![]() |
|
|||||||
| Reklam ve Reklam Networkleri Reklam Satışı Siparişi Reklam Networkleri |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
||||
|
Bence durum şöyle :
x sitesinin günlük tekil hiti 10.000 civarıdır.Bazı reklamlardan (Click başı ödeyen türden, Ringofon vb) iyi para kazanır, diğer alanlar boş durmasın diye ucuz reklam alır. y sitesinin günlük hiti 1.000 civarıdır.Sitesine reklam alamaz, alsa da kazanç sağlayamaz. (Click başı ödeyen türden, Ringofon vb) Bu yüzden reklamlar için yüksek bir ücret isteyebilir. Benim aklıma gelen ilk şey bu oluyor genelde.
|
Istanbulda Yeniköydeki 100 metrekarelik dükkan ile Edirnedeki 100 metrekarelik dükkanin kirasinin bir olmasini bekleyemezsin.
Isteyen istedigi fiyati ister, isteyen de reklami verir. Arz talep meselesi. Hem 10 000 hiti olan forum sitesi ile 10 000 hiti olan oyun sitesi ile 10 000 hiti olan haber sitesinin ziyaretci profili farkli. Verilecek reklamlardan dönüs farkli olacaktir.
|
hayır ben kesinlikle aynı tur sitelerden bahsediyorum
istanbuldaki yeniköyde aynı mahallede aynı metrekare olan dükkanlara biri 1 lira diğeri 10 lira istermi ? sanırım bu iş böyle gelmiş böyle devam eder aslında bunu açarken yabancı bir forumda gördüm bu olayı adamlar pr için textreklam alanlar pr5 ise hepsi aynı fiyat pr4 ise aynı fiyat istiyo böyle olsa fena olmaz diye düşünüyorumKonu redbaron tarafından (2006-07-29 Saat 06:14 ) değiştirilmiştir.. |
|
||||
|
slm,
aslında haklısın ama serbest piyasada kimse kimseye birşey diyemiyor.. bu yüzden ben kendim için belli standart uyguladım bunun dışına çıkmıyorum. örneğin pr3 1000 tekil 10000 çoğul sitem var 60 karekterlik text reklamı (sitenin en üstüne) 15 ytl diyorum 468*60 banner (sitenin en altına) 30 ytl sağ ve sol küçük blok reklamlara 25 diyorum. kimse buna uymaz uyan olsa bile uymayanlar olacaktır sende kendi standartını koy yola devam et.
| Stil | |
|
|