![]() |
|
|||
|
Selamlar,
Ufak bir yardım almak istiyorum Mysql de id, name, resim, ucret olmak üzere bilgiler içeren bir tablom var id= 1 - name = a urun - resim=1.jpg - ucret = 1000 lira id= 2 - name = y urun - resim=2.jpg - ucret = 1500 lira id= 3 - name = z urun - resim=3.jpg - ucret = 1000 lira id= 4 - name = a urun - resim=4.jpg - ucret = 1250 lira id= 5 - name = b urun - resim=5.jpg - ucret = 1750 lira id= 6 - name = c urun - resim=6.jpg - ucret = 1000 lira ... gibi bir tablo bu tablodaki bilgileri bir satırda 3 sütun olmak üzere sıralatmak istiyorum. id si 1 olan ürünbilgileri idsi 2 olan ürünbilgileri id si 3 olan ürün bilgileri id si 4 olan ürünbilgileri idsi 5 olan ürünbilgileri id si 6 olan ürün bilgileri ... gibi tablodaki ürünleri sırlatmam geekiyor. Normalde mysql çıkışında "for" , "while" ve "each" gibi özelliklerle bir döngü kurarak bunu yapmam gerekir ama başaramadım. Yukarıda anlattığım şekilde bana bu döngüyü kurmam için yardımcı olursanız çok sevinirim. Not: yukarıda istediğim tabloyu döngü kurarak yapamayınca geçici bir çözüm buldum, her bir ürün bilgisini içeren "td tagı için bir mysql çıktısı oluşturup şayet id si 1 ise id si 1 olan ürün özelliklerini barındıran td tagı şayet id si 2 ise id si 2 olan ürün özelliklerini barındıran td tagı gibi 9 - 10 tane birbirinden bağımsız mysql çıktısı ve td tagları ile sıralattım fakat bu şekil tasarımın ilerki aşamasında bana problem çıkaracağı için bunu bir döngü ile sağlamak zorundayım. Saygılar |
|
|||
|
Gönderdiğiniz kodlar için çok teşşekür ederim.
Kodları Kendime göre ayarladım tek bir sorun yaşadım oda 1 satırda 4 resim geliyor kodların içinde $sim değişkenine bağlı olarak 3 resim gelmesi lazım ama 4 resim geliyor. bunun üzerinde çalışıyorum umarım becerebilirim. Aslında 4 resim olmasıda çok önemli değil. Tekrar teşekkürler. |
|
|||
|
Merhaba arkadaşlar php bilgim çok az çok uğraştım ama aynı sorunu ben de yaşıyorum arkadaş yapmış verilen kaynağa göre ama ben uyarlayamadım kendime 3 sütunlu şekilde olmasını istiyorum
Kod:
<?php
if($_GET['urun'] and is_numeric($_GET['urun'])){
tekurun($_GET['urun']);
}
else {
$kategori = $_GET["kategori"];
if(!$kategori and !is_numeric($kategori)){
urunler(NULL);
}
else {
urunler($kategori);