![]() |
|
|||||||
| Şirket Tanıtım ve Haberler Web Hosting Şirket Tanıtım Yorum Şikayet Tavsiye |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
||||
|
Sevgili Dostlar.....
Aylardır, yıllardır, durmadan şikayetler yazılmakta ve bu şikayetlerden bir ders çıkarılmamaktadır... Hosting işi yapmak sanıldığı kadar basit bir olay değildir,iki arkadaş bir yere gelip bir server alacaksınız ve burdan hosting hizmeti satmaya başlayacaksınız, inanın bu o kadar kolay değil, Yani sorumlu bir insansanız çok ama çok zordur. Ben para okula gidiyorum veya hobi için bu işi yapayım demek çok kolay, ama aldıkları sorumlulukları unutmasınlar..... Her bir websitesi bir kişinin iş yeri gibidir, ekmek teknesi gibidir,olaya bu yandan bakın bir sitenin bir saat bile kapanması o insanlar için çok zor durumda kalmaları demektir. Müşternizin sitesi kapandığında knesi siteniz kapanmış gibi düşünün... ve öyle hareket edin... . Bir kere ucuz hosting olmaz !!! Bir çoğunun yaptığı mantık şu, alırım bir makine takarım bir 200 lük HDD alır bunu 5 gb bile bölsem 40 paket çıkar , 15$ satsam 600$ yapar server parası 200$ bana kalır 400$ mentalitesi yürütülmektedir...... 200 $ verilen bir serverde kaç reseller kaç site çalışacaktır bunlar hesaplanmışmıdır ? Belirli bir kota konmuşmudur... Maliyet hesabı yapılmışmıdır ? Şimdi şurdan yola çıkalım ve bir maliyet hesabı yapalım : 550 YTL (380$ Ev1 Data center) Bir servere ödediğimiz aylık rakam 650 YTL İŞ Yeri Kirası 60 YTL Elektirik 200 YTL Telefon Adls 50 YTL muhasebeci ücreti 100 YTL Genel gider vs... ========================== 1610 YTL Şimdi size soruyorum , Müşterilerinizin siteleri hızlı olsun diye , iyi hizmet vereyim diye dual xeon 3,2 makineler kiralamışsınız..,,73GB ssci hard disk takmışısınız ve 4 gb ram eklemişsiniz , siz gelin 40 bölün hadi..... ve siz bundan para kazanın.... Kazanabilirmisiniz ? Tabiki hayır.... Çok kişi msn'den gelip sizin fiyatlar neden pahalı diye sormaktadır... Nedeni bu yani , biz ucuz satamıyoruz.... ve satmıyoruz ama pahalıda değiliz.... 2 Yıldır bir kez olsun fiyat değiştirmedik... Zorlanmadık mı ? zorlandık.... Ama çok şükür Alllaha ki.... Kendimizi idare etme olayını aştık.... Vermiş olduğunuz para kadar hizmet satın alırsınız bunu asla unutmayınız... Firma veya değil ama araştırın sorun, ondan sonra hizmet alın,Sabit telefonu varmı ? Destek hizmeti nasıl ? uptime oranı vs..... Firma veya normal hosting işi neden zor durumda kalıyorlar ? 1-Satış potansiyeli yeterli değil.. 2-Ödemlerini zamanına alamıyorlar.. 3-Alacaklarını takip etmiyorlar.... vs vs... Özeti :Şikayet etmeden, araştırın soruşturun, ondan sonra satın alın..... . .
|
Güzel, kulağa küpelik bir açıklama ve yorum , +rep
Özellikle "Firma veya değil ama araştırın sorun, ondan sonra hizmet alın,Sabit telefonu varmı ? Destek hizmeti nasıl ? uptime oranı" bu host almanın en basit kuralı......budur.. |
|
||||
|
Bizimde ustamız ve buralara gelmemizde büyük emeği olan orhan bey (webabi) yerden göğe kadar haklı yalakalık olsun diye yazmıyorum bunları ama orhan beyden dürüstlük üzerine ve hosting işleri üzerine çok fazla şey öğrendik
umarım her server kiralayanın ben host firmasıyım dediği bu ortamda en azından host alacak kişilere ışık tutan bir yazı olur.
|
Bende özellikle "sizin fiyatlarınız çok fazla" sözünden şikayetçiyim. Orhan abi bizde
fiyatları düşürmek yerine dahada yükseltme kararı aldık. Seninde dediğin gibi verdiğinpara kadar hizmet alırsın. (Çoğu zaman) |
|
|||
|
+1
30-50 $ ye vps alıp firma olarak göstermek ve hizmet vermek babasından harçlığını alamadığında vps parasını ödemeden kaçmak gibi bir çok hosting firması eskittik ![]() Orhan Bey bu konuya çok güzel deyinmiş.Teşekkürler... |
|
||||
|
Alıntı:
Türkiyede ki anlayış. Ucuz verirsen kalitesiz. Ucuz verisen dolandırıcısın. Ucuz verirsen ilerde kapanırsın. Bu düşünceler olduktan sonra ne kadar kaliteli olsakda milletimize ucuz fiyat yaramıyor. Saygılar.
|
Türkiye'de ki hosting saglayicilari hostbul ve forumlar üzerinden satis yaptigi sürece ucuzun kötü oldugu ucuz verenin dolandirici oldugu fikrinin ortadan kalkmasi imkansiz.
Piyasadaki durumun sebebi host alanlar yada host fiyatlarinin ucuzlugu degil HOSTING satanlarin satis yapmak adina yaptiklari, maliyet hesabi yapmadan kara düzen fiyatlar cikarmasidir
|
Bizim söylediğimizde budur yani... Aynı dili konuşuyoruz....
| Stil | |
|
|