![]() |
|
||||
|
Alıntı:
Sayfa 2 ye htm ler gider. RewriteRule ^(.*)_(.*).htm$ /sayfa2.php?id=$2&konu=$1 |
|
||||
|
Bu konuda aynı sıkıntıyı yaşayanlar/yaşayabilme ihtimali olanlar için yazıyorum.
Çoğu yerde araştırdım fakat böyle birşey mümkün gözükmüyor sanırım. Ana domainden yukardaki gibi 2 tane .html link verilmiyor. Peki ne yapılabilir ? Alternatifler: 1- birini .html diğerini .htm yapabilirsiniz. Yukarda gözüktüğü gibi. 2- başlarına klasör atayarak olabilir. Kod:
RewriteRule ^Klasorbir/(.*)_(.*).html$ /sayfa1.php?id=$2&konu=$1 RewriteRule ^Klasoriki/(.*)_(.*).html$ /sayfa2.php?id=$2&konu=$1 Kod:
RewriteRule ^1-(.*)_(.*).html$ /sayfa1.php?id=$2&konu=$1 RewriteRule ^2-(.*)_(.*).html$ /sayfa2.php?id=$2&konu=$1 Okuyup, öneri yazan herkese teşekkürler.
|
Şimdi, öncelikle 2 tane .php uzantılı sayfamız var bunlar site.com/sayfa1.php ve site.com/sayfa2.php . Ve bunlardan sayfa1.php?id=1&konu=rewrite , sayfa.php2?id=1&konu=hayat diye linkler gidiyor. 2 sayfada farklı tablolardan bilgi alıyor. Ve ben bunların ikisininde .html uzantılı hale gelmesini istiyorum. Yani üstteki iki linkte şöyle olacak : rewrite_1.html ve hayat_1.html . ikisinin kuralını da .html olarak yaptığımızda, hayat_1.html'e tıklanınca rewrite_1.html bilgilerini getiriyor. İkisi de .html uzantılı olmuyor yani.
Umarım bu sefer anlatabilmişimdir ![]()
|
filezillanınkini açıyım biraz.
sayfa.php?tablo=web&id=1&konu=rewrite -> /web/rewrite-1.html sayfa.php?tablo=hayattan&id=2&konu=asknedir -> /hayattan/asknedir-2.html RewriteRule ^(.*)/(.*)-(.*).html /sayfa.php?tablo=$1&konu=$2&id=$3 sayfa.php mysql_query("select * from ".$_GET[tablo]." where id=".$_GET[id]."");
|
Alıntı:
Bende biraz açıyım ![]() RewriteRule ^(.*)_(.*)\.(.+)$ /sayfasecici.php?id=$2&konu=$1&tip=$3 deyip tip değişkenine göre de sayfa bastırabilirdik gibi geliyor. PHP- Kodu:
![]() neden ? çünkü, zaten değişkenler get olarak gelmekte include edilen sayfanın işlenişini etkileyecek herhangi bir ek bulunmamakta ![]() |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|