Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Web Hosting > Şirket Tanıtım ve Haberler

Şirket Tanıtım ve Haberler Web Hosting Şirket Tanıtım Yorum Şikayet Tavsiye

Konu Kapatılmıştır

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)   eTicaret 
Alt 2006-08-09, 21:03
ruen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Gold Member

Tecrübe Puanı: 4
eTicaret: %100/6
ruen will become famous soon enough
Standart Nixcon uptime kaç?

Nixcondan alınmış bir sunucudan reseller aldım.Gayet memnunum ancak uptime ında problem varmı merak ediyorum.Yani sadece benim dahil olduğum sunucudamı problem?

Sürekl siteler 10 saniye bile olsa zaman aşımına uğrayıp kapanıyor.
Her saat 5 dk kapanıyor.Her saat 5 dk kapanması demek günde 2 saat kapalı kalması demek.2 saat kapanması demek şu an benim forum sitemin 300 tekil hit kaybetmesi demektir.

Sorun tüm nixcon sunucularında mı ? Nixcona dahil olanlar cevap verirlerse memnun olurum.

#2 (permalink)   eTicaret 
Alt 2006-08-09, 21:07
BiLHost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Gold Member

Tecrübe Puanı: 3
eTicaret: %0/0
BiLHost is on a distinguished road

Dün birkaç saat kapalı kaldı sunucular.Trafo çalışması nedeniyle.Onun haricinde doğru düzgün kesinti yaşadık diyemem.Genelde %99.6-%99.9 arasında.

Kesinti için de hosting firmanızla görüşürseniz daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.Çünkü Nixcon'da 4-5 tane network var.Biz 193 networkündeyiz.Ve fazla kesinti yaşamıyoruz.Ama diğer networklerin durumu nedir bilemem.

#3 (permalink)   eTicaret 
Alt 2006-08-09, 21:18
cemadak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Gold Member

Tecrübe Puanı: 0
cemadak will become famous soon enough

ben 195 ve 196 dayım dün haric (trafo calısmaları varmıs bilhost ta söylemis ) 1 aydır nerdeyse hic kesinti yasamadım diyebilirim..

#4 (permalink)   eTicaret 
Alt 2006-08-09, 21:23
asoza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

asoza is an unknown quantity at this point

195 ve 196 da sunucularım var ama böyle ritmik bir kesinti durumu yok. Bence de sunucu adminiyle görüşün.

#5 (permalink)   eTicaret 
Alt 2006-08-09, 21:32
atay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
henry lee

eTicaret: %75/2
atay will become famous soon enough

ben işlerim dolayısıyla genelde 23.00-08.00 arası nette olduğumdan rastlıyorum, genelde kesintileride sabah 5-7 arasında yapıyorlar. bu yüzdende yaptıkları kesintilerin çoğunun pek zararı olmuyor.

#6 (permalink)   eTicaret 
Alt 2006-08-10, 02:24
ruen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Gold Member

eTicaret: %100/6
ruen will become famous soon enough

allah allah hostingle görüşeyim o zaman neyse teşekkür ederim

#7 (permalink)   eTicaret 
Alt 2006-08-10, 05:21
echo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

echo has a spectacular aura about

Ruen senin bağlı bulundugun sunucu uzerinde 73 stem mevcut 1 hafta öncesine kadar problem yoktu ama su an nx ile alakalı problemler mevcut.Saat 05.00 online idi.05.19 tekrar ofline ama almanyadan sunucuya erisim saglanabiliyor.sunucunun uptime bilgisine bakabilirsende 30 günün 29,5 günü online.ilgınc bı durum tr den erişilemiyor?

Konu echo tarafından (2006-08-10 Saat 05:26 ) değiştirilmiştir..

#8 (permalink)   eTicaret 
Alt 2006-08-10, 05:46
atay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
henry lee

eTicaret: %75/2
atay will become famous soon enough

nixconun almanyada olduğuna dair birçok mantıklı açıklamalar var. kısaca tekniğine girmeden açıklamak gerekirse,

ripe'den kullandıkları ipleri kayıt etmişler ve bu ipler ülkesiz iplermiş, istedikleri ülkeyi gösterebiliyorlarmış.

ayrıca, türkiyede çok güçlü bir köprü görevi yapan makine(leri) varmış, bu köprü makine(ler)de müşterine verdikleri ip adreslerine gelen bilgiler, almanyadaki ana makineye iletiliyormuş.

yani işin özü, söylenene göre 62.68.194.* gibi ipler sadece makineler için bir maskeymiş, kullandığımız makinelerin gerçek ipleri aslında bu değilmiş bu iplerin domainden pek bir farkı yokmuş.

ve bu yüzdendir ki, nixcon'da birkaç haftada bir hat gitmesi oluyormuş, bunun sebebide köprü makinelerin bazen yoğunluğu kaldıramamasıymış.

yukarıda yazdıklarımı başka bir yerde okumuştum, grafikli bir şekilde anlatımı vardı ve daha teknik bilgiler ve sistemlerle... yazılanlar doğrumudur yanlışmıdır bilemiyorum tabiki.

#9 (permalink)   eTicaret 
Alt 2006-08-10, 10:05
MKB MKB isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Member

MKB is an unknown quantity at this point

Alıntı:
atay´isimli üyeden Alıntı
nixconun almanyada olduğuna dair birçok mantıklı açıklamalar var. kısaca tekniğine girmeden açıklamak gerekirse,

ripe'den kullandıkları ipleri kayıt etmişler ve bu ipler ülkesiz iplermiş, istedikleri ülkeyi gösterebiliyorlarmış.

ayrıca, türkiyede çok güçlü bir köprü görevi yapan makine(leri) varmış, bu köprü makine(ler)de müşterine verdikleri ip adreslerine gelen bilgiler, almanyadaki ana makineye iletiliyormuş.

yani işin özü, söylenene göre 62.68.194.* gibi ipler sadece makineler için bir maskeymiş, kullandığımız makinelerin gerçek ipleri aslında bu değilmiş bu iplerin domainden pek bir farkı yokmuş.

ve bu yüzdendir ki, nixcon'da birkaç haftada bir hat gitmesi oluyormuş, bunun sebebide köprü makinelerin bazen yoğunluğu kaldıramamasıymış.

yukarıda yazdıklarımı başka bir yerde okumuştum, grafikli bir şekilde anlatımı vardı ve daha teknik bilgiler ve sistemlerle... yazılanlar doğrumudur yanlışmıdır bilemiyorum tabiki.

Peki köprü dediğiniz bu sistem gelen verileri alıp Almanyaya iletirken yine aynı trafiği harcamıyor mu

.

Konu MKB tarafından (2006-08-10 Saat 10:50 ) değiştirilmiştir..

#10 (permalink)   eTicaret 
Alt 2006-08-10, 10:47
BiLHost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Gold Member

BiLHost is on a distinguished road

Ne Almanyası yaaa..Nixcon'un sunucuları Mars'ta.

Konu Kapatılmıştır

Seçenekler
Stil