![]() |
|
|||||||
| Sosyal Protesto Sosyal Güncel konuları Protesto (teknik olmayan konular) belgesiz konu açmayınız |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
||||
|
Alıntı:
|
Hostbank da çok yüksekten uçmuş.Türkiye'de kaç kişi var ki o kadar dil bilen?
|
|
||||
|
İngilizcemi ortaokuldan itibaren ilerlettim..Dil öğrenmek ben,m için hobi gibiydi halen de öyledir. lisede artık dile yöneldim hem seviyordum hem de güzel bir alandı..tömeri daha lise 1 de bitirdim.toefl da lise 2 de aldım.avrupa dil pasaportum halen daha durmakta
2000 de yds antalya 4. sü türkiye 128 . si oldum . bu dereceyle odtü ingilizceye gidebilirdim ama ben dil tarih ispanyol dili ve edebiyatını seçtim .Bölüme birincilikle girdim.Birçok yerden burs aldım .Rahattım ama doğrusu ispanyolca zor bir dil..ispanyolca ve portekizce kardeşdir zaten ünide zorunlu olarak alıyorsunuz portekizceyi.. ispanyolca italyanca ve fransızca ise amca çocukları gibidirler..birini tam anlamıyla bilen diğer ikisini 6 ayda emek verirse çok rahat öğrenebilir. Şimdi kaç oldu ..baştan sayalım ispanyolca portekizce ingilizce italyanca fransızca.. 2 yıl tur operatür lüğü 3 yılda tercümanlık yaptım(profesyonel anlamda) halen daha bir çok çevirme işlemi yapmaktayım..Programlar kitaplar dergiler.. Bu iş benim için bir hobi..Yaparken zevk alıyorum.. Şimdi geçmiş mesajlarda atttın tuttun diyen arkadaşlara sesleniyorum. ben kanıtsız konuşmam ![]() 5 dil bilen çok az insan var..ispanyolca bilen dahada az ..her yıl 40 kişi mezun oluyordu ve tek orası vardı zamanında..şimdide öyledir.
|
Alıntı:
daha onceleri Eu ulkelerinde oturum iznin var iken sayet bulundugun ulkenin vatandasligina gecmeyi istersen (O ulkenin pasportunu almak istersen) o zaman pasportu vermeden kucuk bir dil sinavi vardi ama daha onceleri 1-2 kelime bile bilmeyen insanlara bunlar verildi o sinavinda bir onemi yoktu su an yeni uygulama ile sinav olayinin biraz daha ustune dustuler ama dedigim gibi Oturum icin degil sadece o ulke vatandasligi icin Yeni cikan Kanunlar Dogrultusunda Su an sadece belli basli Eu ulkeleri uyguluyor (sadece evlilik birlesimlerinde) Baska Ulkeden evlenip evlendikleri kisileri getirmelerini zorlastirmak yani bir nevi Eu da yasan insanlarin eu harici baska ulkelerinden evlenmesini zorlastirmak icin bu sekilde yeni kanun cikardilar ve Evlendikten sonra esini eu ulkesine getirmek icin evlendigi kisinin bilmem ne kadar kelime o ulkenin dilini bilmesi vesaire vesaire Vize konusunada ornek belki lazim olur ileride zayet daha once Yurt disina cikmis iseniz ornek Ispanyaya gitmis iseniz(ilk vizenizde o vize aldiginiz yere inmek mecburiyetindesiniz daha sonra ordan istediginiz ulkeye gecebilirsiniz ) Faat ikinci vizede Ispanya vizesi alip Almanyaya inebilirsiniz yani istedigini eu ulkesine inis yapabilirsiniz ispanyaya gitmeniz gerekmez bu durumdada ispanya vizesi alirken sana ispanyolca sormasi mantiksiz olur
|
O kadar iyi İngilizce biliyorsan neden "İ" yerine "I" yazmayı denemedin sitende?
http://forum.iyinet.com/341679-post30.html Bir de "trafik ile limitlendirince zaten o verilen hat çıkışını her daim aynı oranda kullanamayacağımız ifade edilmiyormu" yazmışsın.Oradaki soru eki "mu" ayrı olmayacak mı?Sen önce Türkçeyi düzgün öğren sonra yalan söylemeye başla. |
|
||||
|
tabiki mu ayrı ..
çeviri yaparken bu tür şeylere dikkat ediyorum özellikle ama o gösterdiğin mesajı saat gece 1 de yazmışım yani bu tür hatalrın olması çok normal ki onun bir haat olduğunu bilmeyen nice insan var.Büyük İ konusuna gelince ..Türk insanımız anlamayacağı için yazıyoruz tabiki .. Çoğu yerde doğrudur ama İ yerine I yazdığımız zaman anlaşılamayacak şekilde oluyorsa yazmıyoruz..Evet haklısınız bu bir hata sayılır belkide. ''Sen önce Türkçeyi düzgün öğren sonra yalan söylemeye başla.'' Yalanmı dedin ? Ben İngilizce Bilmiyorum Öyle mi ? Nedense Konu değilde Benim Mesajlarım Öne Çıkıyor? Hostturka Seviyeli ol.İFTİRA atma . Ben de sizi Seviyorum .
|
İngilizce bilsen bile o kadar attığın kadar dili bilemezsin.Şu soru eklerini de ayrı yazarsan iyi olacak.
|
|
||||
|
Bu konuyu kim ne kadar yabancı dil biliyor'dan ziyade bu konuya özen göstermeyen basın kuruluşlarını protesto etmek için açmıştım. Fakat birçok konuda olduğu gibi quote savaşlarına dönüştü. Üzülürek gördüğüm şu ki, herkes bunu inkar etse de hala yabancı dil biliyor olmak, bunu kullanmak, bildiğini söylemek, bir "hava atma" vesilesi, bunun için söyleniyor, bu "havayı söndürmek için" itiraz ediliyor, bu şekilde söylendiğinde her ne kadar "yok canım alakası yok" deneceğini bilsem de.
Küçükken öyle bir imaj yaratılmıştı ki bize, "özel okula/anadolu lisesine giremezsen yabancı dil öğrenemezsin, o zaman dahayatın kararır". Ben yabancı dil öğrenebileceğim bir okula girememeyi bir kabus gibi görüyordum. Fransızca okullar, ingilizce okullar, almanca okullar, birine gir de hangisi olsa farketmez. Bu tabi bundan yaklaşık 15 sene önceydi. Neyse işin özü; bu küçük yaştaki psikolojik baskılar içimize öyle işliyor ki, bu öğrendim artık biraz da sefasını sürelim, farklılaşalım, saygı görelim, bilinç üstünde değilse bile bilinç altımızda yerleşmiş. Tipimden dolayı bir tatil yerinde turist sanılmak bile bir hoşluktan öte gurur vesilesiydi. Bu o zamanlar ne kadar da mantıklı gelirdi bana halbuki. Bunu değiştirmek benim için çok zaman aldı. Umarım herkes bunu zamanla aşar, herkes aşarsa, basın da aşacak, böyle düşünüyorum.
|
|