Alıntı:
TrDownload´isimli üyeden Alıntı
linkteki firewal i yukledim fakat msn acılmıyor ne yapmamı onerirsin ? guvenlik ayarlarından da msn e izin verdim bu mesaj ı bile ancak firewal i kapayarak yollayabildim
|
Application Monitor e tıkladığında
2 tane msnmsgr.exe görürsün (in / out) onların izinlerini (permission) düzelt yani onayla (
Allow)
Bir de Component Monitor deki listede Açıklama (Description) başlığına tıkladığında alfabetik sıralanır, burada da başında Messenger yazan birkaç kütüphane (dll) görürsün bunların izinlerinde (Permission) eğer
block seçiliyse
Allow yap
Component Monitor de
* Turn On * Turn Off
* Learn Mode (Öğrenme Modu) görürsün, ben
Learn Mode olarak kullanıyorum, böylece sistem çalışırken istediğim programların çalışmasını kontrol altında tutuyorum, güvensiz hiçbir program yüklenmemiş oluyor.
Öğrenme modunda (Learn Mode) çalışırken bir program için sana ne yapayım diye sorduğunda
Terminate yada
Allow birini seçtiğinde, altta bir soru daha oluyor, bu program için seçtiğin işlemin kayıtlı olmasını istermisin gibi. Programa Allow yani çalışmasına izin vermişsen ve bu program için her zaman izin ver demişsen bir daha bu program için sana soru sormaz, eğer bu işlemin her zaman geçerli olmasını istermisin seçeneğini onaylamazsan her zaman o program çalışırken sana Terminate - Allow sorusunu sorar. Bu işlemler çalışmasını istemediğin programlar içinde geçerlidir.
Bu sorular browser işlemleri sırasında da gelir.