Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Web Hosting > Şirket Tanıtım ve Haberler

Şirket Tanıtım ve Haberler Web Hosting Şirket Tanıtım Yorum Şikayet Tavsiye

LinkBack Seçenekler Stil
  #11 (permalink)   eTicaret 
Alt 2006-08-31, 14:01
OnurSQL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Tecrübe Puanı: 4
eTicaret: %100/2
OnurSQL is on a distinguished road

Oncelikle ben OnurSql'in abisi oNe. Kendisi degilim.

Bundan 3 ay once guvenilir ve adam akilli bir dedicated sirketi ararken bu arkadasin belirtmis oldugu DREAMHOST adli sirketi buldum. Ve gordugumde fiyatlar cok cazip geldi. Ve internet uzerinden yaptigim arastirmada bu firmaya ait bir kod buldum ve aylik odemeli crazy paketini ( 20 gb. alan / 1 TB bw. ) kurulum ucreti kaldirilarak 9.95 $'a aldim. Ve bu ay 4. aya giriyorum. 4 aydir sitelerimde ne bir kapanma, ne bir erisilememe, ne teknik destek eksikligi ( gecenin bir vaktinde attigim ticketlar en gec 30 dk. sonra cozuldu her seferinde. ) Bu yuzden arkadasin belirtmis oldugu firmayi tercih edebilirsiniz. Kendi adima bu firmayi oneriyorum.

Referans verebilecegim sitem 1.000 uyelik bir forum. Ve yaklasik 15.000 mesaj kapasitesine sahip ve daha birkac tane cok kapsamli mysql kullandigim sitem olmasina ragmen cok cok hizli ve sorunsuz. ( http://www.obirsovmen.com )

Ssh'dan Makina ozelliklerine baktigimda Dual AMD Opteron 175 Cpu / 4 GB. Ram ve 10 TB HDD'ye sahip oldugunu gordum makinanin. Oldukca sorunsuz. Insallah surekli bu sekilde devam ederler. Hepinize kolay gelsin.

#12 (permalink)   eTicaret 
Alt 2006-08-31, 14:15
Member

Tecrübe Puanı: 0
eTicaret: %0/0
LifeNIC~ is on a distinguished road

Alıntı:
TRinsanRehberi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Teşekkür ederim bu paylaşım ve IYINET promosyon kodu için
az önce dediğiniz gibi 22 küsür dolara bu paketi aldım.
kullanıp göreceğim inşaAllah
oluşan tecrübemi (görüşümü) buradaki arkdaşlarla ileride paylaşmayı umuyorum.

Saygılarımla

Umarım 2 gün sonra,

sistemlerimizi yorduğunuz için lütfen xxx domaininizi kaldırın

maili almazsın

+ domaini kendi bilgileri ile regleyip 1 yıl boyunca kilitli kalmanı sağlıyorlar. Önem taşıyan domain adreslerinizi bu tarz firmalardan reglememenizi tavsiye ederim

#13 (permalink)   eTicaret 
Alt 2006-08-31, 14:56
TRinsanRehberi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Gold Member

eTicaret: %100/11
TRinsanRehberi will become famous soon enough

Alıntı:
LifeNIC~´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Umarım 2 gün sonra,

sistemlerimizi yorduğunuz için lütfen xxx domaininizi kaldırın

maili almazsın

+ domaini kendi bilgileri ile regleyip 1 yıl boyunca kilitli kalmanı sağlıyorlar. Önem taşıyan domain adreslerinizi bu tarz firmalardan reglememenizi tavsiye ederim
domain reglerken daha bir titiz oluyorum.

ayrıca sizin hosting olarak kullandığınız yeri belirtmeniz mümkün mü?

1 ay oldu servage.net ten bir paket aldım 1110 GB trafik iki sefer email attılar (sadece resim sitesi/database kullanılmıyor vs.. yok)

aşırı yüklenme yapıyorsunuz diye mesaj çekmişler dreamhost tan satın almadan 6 saat önce

ve benim dünkü kullandığım trafik 12 GB mı ne
kendilerinin emailinde serverın kaynaklarını tükettiğim yönünde bilgi verirken şu kadar sayfa gösterimi yapmışsınız diye detay veriyorlar (aptalca buldum bu detayı)

benim tek bir sitem var orada ve bana sınırsız domain hosting diye belirtmişler ben ikinci bir site daha açacağım yakınlarda buradan ikinci bir yayın yapılması mümkün değil

siteyi duraksatacaklarından bahsediyorlar.

1110 GB trafik dedim günlük 36 GB yapar saatte de 1,5 GB yapar

ben bu kadar saçma bir neden görmedim madem bu tarifiği kullandırtmayacaksın bir neden satıyorsun

bir de dreamhostu deneyeceğim dedim ya deneme diye

bakalım sonuç nereye varacak

#14 (permalink)   eTicaret 
Alt 2006-08-31, 14:58
zokkie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Gold Member

Tecrübe Puanı: 6
eTicaret: %0/-1
zokkie is on a distinguished road

ben aspciyim ama forum kurmak için bi alan gerekti, bir yıla yaklaşıyor. hiç sorun yaşamadım nerdeyse.

domainde benim bilgilerimle reglenmiş ek olarak...

tavsiye ederim.

#15 (permalink)   eTicaret 
Alt 2006-08-31, 15:16
Gold Member

Alıntı:
zokkie´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ben aspciyim ama forum kurmak için bi alan gerekti, bir yıla yaklaşıyor. hiç sorun yaşamadım nerdeyse.

domainde benim bilgilerimle reglenmiş ek olarak...

tavsiye ederim.
şikayetçi olduğum yer için mi (servage.net) diyorsunuz yoksa yeni denemek için aldığım paketten mi bahsediyorsunuz ?

ben servage.net 'in hızından falan şikayetçi değilim kabul edilebilir bir hız (yeterli bir hız) ama iki seferdir. serverın kaynaklarını çok kullandığım yönde email göndermeleri ve gerekirse hesabımı durduracaklarını söylemeleri hoş değil çünkü güne düşen 36 GB trafiğin 3 te birini bile dün kullanmadığım halde uyarı göndermişler bana

#16 (permalink)   eTicaret 
Alt 2006-08-31, 15:37
Member

@TRinsanRehberi

Bizim mi?

@zokkie
Domain bilgileri size ait olabilir ancak Technical Admin kısmındaki email adresi çok önemli. Orada sizin isminiz veya mailiniz geçiyor mu?

(Lütfen dikkat: Dream Hosting hakkında konuşuyoruz)

Arkadaşlar her zaman çok sistem kaynağını ve band genişliğini ucuza kullandıran yerlerin sistemlerinde mutlaka sizi kısıtlayacak (CPU kullanımı vb) işlemleri/kuralları vardır..
Eğer olmasaydı eminim iyinet kendine özel sunucularda değil DreamHost'tan alınan paketlerde barınırdı.. Düşünsenize iyinet gibi 1 site bana kalırsa opteron146 üzeri 1 makinada zor host edilir. Bu mantıkla hesaplarsak her 2 müşteriye 1 sunucu kullanmaları gerekirdi

#17 (permalink)   eTicaret 
Alt 2006-08-31, 16:29
Gold Member

Alıntı:
@TRinsanRehberi

Bizim mi?

@zokkie
Domain bilgileri size ait olabilir ancak Technical Admin kısmındaki email adresi çok önemli. Orada sizin isminiz veya mailiniz geçiyor mu?

(Lütfen dikkat: Dream Hosting hakkında konuşuyoruz)

Arkadaşlar her zaman çok sistem kaynağını ve band genişliğini ucuza kullandıran yerlerin sistemlerinde mutlaka sizi kısıtlayacak (CPU kullanımı vb) işlemleri/kuralları vardır..
Eğer olmasaydı eminim iyinet kendine özel sunucularda değil DreamHost'tan alınan paketlerde barınırdı.. Düşünsenize iyinet gibi 1 site bana kalırsa opteron146 üzeri 1 makinada zor host edilir. Bu mantıkla hesaplarsak her 2 müşteriye 1 sunucu kullanmaları gerekirdi

Evet sizin kullandığınız hosting firması var mı? yada sitelerinizi ne şekilde yayınlıyorsunuz?

benim cpu ile yada veri tabanıyla işim yok ben bant genişliğini zorlayan bir hostinge ihtiyaç duyduğumdan dolayı ilk baktığım şey bu

eğer veri tabanı ağırlıklı bir proje olsaydı ilgili yerde yayınlanan veri tabanı sitelerini gözden geçirirdim.

neden dikkat falandan bahsediyoruz diyorsunuz ki?
bana yaklaşımlarınız yapıcı gelmiyor (katkı sağlayıcı gelmiyor)

eleştiriyorsunuz ama ortaya bir alternatif koymuyorsunuz

#18 (permalink)   eTicaret 
Alt 2006-08-31, 16:47
Member

LifeNIC~ kendisi hosting firması olacak. Eylül ayı içerisinde Türkiye içerisine aktif satışta bulunacağız..
Bahsettiğiniz site 1 download sitesi midir? Eğer sayaç tarzı script'ler kullanıyorsanız bunlarda CPU & RAM'i zorlayacaktır eminim.

Dikkat falandan bahsediyoruz kısmı zokkie isimli arkadaşımıza ithafen yazıldı Yani kendisinin aldığı domain kendi üzerine kaydedilmiş onu belirtmişti bir üst mesajdada servage'dan bahsedilmişti ben sandım ki servage'dan bahsetmeye devam ediyor.. O yüzden dreamhost hakkında konuştuğumuzu söyledim..

Eğer CPU ve RAM kullanımının az olduğundan sadece BW ve HDD ihtiyacınız olduğundan eminseniz, istediğiniz alternatifi ortaya koyuyorum.

LifeNIC-VPS-1
256 ram
50gb hdd
100mb unmetered
Fully managed
w2k3, centOS, suse, debian OS ücretsiz
Virtuozzo VPS

35 YTL/Ay'dan Eylül ayının ilk haftası satışa sunulacaktır.
İşte alternatif

#19 (permalink)   eTicaret 
Alt 2006-08-31, 18:26
Gold Member

Alıntı:
LifeNIC~ kendisi hosting firması olacak. Eylül ayı içerisinde Türkiye içerisine aktif satışta bulunacağız..
Bahsettiğiniz site 1 download sitesi midir? Eğer sayaç tarzı script'ler kullanıyorsanız bunlarda CPU & RAM'i zorlayacaktır eminim.

Dikkat falandan bahsediyoruz kısmı zokkie isimli arkadaşımıza ithafen yazıldı Yani kendisinin aldığı domain kendi üzerine kaydedilmiş onu belirtmişti bir üst mesajdada servage'dan bahsedilmişti ben sandım ki servage'dan bahsetmeye devam ediyor.. O yüzden dreamhost hakkında konuştuğumuzu söyledim..

Eğer CPU ve RAM kullanımının az olduğundan sadece BW ve HDD ihtiyacınız olduğundan eminseniz, istediğiniz alternatifi ortaya koyuyorum.

LifeNIC-VPS-1
256 ram
50gb hdd
100mb unmetered
Fully managed
w2k3, centOS, suse, debian OS ücretsiz
Virtuozzo VPS

35 YTL/Ay'dan Eylül ayının ilk haftası satışa sunulacaktır.
İşte alternatif

Bu teklifinizi ileride değerlendirmem için (şu an satın aldığım paketi kullanmam sırasında bir sorun yaşarsam) bana bu bilgileri email atar mısınız?

referans olarak emailinizi bilgi bankamda tutacağım inşaAllah

özelden email adresimi gönderiyorum.

Saygılarımla

#20 (permalink)   eTicaret 
Alt 2006-08-31, 20:58
Member

Tabiiki,
Talep ettiğiniz email yarın mesai saatleri içerisinde tarafınıza ulaştırılacaktır. PM'inizi aldım, iyi çalışmalar.

Seçenekler
Stil