benim bir yöntemim yok o olay eschatin kendisi ile alakalı. Serverınızı kimsenin bilmediği bir porta kapatmadan önce evrensoft ile temasa geçip eschatin bağlanmasını istediğiniz portu söyleyip teknik destek alırsınız. cr serverlarda şifreli giriş de kullanılabildiğinden çok etkili bir yöntem olucaktır. eschatinizin portunuzu ayarlatdıktan sonra kodlarda port name ne yazarsanız yazın bağlanacağı port bellidir. olayı kavrayabilmek için şöyle söyleyeyim evrensoft size eschati verirken herkesin kullandığı standart bir porta göre uyarlanmış dosyaları gönderir. hiç denemedim ama mantıken sizin appletlerinizde de kodlardan paraname= ... port="portmort" yok yazdığınız zaman kodlardan baktığınızda gerçek port gözükmeyecektir ama herkesin kullandığı standart portla bağlandığınızdan portun tahmini kolay olacaktır. evrensoft ile kontak kurup eschatinizin bağlanmasını istediğiniz tek ve özel porta göre yeniden yazılım isteyin. her neyse şimdilik bu kadar + replediğinizde yok zaten o kadar gizli şeyler anlatıyorum

varya bu anlattıklarımı birilerinden öğrenmek istesek adamlar sanki devlet sırrıymış gibi serv verip sır vermezler