![]() |
|
|||||||
| Sosyal Protesto Sosyal Güncel konuları Protesto (teknik olmayan konular) belgesiz konu açmayınız |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|||
|
Dün duyduydum bu reklamı. Bunun gibi birden fazla katliam mevcut reklamda. Derhal birşeyler yapılması gerekiyor buna, yozlaşmanın bu kadarı olmaz. Gözümüze soka soka böyle birşey yapıyorlar, kesinlikle tasvip edilemez!
|
|
||||
|
geçende kanaltürkte mesajlarla yapılan bir anket vardı. SMS yerine KMS (kısa mesaj servisi) yazmışlardı. gördüğümde içten içe tebrik etmiştim.
bu biraz firmanın kendi duyarlılığına kalan birşey. fantanında duyarlılığı ne kadar ortadadır.
|
Alıntı:
tam süper olacak ama. Başkalarının bulup adını koyduğu şeylerin Türkçe karşılıklarını kullanmanın bize hiçbir faydası olmadığını görmemiz gerek diye düşünüyorum. mesela <! --include yerine <! -- dahil.et kullansak fenamı olur yani |
|
||||
|
Alıntı:
![]() bencede dahil et harika bir seçim olur.Yada ben "içer" diyiyorum.
|
biz şimdi neden bilgisayar diyoruzda computer demiyoruz. bilgisayarı biz mi icat ettik, hayır.
bu tamamen dile sahip çıkmakla alakalı birşey ve bir milletin en önemli miraslarından biride "dil" dir. dil zamanla değişebilir, telaffuzları farklılalaşabilir fakat türkçede olan bir kelime yerine, ingilizcesini kullanmak özentilikten ve farklı olma çabasından farklı birşey değil. daha dün akşam bir arkadaşımla tartıştım "orjinıl" dediği için.
|
|