![]() |
|
||||
|
Arkadaşlar Merhaba;
silpanel.php diye adlandırdığım sayfadaki input type ın ismine "idsil" adını verdim ve kontrolsil.php sayfasına bunu post ettim. Burada şöyle bir sorgu kullandım. $oku = mysql_query("SELECT bas FROM yaziyaz Where id=\"$idsil\""); select... dedim çünkü yayıncının gireceği id bakalım ki istediği yazımı en azından başlığını görsün sonra onaylarsa silinsin istedim. Fakat sorun var işte sorunum.. Şimdi where id=\"$idsil\""); dediği noktadaki $idsil silpanel.php sayfasındaki input type ın ismi. Veritabanındaki id int tipli. E input type da kide text. Sorun burda çünkü ikisini de text yaptığımda sorun olmuyor. Ben asp.net de bu tip karşılaştırmaları "convert.ToInt32(text_olan_degisken)" şeklinde yapıyordum acaba php de böyle bir convert olayı var mı?. Yardımınız için çok sağolun. Kolay gelsin. İyi çalışmalar..
|
iki cevap var.
1) evet var. settype() settype($degisken,"integer"); ile tip değişimi yaparsın. 2) senin durumunda gerek yok, input type'ın text olması php için bir anlam ifade etmiyor, orada int girildiği zaman mysqlden sorunsuz veri çekilir.
|
Allah Allah peki neden böyle oluyor dersiniz? Ne yapmam gerekir? Veya sizce nerde hata yapıyorum?
|
Sorunu yazmadığın için bilemiyorum. Tüm html ve php kodlarını paste eder misin?
$idsil diye yazdığın şeyi POST'dan çekip değişkene atadın mı, doğru kullanımı $_POST['idsil'] çünkü. Bu arada sorgunda tek tırnaklarda yok. SELECT something FROM somewhere WHERE something='2'
|
Buyur arkadaşım sorun olan sayfanın kodu; Yardımın için sağol.
<?php include("baglan.php"); $oku = mysql_query("SELECT bas FROM yaziyaz Where id=\"$idsil\""); while($row = mysql_fetch_assoc($oku)) { echo "<table> <tr><td>Sayi :{$row['id']}<br><br><br></td></tr> <td>Makale : {$row['bas']} <br><br></td></tr></table>"; } ?>
|
$oku = mysql_query("SELECT bas FROM yaziyaz Where id='".$_POST['idsil']."'");
yaparak dener misin. idsil'in duzgun geldigini varsayıyorum HTML'den.
|
Kesinlikle doğru geliyor çünkü en başta anlattığım gibi veritabanındaki id kolonunu da text yaptığım da bir sorun yaşamıyorum. Verdiğiniz kodu denedim fakat boş sayfa dönderiyor. Ne hata ne sonuç...
![]()
|
hatta post eden komut satırını da yollayayım; Olur ya bir yanlışlık yapmış olabilirim..
<form id="form2" name="makale_kontrol" method="post" action="kontrolsil.php"> <input type="text" name="idsil" size="54" /> <button type="submit" name="kontrol" value="kontrol">Kontrol Et</button> </form>
|
Arkadaşım çok sağol. Ben hiç beklemediğim bir yerde yanlış yapmışım formun olduğu html de. Uğraştırdım seni de Allah razı olsun.
| Stil | |
|
|