![]() |
|
|||
|
merhaba
sitem için online ziyaretçiler kısmı yapmak istiyorum.. aradığım özellikler şöyle son 30dk içinde sitede herhangi bir işlem yapmış olan kişileri listeletmek istiyorum listeletmek derken sadece Online ziyaretçi XX kişi şeklinde.. yardım edebilecek olan birisi varsa çok sevinirim saygılar.. |
|
|||
|
online diye mysql tablosu yap. bu tablonun alanları
id,userid,time olsun. sonra sayfaya girildiginde (her sayfa icin) userid ye gore ekleme yaptır. eğer kullanıcı zaten ekliyse zaman 30 dakkadan fazla olduysa güncelleme yaptır. sonra kullanıcıları alabilirsin. aklıma bu geldi benim başka türlüde yapılabilir. |
|
||||
|
eğer bu konularda fazla bilgin yoksa ve hazır bişeyler arıyosan, hotscripts.com adresinden (asp veya php ne istiyorsan artık) online users diye aratıp scriptleri bulabilirsin.
bunu da boşver dersen, www.fastusersonline.com var burdan renk falan seçip, kodu sayfana eklemen yeterli..
|
ekteki dosya gayet kullanışlı; online.dat ı CHMOD 777 yap, sonra dosyalar içinde index.php göreceksin oradaki gibi include kodunu al ( <? include ("online.php"); ?> ) sitende koymak istediğin yere ekle... Olay bu kadar...
| Stil | |
|
|