bilmiyorum Soruyorum Sanırım Bilen Kişi Yok.

Burda

Seçenekler
Stil