![]() |
|
||||
|
Alıntı:
|
|
||||
|
Alıntı:
8086 yapılırken ticari kaygıdan dolayı gerektiği kadar üzerinde çalışılamadan (multitasking mesela) piyasaya girdi ve yıllarca bu sistemin üzerine geliştirildi (bu konunun türkçe ve ingilizce hikayesi internette var) her ne kadar open source olsalar da, reklam, tanıtım birçok şeyi değişik sunabiliyor, ilgiyi değiştirebiliyor. Bir sürü linux dağıtımının olması gibi ticari olarak en çok kendisini pazarlayanlardan haberdarız genel olarak. Alexa verileri ne kadar kaliteli, ne kadar düzgün bilgi veriyor, bana göre vermiyor fakat birçok kişi bu değerleri baz alarak şu sitenin şu kadar reklam değeri var vs. diyor. Ajax ile yapılmış sitelerde sayfalar tekrar tekrar yüklenmeyeceği için trafik ölçümü yakında problemli olacak mesela, bulunulan şartlar ve tanıtım bence kötüyü daha iyi sunabiliyor.
satılık dizikolik.com hepmp3.com gelinliksitesi.com fazlabilgi.com tekneler.net esyalar.net turkblog.net istiklal.net seyret.net fenerli.net isyeri.net ziyafet.net ikincieloto.net yorumlar.net webtrafik.net Konu tiva tarafından (2007-04-04 Saat 01:09 ) değiştirilmiştir.. |
|
||||
|
Alıntı:
Hiç bir sistemde para karşılığı php ye geçmemiştir sanmıyorum. Birde bilen kişilerin çokluğu ve azlığıda önemli. Ben şu anda bu foruma yeni üye olan ve html den başka birşey bilmeyen bir kişi olsam. Yapılan yardımlara bakarak, forumdaki cevherlere bakarak hemen PHP öğrenmeye yönelirim. Niye çünkü bir soru sorduğumda cevap veren olacak. Buna reklam demekten fazgeçip verilen destek php yi popüler hale getirdi desek sence daha doğru demiş olmazmıyız? |
|
||||
|
+ open source mantığının (sf.net, hotscript.com gibi sitelerin varlığı) yaygınlaşması, php ile ilgili çok miktarda kaynak kodun olması, standart kişiler yapmak istediği bir şeye ait hangi dilde hazır kod varsa ona yöneliyor, örnek forumda birisi soruyor, yemek sitesi scripti, bu düz bir sayfaya bilgi girişinden başka birşey değildir, bir tane form sayfası yapmayı ve bunu database e saklayıp çağırmayı bilen birisi bu forumdaki script isteklerinin %80 ne cevap verebilir.
satılık dizikolik.com hepmp3.com gelinliksitesi.com fazlabilgi.com tekneler.net esyalar.net turkblog.net istiklal.net seyret.net fenerli.net isyeri.net ziyafet.net ikincieloto.net yorumlar.net webtrafik.net |
|
||||
|
Perl değil PHP çünkü trende daha uygun. Web içerik geliştiricisi birinin gözlüğünden baktığında daha basit, html yapısına daha uygun. PHP kendi içinde web programlamaya özelleşmiş, bu popülaritesinde en büyük artı bence. Perl zaten sistem programlama için de yaygın kullanılan bir dil. Yeni başlayanlar için, özellikle bu 2000 sonrası web furyasında diyelim, perl öğrenmek ve bu şekilde sistemler yazmak, php'ye oranla oldukça zor olmalı. Bir de performans mevzusu var ki bu bir muamma, ben web de çok cgi çalıştırmadığım için yorum yapamayacağım ama php'nin hızlı olduğunu söyleyenler var.
Kaldı ki yine sistem programlama konu bile olsa, PHP cli var, Perl'e neden gerek duyayım sorusunu kendi içimde sorduğumda cevap alamıyorum. Alabilen arkadaşlar olabilir, geçen sene PHP Raw Post Data'ya erişemezdi, Perl ile erişiyordunuz, PHP5'de geldi. Böyle örnekler illa ki çoklukla vardır. Ama amaç işi yapmak ve en basit yoldan yapmak ise yorucu syntaxler içerisinde boğulup canavar gibi programlama yapıyorum sistemde diye sevinmem. Benimkisi verimlilik analizi yapan insanın yorumu, yazılım geliştirmeci bir çok arkadaş bu şekilde düşünmeyecektir. Dağıttım konuyu toparlayın. ![]()
|
Konu dağılmıyor, öncelikle neden php kullanıyoruz veya kullanmalımıyız, kullandığımız için kaybettiklerimiz var mı (php4 de olmayan birşeye 1 sene 2 sene sonra kavuşmak bizim o projede neyi kaybetmemize neden oldu) gibi soruların devamında başka bir dil ile karşılaştırmaya geçmek daha iyi olur gibi. Başka bir şeyden örnek vereyim, 2 senedir plesk panel kullandığımdan pratiklik kaybetmişim, halbuki daha önce perl ile kendim birşeyler yazmıştım (tam kontrol paneli olmasada) bunlarla çok daha rahat ve bilerek işlem yapıyordum.
satılık dizikolik.com hepmp3.com gelinliksitesi.com fazlabilgi.com tekneler.net esyalar.net turkblog.net istiklal.net seyret.net fenerli.net isyeri.net ziyafet.net ikincieloto.net yorumlar.net webtrafik.net Konu tiva tarafından (2007-04-04 Saat 01:25 ) değiştirilmiştir.. |
|
||||
|
Buda insanların hazır yiyici olma sorunu yüzünden ortaya çıkıyor. Aranan keywordlere bile baktığımızda en çoklar arasında "bedava" var
![]() Şimdi durum böyle olunca benim gayet hoşuma gidiyor. Neden PHP yi gerçek anlamda bilen kişilerin sayısı her zaman elle gösterilecek nitelikte kalıyor. Hazır yiyiciler nasilsa hazir bulurum diye pek birşey öğrenemiyorlar ya da öğrenmiyorlar işlerine gelmiyor. Geöen gün bir araştırma yaptım, her tarafa Asp ve .net kursları açılmış çok sevindim. PHP hakkında kurs veren yok ne güzel Hatta olmasın ki sayımız yine az kalmaya devam etsin.ASP kursları bu kadar açıldıktan sonra ve milletimiz hazır yemeyi sevdikten sonra bizler (PHP yi gerçek anlamda bilenler) bir cevher olmaya devam edeceğiz. Ben isterdim ki bu kadar destek verilmeseydi, bu kadar herkesin ulaşabileceği ve kullanabileceği bir dil olmasaydı php. Ben isterdim ki bir JAVA gibi olsaydı PHP. PHP6'yı çok merak ediyorum ve bekliyorum bu yüzden. |
|
||||
|
Saat çok geç olmuş yatmadan önce birşey daha söylemek istiyorum.
Dünya gelişiyor, internet gelişiyor doğal olarak internet kullanıcılarınında istekleri artıyor. Bu artan isteklere cevap vermekte zorlaşıyor. ASP veya .NET 'i ele aldığımızda ben ortada gelişen birşey göremiyorum. PHP4 ile PHP5 gibi algılıyorum. Kendisini aşamayan parayı verenlere yeni componentlerle düdüğü çaldıran bir dil. Cold Fusion desek o kadar para ödeyenin aklına şaşarım. Hiç bir gelişme yok. ASP çıktığından itibaren kabına sığdığı için Active Server Page hala! E bakıyorum PHP'ye sürekli bir yenilik gtk sı idi cartı idi 6 sı idi 5 i idi. Adamlar kabına sığamadı böyle bir dile "Personal Home Page" demek aptallık olur gelin bunu; PHP Hypertext Preprocessor yapalim dediler. Nede iyi ettiler. |
|
||||
|
Web dili olduğu için Java gibi olamadı malesef. Bu da doğal bir süreç. Tiva'nın dediği gibi yapılanlar aynı, yemek/bakkal/resim scripti filan gibi başlıklar açılıyor. Böyle birşey var mı yahu? Konu dağılmıyor diyorsun da dağıtacağım azimliyim
PHP'nin basitliğindeki güzelliği keşfedip böyle saçma işlerle uğraşılacağına hızlı ve güzel ürünler neden üretilmesin? Kontrol paneli de yazarım, adserver'da yazarım, gerekirse anti-spam filtresi de yazarım, gaza gelip pop3 sunucusu bile yazarım. Bunları yazarken de aa şu da eksik diyeceğim birşey olacağını sanmıyorum, şu ana kadar olmadı.Perl'in cpan'i varsa, PHP'de de pecl var, pear var. Yazanın unuttuğu, kimsenin uğramadığı bir çok class internette heryerde dolaşıyor. Türkiye'de php yaygın değil çünkü unix o kadar yaygın değil. IT akademileri Microsoft peşinde. Craigslist'i açın Amerika'da web developer ilanlarının kaçında asp, .net aranıyor, kaçında php.. Veya network uzmanlarında da aynı oran söz konusu. Bu arada o Plesk'in dandikliği, plesk kullanacağıma shell de mutlu mesut dolaşırım.
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|