Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Webmaster Kaynak Eğitim Tanıtım Hizmet > Programlama Dilleri > Ruby
Kayıt ol Blogs Yardım Üye Listesi Ajanda iTrader Forumları Okundu Kabul Et

Ruby Ruby ve Ruby on Rails Framework

Cevapla Add This!

LinkBack Seçenekler Stil
  #11 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-04-03, 22:22
tiva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aşık tiva

Blog Entries: 6
Tecrübe Puanı: 7
iTrader: %100/2
tiva has a spectacular aura abouttiva has a spectacular aura abouttiva has a spectacular aura about

bir site var, web shoot veya web thumb diye aratınca bulunabilir, adını hatırlamıyorum son 4,5 aydır çok ünlendi, onun apisi kullanarak ücretsiz olarak günlük veya aylık olarak 250 sitenin web shoot alınabilir, birkaç ücretli paketi var, paketlerde tabi ki site sayısı daha fazla, son zamanlarda birçok site bu sitenin apisi ile bu işi yapıyor. Gerçi php ile yapılması çok uzun metotlarla olabilir, html yi pdf yapmaktan yola çıkarak.
satılık dizikolik.com hepmp3.com gelinliksitesi.com fazlabilgi.com tekneler.net esyalar.net turkblog.net istiklal.net seyret.net fenerli.net isyeri.net ziyafet.net ikincieloto.net yorumlar.net webtrafik.net

#12 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-04-03, 22:25
Angelo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Moderator

Tecrübe Puanı: 8
iTrader: %100/4
Angelo is a jewel in the roughAngelo is a jewel in the roughAngelo is a jewel in the roughAngelo is a jewel in the rough

Iyi de o sitede PHP abi. Yani en azından benim hatırladığım sitedeki API çağrısı php dosyaya yapılıyordu, o arka planda ne haltlar karıştırır bilemem.

#13 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-04-03, 22:25
webyazilim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

Tecrübe Puanı: 2
iTrader: %100/10
webyazilim is on a distinguished road

exec ile webshoot alabilirsin php kullanıp ama safemod sorunu çıkabilir. debian için programcılar var diye hatırlıyorum. ama tabi ki python çok daha evvel php'den iyi bir nesne yapısına sahipti. o yüzden örnek çeşitliliğinden çok örneklerin ileri noktalara varması şaşırtıcı değil.

OOP tam desteği PHP içinde var ama masaüstü birşeyler geliştirmek vakit alacak gibi. PHP-GTK çok bayağıydı 1 sene evvel bakmıştım hiç sevmemiştim. Şimdi neler oldu php5 ne getirdi bilemiyorum.

Bu arada PERL hiç yabana atılacak bir dil değil. Çok sağlam ve minimal bir altyapısı var ama kodlaması zor. Bir aralar hotmail CGI altyapısını değiştirip ASP yapmıştı sanırım. İki gün dayanamadılar yeniden CGI'a dönmüşlerdi.

Konu webyazilim tarafından (2007-04-03 Saat 22:27 ) değiştirilmiştir.. Sebep: ekleme ihtiyacı

#14 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-04-03, 22:33
aşık tiva

tiva has a spectacular aura abouttiva has a spectacular aura abouttiva has a spectacular aura about

Alıntı:
Angelo´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Iyi de o sitede PHP abi. Yani en azından benim hatırladığım sitedeki API çağrısı php dosyaya yapılıyordu, o arka planda ne haltlar karıştırır bilemem.
kylix (veya free pascal) ile ben birçok component yazıyorum linux için, bunda da böyle özel birşey var diye düşünüyorum, çünkü bu php ile web shoot konusunda çok siteye baktım (1 sene öncesinde) ki içlerinde php yi çok iyi kullanlarında olduğu sitelerdi, cevap yoktu, fakat php 5 de bu konuda açıklık getirecek bir takım yeni özellikler var mı, işte onu bilmiyorum. Bu arada perl benim için halen daha php den daha sağlamdır, güvenlidir. Bazen bazı şeyler bir rüzgar yakaladımı alır başını gider (reklam, pazarlama vs.) php yi de ben hep böyle değerlendirdim, şanslı yani php (en basitinden üretici kişinin yahoo çalışanı olması vs.)

siteyi buldum http://bluga.net/webthumb/
satılık dizikolik.com hepmp3.com gelinliksitesi.com fazlabilgi.com tekneler.net esyalar.net turkblog.net istiklal.net seyret.net fenerli.net isyeri.net ziyafet.net ikincieloto.net yorumlar.net webtrafik.net

Konu tiva tarafından (2007-04-03 Saat 22:37 ) değiştirilmiştir..

#15 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-04-03, 22:43
Caesar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Platinum Member

Tecrübe Puanı: 0
iTrader: %100/6
Caesar will become famous soon enoughCaesar will become famous soon enough

Alıntı:
tiva´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
kylix (veya free pascal) ile ben birçok component yazıyorum linux için, bunda da böyle özel birşey var diye düşünüyorum, çünkü bu php ile web shoot konusunda çok siteye baktım (1 sene öncesinde) ki içlerinde php yi çok iyi kullanlarında olduğu sitelerdi, cevap yoktu, fakat php 5 de bu konuda açıklık getirecek bir takım yeni özellikler var mı, işte onu bilmiyorum. Bu arada perl benim için halen daha php den daha sağlamdır, güvenlidir. Bazen bazı şeyler bir rüzgar yakaladımı alır başını gider (reklam, pazarlama vs.) php yi de ben hep böyle değerlendirdim, şanslı yani php (en basitinden üretici kişinin yahoo çalışanı olması vs.)

siteyi buldum http://bluga.net/webthumb/
php nin özelliklerini kullanarak webshot almiyorsun ki zaten. Ben windows sunucuda yapip başarı almıştım. Hatta şunu denemiştim ben,

Değişik browserlarda site nasıl gözüküyor.

Tabi aşağıda başlat sağ tarafta windows tarih saat de gözüküyor.

Yaptığım tek şey örneğin:
PHP- Kodu:
system("opera.exe -t http://www.bilmemne.com");
sleep(10);
system("screenshot.exe -path=c:\shots\shot-".date("YmdHi").".jpg"); 

#16 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-04-03, 22:50
aşık tiva

Alıntı:
Caesar´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
system("opera.exe -t http://www.bilmemne.com");
sleep(10);
system("screenshot.exe -path=c:\shots\shot-".date("YmdHi").".jpg");
böyle yapanlar çok, ama bu amatörce, screenshot u hazırlayan kişi demekki tam yazamamış, 2000 yılında yazmıştım, sadece web sayfasının görüntüsünü alan, (hatta sayfanın tamamını alıyor) şimdi arasam bilmiyorum bulabilirmiyim yada müsait bir zamanda tekrar yazarım.

#17 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-04-03, 22:53
iyinet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Paylaşım için teşekkürler

Blog Entries: 2
Tecrübe Puanı: 3
iyinet is just really niceiyinet is just really niceiyinet is just really niceiyinet is just really nice

PaperlessPrinter adinda bir yazilim var.
Ekran ciktisini resim formatinda sakliyor.
Hemde sadece sitenin ciktisini, yani browserin kendi goruntusu olmadan.
Windows ta bu yazilimdan faydalanarak sitelerin ekran goruntusunu alabileceginizi tahmin ediyorum.

#18 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-04-04, 00:29
Caesar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Platinum Member

Tecrübe Puanı: 0
Caesar will become famous soon enoughCaesar will become famous soon enough

Bu arada konumuza dönecek olursak ruby ile php kıyaslamak çok saçma olur. Kendi kategorilerinde;
Python mu Ruby dersek işte o zaman doğru yolu buluruz.

#19 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-04-04, 00:37
iyinet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Paylaşım için teşekkürler

Blog Entries: 2
Tecrübe Puanı: 3
iyinet is just really niceiyinet is just really niceiyinet is just really niceiyinet is just really nice

Alıntı:
Caesar´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu arada konumuza dönecek olursak ruby ile php kıyaslamak çok saçma olur. Kendi kategorilerinde;
Python mu Ruby dersek işte o zaman doğru yolu buluruz.
Tum bu bilgiler cok guzel.

Caesar neden kiyaslayamiyoruz PHP ile?
Populerlik acisindanmi islev acisindan mi?
Islev ise biraz detay verirmisin?

#20 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-04-04, 00:48
aşık tiva

ruby konusunda türkçe bilgi arayanlar için http://www.belgeler.org/uygulamalar/ruby/

Bu konuda PHP açısından hidayetin fikrini de almak lazım diye düşünüyorum, php ne kadar OOP bir dildir ?
PHP yi bu kadar gündeme taşıyan, bir anlamda windows ve ASP nin ücretli bir sistem olmasına tepkimidir ?

Konu tiva tarafından (2007-04-04 Saat 00:51 ) değiştirilmiştir..

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil