Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Webmaster Kaynak Eğitim Tanıtım Hizmet > Programlama Dilleri > Ruby
Kayıt ol Blogs Yardım Üye Listesi Ajanda iTrader Forumları Okundu Kabul Et

Ruby Ruby ve Ruby on Rails Framework

Cevapla Add This!

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-04-03, 17:15
iyinet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Paylaşım için teşekkürler

Blog Entries: 2
Tecrübe Puanı: 3
iTrader: %100/6
iyinet is just really niceiyinet is just really niceiyinet is just really niceiyinet is just really nice
Standart Ruby

90 li yillarda web programlamasi yapanlar hatirlayacaktirlar.

O zamanlar Perl ile CGI program yazardik.

Perl sihir gibi birseydi, her istediginizi yapabiliyordunuz.

Ben'de Perl'e tutkun kisilerden biriydim.

Gozum baska bir programlama dili gormuyordu.

Taki....

Taki PHP ile tanisana kadar.

PHP onceleri Perl e gore biraz soguk gelsede cekimserligim sadece birkac hafta surdu.

PHP yi tanimami saglayan kisi bugun cok buyuk projelere imza atmis ve halen cok buyuk projeler yapan bir Turk arkadasimiz.

99 yilinda PHP ile tanismamin ardindan Perl un Web programlamasi icin aslinda ne kadar zayif kaldigini anladim.

Perl un "Internal Server Error" mesajlarinin hangi satir icin hata verdigini bilmemek bir programcinin kabusu idi...

Bir sure once Ruby adinda bir dilin varligindan haberdar oldum.

Artik eski cekingenligim, caylakligim yok, her dilin diger dilden ustun olabilecegini kabullenmis durumdayim.

Ruby hali hazirda adindan cok bahsettiren, bu sitededen indirebileceginiz bir porgramlama dili.

Ozellikle Ruby on Rails programlamayi kolaylastirmasi ile un yapmis bir platform.

Vaktiniz oldugunda, bu konulara ilgi duyuyorsaniz, Ruby i incelemenizi oneririm.

.

#2 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-04-03, 17:46
Turkmucit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

Tecrübe Puanı: 2
iTrader: %0/0
Turkmucit is on a distinguished road

bir tanıtım videosunu izlemiştim bana biraz kolaylaştırırken hazıra alıştıran ve belirli kalıplara sıkıştıran sistemler gibi göründü..Heryeni dil yeni bir bakış.Tabi zaman ayırabilecek konumdayken bir denemek isterim.

#3 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-04-03, 18:33
ploop - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Moderator

Tecrübe Puanı: 9
iTrader: %100/10
ploop is a jewel in the roughploop is a jewel in the roughploop is a jewel in the rough

pilli ruby ile hasır nesir, tanıyorsanız eğer yardımcı olurlar. zaten bildirgec'te de zamanında ilgili kaynaklar vs. verilmisti sanırım.

#4 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-04-03, 18:40
webyazilim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

Tecrübe Puanı: 2
iTrader: %100/10
webyazilim is on a distinguished road

- ruby 2006 nın en iyi dili seçildi diye biliyorum
- php den 21 kat daha hızlı çalıştığı, javadan 7 kat yavaş çalıştığı söyleniyordu.
- geliştiriceleri umut vadeden insanlar olduklarından pek çok firma IBM dahil sitesinden ruby ile ilgili dökümanlar yayınladı
- güncel kullanım örneği için pilli netwrok sitelerine bakılabilir. Rubydir.
- Rails frameworkü işi bayağı kolaylaştırsada consol sevmeyenler için sıkıcı olmasada bir consol bölümü var.
- uğraştım bir süre ama php kullanmak zorundayım. henüz onun kadar çok dökümana sahip değil.
- türkçe bloglarda nasıl deneyebileceğiniz, herşeyi birden windows a kuran hazır sunucuların adresleri falan var

Çok iyi PHP bilenlerde ruby on rails diyor zaten.

#5 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-04-03, 21:24
Member

Tecrübe Puanı: 0
iTrader: %100/1
UltraVB is an unknown quantity at this point

Ruby hakkında araştırdım ve birkaç döküman buldum Buradan Bakabilirsiniz

#6 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-04-03, 21:32
visitistanbul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Diamond INC.

Tecrübe Puanı: 6
iTrader: %0/0
visitistanbul has a spectacular aura aboutvisitistanbul has a spectacular aura aboutvisitistanbul has a spectacular aura about

Teşekkürler arkadaşlar güzel paylaşım...

TAGS: DZKK Burada Youtube
Biz Türkler, bütün tarihimiz boyunca hürriyet ve istiklâle timsal olmuş bir milletiz.

#7 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-04-03, 21:54
tiva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aşık tiva

Blog Entries: 6
Tecrübe Puanı: 7
iTrader: %100/2
tiva has a spectacular aura abouttiva has a spectacular aura abouttiva has a spectacular aura about

Alıntı:
iyinet´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
90 li yillarda web programlamasi yapanlar hatirlayacaktirlar.

O zamanlar Perl ile CGI program yazardik.

Perl sihir gibi birseydi, her istediginizi yapabiliyordunuz.

Ben'de Perl'e tutkun kisilerden biriydim.

Gozum baska bir programlama dili gormuyordu.

Taki....

Taki PHP ile tanisana kadar.
Ben halen daha perl,cgi ile yazıyorum, www.iyi.web.tr nin çoğu (başta örümcek olmak üzere) cgi , php sadece birkaç ufak yerde var. PHP yi pek sevmiyorum, yıllardır masaüstü sistemler için program yazdığım için OOP açısından ruby ve python bana göre daha iyi.
satılık dizikolik.com hepmp3.com gelinliksitesi.com fazlabilgi.com tekneler.net esyalar.net turkblog.net istiklal.net seyret.net fenerli.net isyeri.net ziyafet.net ikincieloto.net yorumlar.net webtrafik.net

Konu tiva tarafından (2007-04-03 Saat 21:57 ) değiştirilmiştir..

#8 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-04-03, 21:59
Angelo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Moderator

Tecrübe Puanı: 8
iTrader: %100/4
Angelo is a jewel in the roughAngelo is a jewel in the roughAngelo is a jewel in the roughAngelo is a jewel in the rough

Hız konusunda yazanların doğru olduğuna inanmıyorum. Ruby öyle bir moda akımı gibi çıktı ortaya, adı filan da güzel. Herkes bir rails dedi bindi trene. Kimsenin getirdiği artılardan bahsettiği yok. Eğer işimiz web'de ise, PHP'den ne kadar öteye gidebilmiş veya ne yapabilmiş bunları öğrenmek lazım ki sil baştan kendini adayabilesin. PHP kadar aktif geliştirilen ve komunitesi geniş bir programlama diliyle web platformunda yarışması şu an için mümkün değil gibi, önümüzdeki 2-3 sene de en az böyle gider. Desktop derseniz orasını bilemiyorum. Ordaki rakipler daha bile dişli.

#9 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-04-03, 22:13
tiva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aşık tiva

Blog Entries: 6
Tecrübe Puanı: 7
iTrader: %100/2
tiva has a spectacular aura abouttiva has a spectacular aura abouttiva has a spectacular aura about

Ruby yeni bir şey değil, php kadar eski, ruby üreticileri tekrar bir giriş yaptılar , bir de sanırım web 2.0 ile ilgili birşeyler tasarlanıyor, ama python ile istediklerimi daha iyi yapıyorum, belkide yıllardır alıştığım sistem için python daha iyi, www.blender.org da python ile yazılmıştır, php ile web shoot almayı yapamadım mesela, perl ve pyhton ile yapıyorum.
satılık dizikolik.com hepmp3.com gelinliksitesi.com fazlabilgi.com tekneler.net esyalar.net turkblog.net istiklal.net seyret.net fenerli.net isyeri.net ziyafet.net ikincieloto.net yorumlar.net webtrafik.net

#10 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-04-03, 22:17
Angelo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Moderator

Tecrübe Puanı: 8
iTrader: %100/4
Angelo is a jewel in the roughAngelo is a jewel in the roughAngelo is a jewel in the roughAngelo is a jewel in the rough

Nedir özel bir kütüphanesi mi var bu iş için? Neyse pseudo kodu açıklansın yahu, dünya sırrı mı bu iş PHP ile çalışan bazı sitelerde de thumbnail var, manuel olduklarını sanmıyorum.

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil