![]() |
|
|||
|
merhaba,
sorunum şu yardım ederseniz sevinirim.Dallama hintlilerle dolu forumlara yazmak istemedim dedim bizim forumlar ne güne duruyor.. $aranan kelime diye bir degişkenim var.Yapılan arama sorgusu sonucu veritabanından 10 tane kayıt buldu.Bunları ekrana basacagım.Bulunan sorgu sonuçları sayfasını Google gibi sadece 200 karekter bastırmayı düşünüyorum.Bunu yapabilirim. yine aranan kelimeyi bulunan sonuçta bold yapayım dedim.bunuda yapabilirim. yapamadıgım olay şu ekrana sadece aranan kelimenin sağ tarafını bastırmak istiyorum ,ki bold olay yaptıgım görünsün.aranan kelimenin o cümlede geçtigi görünsün. örnek şöyle: $aranan="seni"; $data="Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegane temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni, bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahili ve harici,bedbahtların olacaktır."; ekran sonucu şunu istiyorum : seni, bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahili ve harici,bedbahtların olacaktır |
|
|||
|
strpos ve substr fonksiyonlarını incelersen inanki yapabilirsin
strpos ile kelimenin bulunduğu yeri bulmak, substr ile ordan başlayarak 200 karakter almak ve str_replace ile de <b>aranankelime</b> yapmak gibi. Benden bu kadar örnek yazamayacağım
|
|
|||
|
çok saol yaparım artık gerisini.
birde bişey daha soracam "SELECT * FROM tablo WHERE words like '%$arama%' şimdi yukardaki sorguyu kullanınca diyelimki $arama="demir" ama yukardaki sorguyu kullanınca demirel kelimesinide döküyor ekrana hangi sorguyu kullanmam gerek "SELECT * FROM tablo WHERE words='$arama' kullanırsamda Demir kelimesini bulmaz
|
|
|||
|
$aranan="demir"
$sor="select * from veritabani where words like %$aranan%"; $sorgula=mysql_query($sor); while ($sonuc=mysql_fetch_array($sorgula)) { $yeni_sonuc=explode(" ",$sonuc); $kac_tane_kelime=count($yeni_sonuc); for($i=0;$i<$kac_tane_kelime;$i++) { if ($yeni_sonuc[$i]==$aranan) $kalinmi_normalmi="<b>"; else $kalinmi_normalmi=" "; echo "$kalinmi_normalmi";$kelime." </b>"; } } bunları forumda yazdım yani denemedim muhtemelen çalışır. Ama yine de işin içinden çıkamazsan Msn den ulaşabilrisin mehmetuysal@msn.com Mehmet Uysal |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|