Geri Dön   iyinet.com Webmaster Forum > Programlama > PHP

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 7.05.2010, 02:34
OnuR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 28.10.2004
Nereden: makedonya
Yaş: 24
Mesajlar: 1,272
Tecrübe Puanı: 11
OnuR is a jewel in the roughOnuR is a jewel in the roughOnuR is a jewel in the rough
Standart PHP ile Sitenin Resmini çekmek

Merhaba arkadaşlar,
Çok eski bir projem için bunu araştırıyordum ozaman çözüm bulamamıştım tekrar aklıma takıldı..

PHP ile form'da belirtilen sitenin resmini istediğimiz kalitede resmini çektirebilir miyiz?


__________________
Buralardayız : )
Alıntı ile Cevapla
Sponsored Links
  #2 (permalink)  
Alt 7.05.2010, 02:42
atay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 29.10.2005
Mesajlar: 2,186
Tecrübe Puanı: 11
atay is a jewel in the roughatay is a jewel in the roughatay is a jewel in the roughatay is a jewel in the rough
Standart

Salt php ile screenshot almak mümkün değil, işletim sisteminde aracılık yapacak program gerekiyor.

Size kaynak olması için 2 tane sınıfın linkini bırakıyorum,

Linux: http://www.phpclasses.org/package/47...la-widget.html
Windows: http://phpclasses.mkdata.net/package...-Explorer.html


__________________
htdocs
Alıntı ile Cevapla
  #3 (permalink)  
Alt 7.05.2010, 02:50
OnuR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 28.10.2004
Nereden: makedonya
Yaş: 24
Mesajlar: 1,272
Tecrübe Puanı: 11
OnuR is a jewel in the roughOnuR is a jewel in the roughOnuR is a jewel in the rough
Standart

Teşekkürler atay, şimdi deniyorum olumsuz bir olayla karşılaşırsam bilgi alırım tekrar..


__________________
Buralardayız : )
Alıntı ile Cevapla
  #4 (permalink)  
Alt 7.05.2010, 02:59
OnuR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 28.10.2004
Nereden: makedonya
Yaş: 24
Mesajlar: 1,272
Tecrübe Puanı: 11
OnuR is a jewel in the roughOnuR is a jewel in the roughOnuR is a jewel in the rough
Standart

Az önce Linux olana baktım sunucuda php-gtk2 modülünü istiyor.
Yapmak isteyipte bulamayanlar benim gibi,
php-gtk2 modülünü http://gtk.php.net/download.php adresinden yükleyip aşağıdaki php kodlarıyla web sitesinin resmini çektirebilir.

atay tekrar teşekkürler.


Alıntı:
<?php

/**
* GtkMozEmbedScreenshot
*
* @package GtkMozEmbedScreenshot
* @author Daniel Anechitoaie
* @copyright 2008
* @license GPL
* @version 0.1.0 Beta
* @access public
*/

class GtkMozEmbedScreenshot
{
var $version = '0.1.0';
var $mozWidget;

public function __construct()
{
if (!class_exists('Gtk'))
{
die("Error: php-gtk2 module is not loaded!");
}

if (!class_exists('GtkMozEmbed'))
{
die("Error: your php-gtk2 module was not compiled with GtkMozEmbed support (--with-mozembed)!");
}
}

public function take_screenshot($url, $fname)
{
$win = new GtkWindow();
$this->mozWidget = new GtkMozEmbed();

$win->set_size_request(800, 600);
$win->add($this->mozWidget);

$win->show_all();

$this->mozWidget->connect_simple('net_stop' , array($this, 'save_image'), $fname);
$win->connect_simple('destroy', array($this, 'quit'));

$this->mozWidget->load_url($url);

Gtk::main();
}

public function quit()
{
Gtk::main_quit(); // in a perfect world this should be enough
// but due to a bug in php ( http://bugs.php.net/bug.php?id=39572 )
exit; // we must also call this little baby and by doing that we can only run this
// as a console app
}

public function save_image($fname)
{
list($x, $y, $width, $height, $depth) = $this->mozWidget->window->get_geometry();
$pixbuf = new GdkPixbuf(Gdk::COLORSPACE_RGB, false, 8, $width, $height);
$pixbuf->get_from_drawable($this->mozWidget->window, $this->mozWidget->get_colormap(), 0, 0, 0, 0, $width, $height);
$pixbuf->save($fname, 'png');
$this->quit();
}
}


$test = new GtkMozEmbedScreenshot();
$test->take_screenshot("http://www.onurvardi.com/", "test.png");

?>


__________________
Buralardayız : )
Alıntı ile Cevapla
  #5 (permalink)  
Alt 7.05.2010, 03:01
atay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 29.10.2005
Mesajlar: 2,186
Tecrübe Puanı: 11
atay is a jewel in the roughatay is a jewel in the roughatay is a jewel in the roughatay is a jewel in the rough
Standart

Rica ediyorum, işiniz görüldüyse ne mutlu


__________________
htdocs
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Etiketler
cekmek, ile, php, resmini, sitenin


Şu an bu konuyu okuyan kişi sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
twitter trendlerini php ile çekmek idea PHP 6 9.02.2013 01:40
php ile arka plan resmini sayfaya sığdırabilirmiyiz? Salgopa PHP 4 6.03.2012 12:25
php ile veri çekmek idea PHP 4 9.08.2011 12:08
Php ve ajax ile db'den veri çekmek S3rs3r! PHP 0 26.12.2008 00:33
Php ile sayfalı veri çekmek maxcilopez PHP 8 24.10.2007 17:27


Forum Saati: 09:53. Zaman dilimi GMT +3 olarak ayarlanmıştır.


Powered by vBulletin™ Version 3.8.7
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Content Relevant URLs by vBSEO
2002-2013 © İyinet lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

5651 Sayılı yasaya göre, iyinet webmaster forumunda tüm üyeler yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
Üyelerin mesajlarından doğabilecek sorunlardan forumumuz sorumlu değildir. Şikayetleriniz için Mail aracılığı ile iletişime geçebilirsiniz. Forum Kuralları