Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Webmaster Kaynak Eğitim Tanıtım Hizmet > İnternet Programlama ve Kodlama

İnternet Programlama ve Kodlama İnternet Programlama ve Kodlama Yazılım

LinkBack Seçenekler Stil
  #21 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-03-17, 03:25
Junior Member

Tecrübe Puanı: 0
iTrader: %0/0
Şıh is an unknown quantity at this point

Sevgili Alicikli,
Site yapmayı öğrenmek script öğrenmekle başlanmaz. Yani şimdilik asp, php, perl vs. gibi script dillerini öğrenmeyi bir kenara bırakıp standart html site yapmayı öğrenmeye başlaman gerekir.
Çünkü html web in temelidir. O olmadan script dillerini zaten öğrenemezsin, öğrensen de bir işine yaramaz.

Yanlız burda dikkat etmen gereken nokta, "html"'den başlaman lazım derken; html dilini öğrenmeye başlaman lazım demek istemiyorum. html diliyle yazılmış sayfalardan bahsediyorum. html diliyle yazılmış sayfa yaratmak için ise; html dili öğrenmen şart değildir. Çünkü html diliyle yazılmış sayfa yaratan programlar vardır. Benim sana tavsiyem FrontPage olacak. Bu programı kur, normal word belgesi yazar gibi web sayfalarını yaratmaya başla. Ondan sonra da yarattığın sayfalarını kaydetikten sonra ftp programınla server'ına gönder.
Dolayısıyla senin ilk yapman gereken şey bilgisayarına FrontPage programını yüklemektir.
Script dillerini daha sonraya bırak. Ben 2 yıl sadece FrontPage kullanarak, hiçbir script yazmadan site yaptım. Şimdi de script yazmadan tek bir sayfa bile yapmıyorum. Hazır scriptlerin ise hiçbirini kullanmıyorum. Ama bu seviyeye gelmem 10 yılımı aldı.
Saygılar, sevgiler.

#22 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-03-22, 22:23
yahyat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Tecrübe Puanı: 1
iTrader: %0/-3
yahyat is an unknown quantity at this point

msn adreisnizi verin pm ile yardımcı olurum size ben

#23 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-05-14, 13:30
marka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Junior Member

Tecrübe Puanı: 0
iTrader: %0/0
marka is an unknown quantity at this point
Angry

Arkadaşım öncelikle ne yazdığını anlamakta güçlük çektim. eyer saydığın hosting bilgilerine php atarsan çalışmaz çünkü hosting Linux değil, diğer bir problem html win dede çalışır unutmaki html sadece bir görüntüden ibarettir herhangi bir işleyişi yoktur. eyer sen php scriptini kullanıyorsan bu host işine yaramaz ama eyer asp script kullanıyorsan. db (database) ni attığın yere yazma izni vericeksin kontrol panelinden bunuda yapamam diyorsan hosting i ara söle yardımcı olsunlar...

Seçenekler
Stil