![]() |
|
|||
|
Merhaba,
phpbb ile yaptığım www.notebook.gen.tr adresli bir forumum var. Son bir iki akşamdır cpu kotasını geçtiğim gerekçesi ile siteme ulaşım anlık olarak kesiliyor. Aşağıdaki bilgilerdeki bir sitenin bu kadar işlemci kullanması normal midir? Düzeltmek için veritabanında yapılacak birşey var mıdır? Sitemin günlük ziyaretçi sayısının her ay ortalama %20 arttığını göz önüne alarak bana ne önerebilirsiniz? Veritabanı: mysql Veritabanı boyutu: Serverdaki 10 mb. Toplam ileti: 2201 Toplam konu: 353 Toplam üye: 894 Online ziyaretçi: en fazla 43, normalde 25 civarı Hosting firması: hostmonster.com Hosting paketi: Standart linux |
|
||||
|
çok ilginç, ancak paylaşımlı host olduğunu unutmamak lazım.. senin sitenin %10 cpu yemesi bile onlar için kabul edilemez bir durum olabilir.
Yinede forumun üzerine optimizasyon yapmak istersen, phpbb için kurduğun eklentiler, site üzerinde çalışan medya dosyaları, veritabanı modifikasyonları, v.b kaldırmanı önerebilirim. Her eklenti, modifikasyon servera ekstra yük bindirir. Birde sayfaların için rewrite rule'ları kullanıyorsun gördüğüm kadarıyla, bu da yüksek oranda servera yük bindirir. Zaten forum başlı başına işkence, herşeyiyle veritabanını kullanarak çalıştıkları için server üzerinde yeteri kadar kaynak olmalı ki sorunsuz çalışabilsin, forumlar için vps yada dedicated tercih etmen gerekir sorunsuz projeni yürütebilmen için.
Satılık 1 yıllık kaspersky anti-virüs lisansları Konu nokie tarafından (2007-11-23 Saat 22:43 ) değiştirilmiştir.. |
|
|||
|
rawlogları şu şu yollardan indirebilirsiniz yazmışlar hosting firmasının sss sinde. orada bir ipucu bulabilir miyim?
Hostun parasını peşin ödemiştim doğal olarak. Sizce değiitirmek gerekli mi? |
|
|||
|
Cpu kotam hk şunları söylediler.
Alıntı:
birde mysql_slow_queries ve cpu_exceeded_logs isimli iki klasöre bakmamı istediler. Buradaki bilgiler yardımcı olabilirmiş. Bilgileri buldum ama bu bilgilerle ne yapacağımı bulamadım. Konu saka tarafından (2007-11-23 Saat 23:58 ) değiştirilmiştir.. Sebep: bilgi ekledim |
|
||||
|
Alıntı:
|
Sql boyutu önemli değil. Aynı anda online ziyaretçi sayın 25-30 kişiyse ortalama bir shared hostingde barınabilirsin. Ama maksimum 40 üstü dediğin saatlerde suspend ederler. 40 - 50 tane gerçek online üye forumdaysa hepsi mesaj yazıyor, okuyor, forumda geziyorsa sitenin CPU kullanımı çifr çekirdek işlemci değilse makina yüksek olacaktır.
| Stil | |
|
|