![]() |
|
|||||||
| PhpNuke phpNuke Temalar Eklentiler |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
||||
|
Merhaba arkadaşlar,
Umarım iyisinizdir Php-Nuke ile ilgili problemlerimizi soru cevap şekilinde birbirimize sorabileceğimiz bir safya açmak istedim..Umarım birbirimize sorunlarımızın çözümü konusunda yardımcı olabiliriz. Konuyu sabitliyorum.. Herkese iyi çalışmalar dilerim (;
|
config.php ve admin.php dosyalarının isimlerini değiştirince baya güvenlik sağlanıyor admine birde extra şifre koyunca panele giremiyolar. forums bölümümnün admininide chmod 666 olarak değiştirince baya güvenli oluyor sanırım. bir iki editleme daha var sorunsuz kullanıyorum şimdilik.
|
Kapatamıyorlar mı, kapatmak istemiyorlar mı?
Dikkat edersek sürekli bir üst versiyonda bir başka açığı kapatıyorlar, yada başka bir açığı düzenliyorlar.. Kısa süreler içinde sürekli üst versiyon PN (PhpNuke) ler çıkıyor 12$ a satıyorlar bir versiyonu.. Şu anda 8.1 mevcut, gelecek zamanda 8.2 çıkar.. 8.1 in tanıtım sayfasında geçenleri size aynı şekilde yansıtıyorum. Alıntı:
12$ için yapılır mı derseniz? 1. si 12$ için değil bir sistemin sürerliliği için böyle yapılıyor diye düşünüyorum. 2. Yurt dışında sistemler çıktığı zaman satın alınıyor, hele ki iyinet daha iyi bilir Paypal'in en cok kullanildigi Amerikada web işi yapanlar için 12$ büyük bir mebla değil, satın alabiliyorlar.. Konuya başka bir boyut kazandırırsak, yada Türkiye PN kullanıcıları açısından ele alırsak, Türkiyede acemi webmaster yada web işine yeni başlamış web tasarımcıları tarafından cok kullanılan bir sistem ama ne yazıkki kodlama ve düzenleme bilgisi olmadığı için bu yeni arkadaşların açıklardan çok rahatlıkla darbe alabiliyorlar.. Günümüz Türkiye'sinde en büyük PN sitesi diye anılan netopsiyon.com 'un yardım forumlarına bakarsak kullanıcıların %90 ın acemi, site yönetim kadrosunun %60 'ının aslında düzenleme ve açık kapatma bilgisinin zayıf olduğunu söyleyebilirim.. Buna nasıl kanaat getirdiğimi sorarsanız, PN 6.5 'ten itibaren Nuke kullanmaktayım gözlemlerim bu şekilde.. Ama şunu söyleyebilirim PN ile istenildiği zaman çok tatlı tasarımlar çıkartmakta mümkün.. Soru ve düşüncelerini beklemekteyiz.. iyi çalışmalar dilerim ![]()
|
Neb hocam boyle bi sayfa açtığınız için öncelikle teşekkürler sorum şu:
nuke ile bir site kurdum ama Her sayfanın titlesi aynı bunu değiştirmek mümkün mü? örneğin bi sayfada bir script var ama title onunla alakalı değil bunu değişmenin yolu nedir. şimdiden teşekkürler. |
|
||||
|
Alıntı:
Modüllerin titlelari degistirilebiliyor, Content (içerikler) de kendi konu başlığından title alıyor.. Dedigim gibi, biraz daha detaylı bilgi verir misiniz?
|
Hocam misal benim site www.mirc34.net ve titlesi:
<title>Mirc34.Net mirc türkçe mirc indir mirc yükle türkçe mirc indir </title> bi alt sayfamda içinde addonların bulunduğu bir sayfa adresi: http://mirc34.net/modules.php?name=D...download&cid=1 bunun titleside aynı bunun titlesini nasıl değiştirebilirim |
|
||||
|
Alıntı:
Bunları yaptıktan sonra tekrar sonuçlarını yazarsan sevinirim, iyi calismalar. Neb
|
Bu sistemin artık pek kullanılmamasının asıl sebebi güvenlik değil, zira güvenlik bir şekilde sağlanabiliyor. Sadece db'deki tablo isimlerini ve sitedeki admin yolunu değiştirmek bile bunun için yeterli. (tablo isimlerini değiştirmeyi sağlayan script de vardı hatta)
Ama bu CMS bu kadar popüler olmayı haketmeyecek kadar hantal. 5.5 sürümünden 7.4 sürümüne kadar kullanmış olan birisi olarak söyleyebilirim ki eğer yeni başlıyorsanız Php Nuke ile başlamak hayatınızın hatası olacaktır. Ha belki ben bıraktıktan sonra bunlar düzeltilmiştir onu bilemem.
| Stil | |
|
|