Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Ticaret Reklam İlan Alışveriş Para > Reklam ve Reklam Networkleri

Reklam ve Reklam Networkleri Reklam Satışı Siparişi Reklam Networkleri

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-03-13, 17:58
EnTrue - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Junior Member

Tecrübe Puanı: 0
iTrader: %0/0
EnTrue is an unknown quantity at this point
Standart 300 Tekil Garantili

www.lingoyn.com adresinde bir browser tabanlı oyunumuz var bu oyun içinde 125*125 pixel boyutlarında reklam alanımız var. Oyunu oynayanlara bu alandaki reklama günde 1 kere tıklayınca oyundaki para birimi olan LP'den vermekteyiz. Oyunu oynayan herkez bu durumda memnun ama reklam alanında şu an bir reklam yok ve günlük 300'ün üzerinde tekil tıklama boşa gidiyor. Günde 300 ayda 9000 tık eder ve reklamı ayrı sayfada değil yine aynı sayfa üzerinde açmaktayız yani tıkla kapa gibi bir durum olamıyor. Reklamdan Lp yöntemini kullanan herkez reklamdaki siteye mutlaka giriyor.

Bu alan için şimdiki server paramız olan aylık 120 YTL fiyat biçtik yani tıklama başına 1.3 kuruş gibi cüzzi bir miktar düşmekte yani ben google'a reklam verdiğimde bana bir tık için en ucuz 8 kuruşa mal oluyordu. Yani öyle büyük bir şirketle kendimizi karşılaştırmıyoruz sadece bu tıklama için 120 YTL iyi bir rakam onu söylemekteyim.

Günlük 300 tekil şimdilik olan bir rakam her geçen gün oyun gelişip büyümekte ve daha çok kişi siteye üye olmakta günlük 75 kişi falan üye oluyor ve bunların 50'si garanti bu reklama tıklayacaktır yani günde 50 kişi yeni kullanıcı olacaktır. Sürekli kendini yenileyen bir site için bu çok önemli değil ama.. ve şu da varki reklama tıkalayarak gelen bu kullanıcıların sizin sitenizde de reklama tıklama olasılığı başka yollardan gelen kullanıcılardan daha yüksek ki bu benim sahsi gözlemlerim.

Aşağıdaki linkten şu an reklamın gittiği sitedeki istatistiklere bakabilirsiniz bu site de benim, günlük normal şartlarda 3-5 kişi ziyaret etmiyor ama son iki günün ziyaretçisine bakarsanız dün 322 tekil vardı.

http://extremetracking.com/open?login=entrue

İlgilenen bana entrue@lingoyn.com msn adresinden ulaşabilirler.

#2 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-03-13, 21:16
Senior Member

Tecrübe Puanı: 4
dewilsdance is an unknown quantity at this point

guzel sıstem ancak google ıle karsılastırılmamalı googledan gelen zıyaretcı sıtenın ne oldugunu bılerek ve İSTEYEREK geliyor ...

fiyatların yuksek

#3 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-03-13, 21:24
Junior Member

zaten orda da yazdım amacım karşılaştırmak değil

yani 120'den aşağısıda beni kurtarmıyor yani bu fiyat bana çok komik geliyor çünkü bende reklam verdim kimi yerlere ve bana günde 2-3 kişi ya yolluyorlardı ya yollamıyolardı.. Garantili 300 ise nerdeyse 0 bir siteyi adam edecek kadar.. ki oyunun oynayanlar arasında her kesimden insan var..

12 Mar, Sun 322
13 Mar, Mon 347
14 Mar, Tue 360

bunlar son 3 günkü tıklamaların raporu bence büyük bir fırsat kaçıyor.. bugünkü 360 saat 21.33 itibari ile..

#4 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-03-15, 15:32
Senior Member

dnturkey is on a distinguished road

bence fiyat yüksek.

yani türk ziyaretçiye göre yüksek.

ben 60 milyona verdiğim reklamdan günde 700 800 civarı hit alıyorum.

ayrıca sizden gelen hit bence sizin düşündüğünüz kadar kaliteli olmaz. çünkü hedef kitle olmayacaktır. sadece sitenizden puan kazanmak için bannera tıklayacaktır. yani sitedeki içerikle fazla ilgilenmeyecektir. çünkü onun için girmemiştir o siteye.

benim görüşüm böyle..

#5 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-03-15, 16:03
Senior Member

Tecrübe Puanı: 2
iTrader: %0/-1
gunesbjk is an unknown quantity at this point

abı nasıl bısı o 60 mılyona 700 800 offfffff hayatimda gormedim bunu forumtrden bile gelmedi neresi orasi bende verim

#6 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-03-15, 17:15
Senior Member

walla reklam verdiğin siteyi iyi seçeceksin : )

60 milyona verdiğim reklamdan 700 800
40 milyona verdiğim reklamdan 500 600
20 milyona verdiğim reklamdan 250 300

tekil hit alıyorum webservis istatistiklerine göre

#7 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-03-15, 21:14
Junior Member

yani senin hesaba bizim reklam 30 kağıt etmiyor.. ama 30 ğıda verdiğin reklamlar 3-5 tık etmiyor bir çatışma söz konusu ama.. neyse zaten 100'den aşağı vermem zaten ordan yolladığım adamlar gidip benim öbür sitede reklam falanda tıklıyor günde 2$ yapıyolar yani gereği yok o zaman..

#8 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-03-15, 22:36
Senior Member

Alıntı:
EnTrue´isimli üyeden Alıntı
yani senin hesaba bizim reklam 30 kağıt etmiyor.. ama 30 ğıda verdiğin reklamlar 3-5 tık etmiyor bir çatışma söz konusu ama.. neyse zaten 100'den aşağı vermem zaten ordan yolladığım adamlar gidip benim öbür sitede reklam falanda tıklıyor günde 2$ yapıyolar yani gereği yok o zaman..

walla kusura bakma ben piyasa değerini ve verdiğim reklamlardan geri dönüşleri söyledim. bana göre sende reklam alma. dediğin gibi sponsorlardan kazançlar daha iyi oluyor. yani bu şartlar altında da reklam veren çıkacağını düşünmüyorum. yine de sana başarılar dilerim..

kolay gelsin..

Seçenekler
Stil