![]() |
|
||||
|
Merhaba.
SMF forum kurdum ve sitemin anasayfasýnda forumdaki son 10 mesajý gösterip siteye giren kullanýcýlarý foruma çekmek istiyorum. fakat sorunum þu son günlerde baþýmýza bela olan türkçe karakter sorunu. Forumun anasayfasýnda hiçbir sorun yok herþey güzel iþliyor. TR karakterler vs. Fakat bu oluþturduðum Top10.php de son 10 mesaj çýkýyor ama türkçe karakterleri bozuk çýkýyor. Þu þekilde görüyorum : Görüntülenme Yanıtlar Son Harften Kelime Türetmece.. 14 4 Hangi Takımı Tutuyorsunuz?.. 19 3 DoÄŸum Günü = KiÅŸilik Özellikleri 8 2 İki KardeÅŸin YaÅŸlarını Bulalım 17 2 FotoÄŸraftaki Kim?.. 7 2 İki Asker.. 7 2 Zeka Testi 7 2 Tanışma - KaynaÅŸma 17 1 Erkek Mi Daha Kolay Unutur, Kadın Mı?.. 15 1 MAHÅžER-İ CÜMBÜŞ / TİYATRO SPORU 3 1 charset vs ayarlarý da tam doðru olarak gözüküyor. top10.php içeriðide þöyle : <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1254" /> <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=ISO-8859-9" /> <?php require("/usr/home/xxx/public_html/forum/SSI.php"); ?> <?php ssi_topTopicsReplies(); ?> top10 u smf nin ssi.php özelliðinden çekiyorum. bilenler yardým edebilirse sevinirim. teþekkür ediyorum. iyi çalýþmalar. |
|
||||
|
PHPmy admine girip anasayfada yada bu bozuk cýkan bölümün KARAKTER KARSILASTIRMALARINI latin 5 yapmayý denermisin. belki çözülür sorun
|
karakter karþýlaþtýrmalarýný latin5_turkish yapýyorum.
MySQL karakter grubu: UTF-8 Unicode (utf8) MySQL baðlantý karþýlaþtýrmasý: olarak gözüküyor gene. sanýrým tablolarý otomatik oluþtururken utf8 þeklinde oluþturmuþ. deðiþtirmiyor. baþka bir çözüm fikri olan var mý? |
|
|||
|
dosyada include lardan hemen sonra,
mysql_query("SET NAMES 'latin5'"); ekle eðer olmazsa aþþaðýdakini deneyiver. mysql_query("SET NAMES 'utf-8'"); |
|
||||
|
mysql_query("SET NAMES 'latin5'");
iþimi gördü saðolasýn. Sadece Görüntülenme Yanıtlar görüntülenme yanýtlar kýsýmý yani üstünde yazan kýsým düzelmedi. onlarý sanýrým baþka bi þekilde düzelticez. yada theme nin içerisinde bu bölüm varmýdýr. |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|