Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Webmaster Kaynak Eğitim Tanıtım Hizmet > İnternet Programlama ve Kodlama

İnternet Programlama ve Kodlama İnternet Programlama ve Kodlama Yazılım

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-05-27, 10:09
Turkmucit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

Tecrübe Puanı: 2
iTrader: %0/0
Turkmucit is on a distinguished road
Lightbulb Program yazım teknikleri,Öğütler,Paylaşımlar

Arkadaşlar ben programcılıkta alaylı birisi olarak birçok zaman ateşi yeniden icat etmek zorunda kalıyorum.Bu yüzden burada benden ziyade okullu arkadaşların tavsiyelerini görmek isterim.
Konuyu açan olarak ilk önemli noktaları yazmak istiyorum
  • Yorum satırlarını kullanın ve kullanırken kendiniz için değil başkası için yazıyor gibi detaycı olmaya çalışın
  • Akış diyagramlarını hazırlamadan kodlamaya başlamayın
  • Kodları kitleler(bloklar) halinde yazın ve satırları içeri dışarı doğru yazarak görünümü kolaylaştıran (adına ne deniyorsa ) sisteme uyun
  • kod kitleleri arasında bir-iki boş satır bırakın
  • Editörünüzde ayar varsa renk ayarlarını yapın.Örneğin zemini yeşil gibi gözü yormayan bir renk ve yorumuaçık yeşil diğer renkleri zemine uygun ve okumayı kolay kılan ama çok zıt , parlak olmaayan renklerden seçebilirsiniz.
  • Ne kadar mümkünse o kadar ,mümkün olan en fazla sayıda fonksiyonlaşmaya gidin
  • mümkün mertebe genel değişkenler (global) kullanın
  • değişkenlere çokaçıklayıcı isimler verin
  • isimlendirmelerde kısaltma standartlarınızı oluşturun ve istisnasız kullanın
  • aynı işlevi yapacak daha kısa kodlar-yöntemler üretmek için sürekli kafa yorun

bunlara katılımınızı belirtebilir ve kendi çıkarımlarınızı paylaşabilirsiniz.Tabii en çok görmek istediklerim okulluların paylaşacakları..
saygılar sunar kolaylıklar dilerim..

Not:Bu konu sabitlenebilir,eklemeler yapılarak geliştirilmesine imkan sağlanabilir.

#2 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-05-27, 10:36
Alexis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Tecrübe Puanı: 3
iTrader: %100/5
Alexis is on a distinguished road

Evet, giriş aşamasını az teknik terimler ile anlatmışsın, katkı yapmak için aklıma birşey gelmiyor, zaten düşündüklerimi yazıya pek dökemem, ama yazını kopyalıyorum kendi alanıma.

Bu adına ne deniyorsa ve blok kısmı için tab kullanıyoruz bloklama için.

#3 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-05-27, 11:11
Turkmucit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

iTrader: %0/0
Turkmucit is on a distinguished road

Alıntı:
Alexis´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Evet, giriş aşamasını az teknik terimler ile anlatmışsın, katkı yapmak için aklıma birşey gelmiyor, zaten düşündüklerimi yazıya pek dökemem, ama yazını kopyalıyorum kendi alanıma.

Bu adına ne deniyorsa ve blok kısmı için tab kullanıyoruz bloklama için.
yok tab kullanmanızı kastetmiyorum Zaten benim editör otomatik yapıyor .Ben bu sitilde yazımın bir adı olabilir manasında dedim. Yok ise ben uydurabilirim. "Derinlikli yazım"

Okullu olduğunuz anlaşılıyor yazınızdan.Düşündüklerinizi yazıya dökmeniiz bekliyoruz ..Bakalım başka daha neler yapabiliriz iyi kodlama için.

#4 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-05-27, 11:17
SLaYeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

Tecrübe Puanı: 0
iTrader: %0/-1
SLaYeR is on a distinguished road

ne yapacağınızı düşnüp planlamadan işe başlamayın çok vakit alır plansız işe başlamak

#5 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-05-27, 19:17
Senior Member

iTrader: %100/4
Ozcan is on a distinguished road

Yüzlerce karışık fonksiyon yazıp beyninizi sulandırmayın en kısa yoldan sonuca ulaşmaya çalışın. Geliştirdiğiniz her kodu bir yere kayıt edin. İleride aynı kodları değiştirip değiştirip kullandığınızı fark ettiğinizde işinize çok kolaylık sağlar. Örneğin ben çalışmalarımda kullandığım kodları web siteme kayıt ediyorum. Her zaman her yerden ulaşabiliyorum. Tabi programların kodlarını parçalayıp parçalayıp koyduğum için kimse fark etmiyor.

#6 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-05-28, 14:27
SLaYeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

Tecrübe Puanı: 0
iTrader: %0/-1
SLaYeR is on a distinguished road
Red face

Alıntı:
Ozcan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Yüzlerce karışık fonksiyon yazıp beyninizi sulandırmayın en kısa yoldan sonuca ulaşmaya çalışın. Geliştirdiğiniz her kodu bir yere kayıt edin. İleride aynı kodları değiştirip değiştirip kullandığınızı fark ettiğinizde işinize çok kolaylık sağlar. Örneğin ben çalışmalarımda kullandığım kodları web siteme kayıt ediyorum. Her zaman her yerden ulaşabiliyorum. Tabi programların kodlarını parçalayıp parçalayıp koyduğum için kimse fark etmiyor.
artık herkes farkdecek

fonksiyon yapmak daha kolaylaştırıyor işi aslında sen neden sürekli aynı kodu kullanıp programın boyutunu artırıyorsunki

#7 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-05-29, 12:18
Senior Member

fonksiyonlar program kodu değilmi ?

#8 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-05-29, 12:22
Senior Member

haklısın aslında baya karmaşık bi şeyler yazmışım ilk önce algoritmasını yapıp yazıyıda öylemi yazsaydık. Gerçi aynı şeyleri söylüyoruz ama ben kendime göre çalışmalar yaptığım için farklı şeylerden bahsediyormuşum gibi olmuş..

Seçenekler
Stil