![]() |
|
||||
|
Invision forumlar için böyle bir açıktan bahsediliyordu. MySQL injection gibi bir yöntemle yapılıyomuş.IBP 2.1.5 ve öncesinde avatar upload yöntemiyle bunun gibi bir girdi yapılarak admin vs bilgilerini ele geçiriyorlarmış. Sonra Invision geçte olsa uyanmış ve bir dizi yama yayınlamış.
Bir kötü kodu resim.gif gibi adını değiştirerek site upload ediliyormuş ve bu kod gerekli gizli verileri bir yere postalıyormuş. Bu şekilde bir sürü site hack'lenmiş. MySQL içerisinde tarama yaparsan ilgili kodu bulabilrsin sanırım. |
|
||||
|
ilgilenen arkadaslara TESEKKURLER ... kodu bi alt forumun acıklamasına koymus ÜSTTE bi arkadasın soyledii gibi . kaldırdım suan sorun yok ama bu yama yada bunu onlyecek bişey nerde nbulabilirim ? aslında dediim gibi phpbb nin kontrol paneli kadar uyduruk birpanel gormedim. değiştirmeyide dusunuorum ... foruma 2 talip arkdas var onlar cevap verdikten sonra sizin tavsiyeniz olursa o yamaları kurabilirim PHPBb de kalırsa forum ...
Admin panelini ele gecirdiini sanmam ole olsaydı FORUMLARI SILER TEK o alt forumu koyardı sanırım sadece alt forum olusturabiliyor yada o tarz bişi ... Cok igrenc anlamakta güç ne diye ugrasırlar ellerine ne gecer tatmin olamadıkları icin baska seylerdeki komplexlerini burda gideriyorlar sanırım ...herneyse bu yama hakkında bilgisi olanlardan tavsiye bekliyorum. tesekkkurler |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|