![]() |
|
||||
|
istediğin kodu yazdım. aşağıda.
ancak veriyi textarea ya çekerken, kelime aralarında birden fazla boşluk olmayacak ve başta ve sonda boşluk olmayacak gibi şeylere dikkat etmen lazım. takılırsan bu kısımlarını da ekleyip buraya tekrar yazarım. Kod:
<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">
function calc(yazi){var yeniyazi;yeniyazi='';for(x=0;x<yazi.value.length;x++){if(yazi.value.charAt(x)==" "){yeniyazi=yeniyazi+" , ";}else{yeniyazi=yeniyazi+yazi.value.charAt(x);}}yazi.value=yeniyazi;}
</script>
<form>
<textarea name="kelimeler" rows="3" cols="40"></textarea>
<input type="button" Value="düzelt" onclick="calc(this.form.kelimeler);">
</form>
|
|
|||
|
Formu gonderecegin sayfada kullanacagin programa diline gorede birsey yazilabilir. ornek ASP ile yaziyorsan ( Bildigim kadari ile sen PHP ile ugrasiyorsun ) Butun kelimeleri alip bosluklara bolerek aralarina virgul koyduktan sonra tekrar birlestirebilirsin.
Java olmasi sart mi ?
|
evet. foruma post ederken, kod içine boşluk karakteri girmiş.
ikinci satırın sonu ya zi.value=yeniyazi;} olarak çıkmış. yazi.value=yeniyazi;} olacak.. ayrıca IE 6.xx kullanıyorsan (xpsp2), IE, kodu risk olarak görüp (!!) erişim engellemesi yapabilir ve active content çalıştırılması için onay isteyebilir. |
|
||||
|
http://javascript.internet.com/forms...haracters.html
bu kodu modifiye ettim istedigim şeyi yaptım.yardım eden arkadaşlara teşekkürler ![]() |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|