![]() |
|
|||
|
Yapmaya çalıştığım sitede alt kısmı alt.php üst kısmı üst php sağ taraftaki kategoriler kısmını kategoriler.php diye ayırdım.
Sitenin orta kısmınada <? include("$_GET[sayfa]orta2.php");?> bunu yazma sebebim sağ taraftaki kategorilerin yazılarını orta kısmında çıkartmamdır. sağ taraftaki kategorileri tıklayınca hadis-ravi-nakil-yaziorta2.php oluyor hadis-ravi-nakil-yazi böyle olması lazım çıkan hata... Warning: main(hadis-ravi-nakil-yaziorta2.php) [function.main]: failed to open stream: No such file or directory in /home/dosya/domains/siteismi.com/public_html/index.php on line 47 Warning: main(hadis-ravi-nakil-yaziorta2.php) [function.main]: failed to open stream: No such file or directory in /home/dosya/domains/siteismi.com/public_html/index.php on line 47 Not 47. Kod hatası <? include("$_GET[sayfa]orta2.php");?> |
|
|||
|
orta kısımda çıkan menü sağ taraftaki kategorileri tıklayınca çıkıyordu biraz kurcaladım ama bozduk...
Not: bu sekilde dosya include etmen guvenlik acisindan sakincali, siteni hack edebilirler. Bunu nasıl önleyebiliriim! include kısmını çıkarmalımıyım yoksa... |
|
|||
|
iyinet: Orta kısmında çıkması gerekn orta2.php diye bir dosya fakat (orta2.php onu eklemeyi unutmuşum) şimdi ekledim.
orta2.php yazısı çıkıyor ama birde Notice: Undefined index: sayfa in c:\program files\easyphp1-8\www\hadis\index.php on line 47 bu jhata çıkıyor bir sıra orta2.php eklemeyince 2 sıraçıkıyordu... 47. satır include ("$_GET[sayfa]orta2.php"); |
|
|||
|
<? include("$_GET[sayfa].php");?>
şeklinde yapabilirsin ama iyinetin dediği gibi pek güvenli değil. www.siten.com/?sayfa=http://hack/hack.php gibi bi giriş ile mesela..
|
konuyu ayakta tutmak için yaptığımı düşünmeyin... devamlı yazmamdan dolayı...
Yanlış nerede yaptım peki... Alt kısmı üst kısmı yan kısmı değişiklikler yapmak için kolay olsun diye bölümlere ayırdım orta kısımdada yazılar çıksın diye ("$_GET[sayfa]orta2.php");ekledim bunun neresinde hata var |
|
|||
|
www.hadisiserif.com site ismi
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|