![]() |
|
|||
|
#1063 - Incorrect column specifier for column 'id' <-- Şöyle bir hata ile karşılaşıyorum... Sebebi ne olabilir ?
İşte o satırlar sqldaki... İki satırı yazıcam çümkü hata ikisindne birinde... Ya Bunda Sorun ===================== # # Table structure for table 'ekart' # CREATE TABLE IF NOT EXISTS ekart ( id int(10) unsigned NOT NULL DEFAULT '0' auto_increment, who int(10) , from int(10) , time date , PRIMARY KEY (id), KEY id (id), KEY id_2 (id) ); # # Dumping data for table 'ekart' # INSERT INTO ekart VALUES("1", "2", "1", "2005-05-30"); Yada Bunda ================================ # # Table structure for table 'connections' # CREATE TABLE IF NOT EXISTS connections ( id varchar(32) NOT NULL DEFAULT '' auto_increment, updated timestamp(14) , created timestamp(14) , userid int(11) , roomid int(11) , state tinyint(4) NOT NULL DEFAULT '1' , color int(11) , start int(11) , lang char(2) , ip varchar(16) , tzoffset int(11) DEFAULT '0' , PRIMARY KEY (id), KEY id (id), KEY id_2 (id) ); # # Dumping data for table 'connections' # |
|
||||
|
id int(10) unsigned NOT NULL DEFAULT '0' auto_increment,
auto_increment olan bir şeyin default value'su 0 olamaz
|
Eğer birincisi için bahsediyorsan aynı özelliklere sahip başka tablolarda var ( id int(10) unsigned NOT NULL DEFAULT '0' auto_increment, ) olan ama bunları tanıyor...
|
|
||||
|
id varchar(32) NOT NULL DEFAULT '' auto_increment,
varchar auto_increment olamaz belki bundan kaynaklanıyordur
|
auto_increment kullanıyorsanız, integer yapmanız gerekiyor.
| Stil | |
|
|