![]() |
|
|||||||
| Kayıt ol | Blogs | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | iTrader | Forumları Okundu Kabul Et |
| Ruby Ruby ve Ruby on Rails Framework |
|
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
||||
|
90 li yillarda web programlamasi yapanlar hatirlayacaktirlar.
O zamanlar Perl ile CGI program yazardik. Perl sihir gibi birseydi, her istediginizi yapabiliyordunuz. Ben'de Perl'e tutkun kisilerden biriydim. Gozum baska bir programlama dili gormuyordu. Taki.... Taki PHP ile tanisana kadar. PHP onceleri Perl e gore biraz soguk gelsede cekimserligim sadece birkac hafta surdu. PHP yi tanimami saglayan kisi bugun cok buyuk projelere imza atmis ve halen cok buyuk projeler yapan bir Turk arkadasimiz. 99 yilinda PHP ile tanismamin ardindan Perl un Web programlamasi icin aslinda ne kadar zayif kaldigini anladim. Perl un "Internal Server Error" mesajlarinin hangi satir icin hata verdigini bilmemek bir programcinin kabusu idi... Bir sure once Ruby adinda bir dilin varligindan haberdar oldum. Artik eski cekingenligim, caylakligim yok, her dilin diger dilden ustun olabilecegini kabullenmis durumdayim.Ruby hali hazirda adindan cok bahsettiren, bu sitededen indirebileceginiz bir porgramlama dili. Ozellikle Ruby on Rails programlamayi kolaylastirmasi ile un yapmis bir platform.Vaktiniz oldugunda, bu konulara ilgi duyuyorsaniz, Ruby i incelemenizi oneririm. . |
|
|||
|
Ruby hakkında araştırdım ve birkaç döküman buldum
Buradan Bakabilirsiniz |
|
||||
|
Alıntı:
satılık dizikolik.com hepmp3.com gelinliksitesi.com fazlabilgi.com tekneler.net esyalar.net turkblog.net istiklal.net seyret.net fenerli.net isyeri.net ziyafet.net ikincieloto.net yorumlar.net webtrafik.net Konu tiva tarafından (2007-04-03 Saat 21:57 ) değiştirilmiştir.. |
|
||||
|
Hız konusunda yazanların doğru olduğuna inanmıyorum. Ruby öyle bir moda akımı gibi çıktı ortaya, adı filan da güzel. Herkes bir rails dedi bindi trene. Kimsenin getirdiği artılardan bahsettiği yok. Eğer işimiz web'de ise, PHP'den ne kadar öteye gidebilmiş veya ne yapabilmiş bunları öğrenmek lazım ki sil baştan kendini adayabilesin. PHP kadar aktif geliştirilen ve komunitesi geniş bir programlama diliyle web platformunda yarışması şu an için mümkün değil gibi, önümüzdeki 2-3 sene de en az böyle gider. Desktop derseniz orasını bilemiyorum. Ordaki rakipler daha bile dişli.
|
Ruby yeni bir şey değil, php kadar eski, ruby üreticileri tekrar bir giriş yaptılar , bir de sanırım web 2.0 ile ilgili birşeyler tasarlanıyor, ama python ile istediklerimi daha iyi yapıyorum, belkide yıllardır alıştığım sistem için python daha iyi, www.blender.org da python ile yazılmıştır, php ile web shoot almayı yapamadım mesela, perl ve pyhton ile yapıyorum.
satılık dizikolik.com hepmp3.com gelinliksitesi.com fazlabilgi.com tekneler.net esyalar.net turkblog.net istiklal.net seyret.net fenerli.net isyeri.net ziyafet.net ikincieloto.net yorumlar.net webtrafik.net |
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|