| | #1 (permalink) |
![]() Üyelik Tarihi: 14.06.2006 Mesajlar: 234 Beğendikleri: Beğeni Puanı: 0
Tecrübe Puanı: 1 ![]() | Bildiğim kadarıyla mysql 4'te diğerlerine nazaran çok daha hızlı olan yeni bir bağlantı protokolü var ve bu protokolü kullanmak sadece mysqli ile mümkün. PHP 5'te mysqli için bir kütüphane bulunmakta. Bu başlık altında mysqli bilenler, tecrübe sahipleri bu kütüphane ile ilgili bilgiler paylaşırsa iyi olur düşüncesindeyim. İlk olarak ben bildiğim kadarını yazayım. mysql sunucusuna bağlanmak için ; PHP- Kodu: Bağlantımızın başarlı olup olmadığını da kontrol ettirmek için kodumuz; PHP- Kodu: Yukarda seçmiş olduğumuz test veritabanını başka sayfalarda değiştirmek isteyebiliriz. Bunun için de; PHP- Kodu: Veritabanını sorgulamak PHP- Kodu: PHP- Kodu: PHP- Kodu: PHP- Kodu: Yine bir diğer alternatif fetch_object() kullanarak sonuçta çıkan satıları bir nesnenin içine de alabilirsiniz. Sonrasında bu sonuçları $oku->kullanici_adi şeklinde listeyebilirsiniz. Yukarda sorgu sonuçlarını almak için gerekli fonksiyonu çalıştırdıktan sonra sonuçları boşaltabiliriz. Bu işlem bildiğiniz gibi hızlı bir sistem için şiddetle önerilir ![]() Kodumuz; PHP- Kodu: PHP- Kodu: ![]() Bilgi Güçtür. |
| | Paylas |
| Sponsored Links |
| | #2 (permalink) |
![]() Üyelik Tarihi: 31.12.2004 Mesajlar: 14 Beğendikleri: Beğeni Puanı: 0
Tecrübe Puanı: 1 ![]() | Evet manual'de, extension listesinde felan görüyorduk ama nedir pek bilemiyorum. Mesajda yazdıklarını görünce çok şaşırdım, çünkü gösterdiğin metodlarda işlem yapmaya yarayan bir sınıf biliyorum. ezSQL adındaki bu sınıfta sayfasında da görebileceğiniz gibi; PHP- Kodu: PHP- Kodu: PHP- Kodu: PHP- Kodu: ayrıca işlem sonunda PHP- Kodu: |
| | Paylas |
| | #3 (permalink) |
![]() Üyelik Tarihi: 24.10.2005 Mesajlar: 501 Beğendikleri: Beğeni Puanı: 1
Tecrübe Puanı: 22 ![]() | php4 ile çalışmaz ![]() phpBB3 çözümleri - phpBB3 SEO |
| | Paylas |
![]() |
| Bu Konuyu Paylaşın ! |
| Etiketler |
| kutuphanesi, mysqli |
| Şu an bu konuyu okuyan kişi sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Seçenekler | |
| |