astropaykartsatis.net
User Tag List

Yeni Konu Aç Cevap Yaz
Toplam 3 Sayfadan 2. Sayfa
26.01.2008, 18:14 11 (permalink)
atay
  • Üyelik Tarihi29.10.2005
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar2,178
teşekkürler.
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
18.02.2008, 23:16 12 (permalink)
Byturkx
  • Üyelik Tarihi6.02.2008
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar35
İlk mesajdan kastım zaten xcache idi.Bu işlerde yeni olduğum için sorma isteğinde bulundum..

Ben sadece sorunumu dile getirdim.Yardımcı olmak zorunda değilsiniz tabi.

wget ile paketi çekiyorum ama

tar -zxf xcache-1.2.1.tar.gz

dediğimde yine usr/local/src# dizini çıkarıyor paketi açmıyor ..
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
29.02.2008, 13:23 13 (permalink)
Negative
  • Üyelik Tarihi6.11.2007
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar8
Dediğiniz adımları uzun süredir kullanan biri olarak birşey merak ettim, vbulletin ve vbseo datastore xcache de ancak xcache sadece php cache yapıyor diye biliyorum normalde, mysql sorgularını da cache yapması için bir parametre giriyor muyuz yada ekleme yapacagimiz birşey?

Sql sorguları kendi cacheliyorsa, config.php de ayarladıgımızda , güzel ..

İyi Günler
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
29.02.2008, 23:21 14 (permalink)
iyinet
iyinet Paylaşım için teşekkürler
  • Neredenİzmir Şubesi
  • Üyelik Tarihi2.09.2002
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar5,572

Dediğiniz adımları uzun süredir kullanan biri olarak birşey merak ettim, vbulletin ve vbseo datastore xcache de ancak xcache sadece php cache yapıyor diye biliyorum normalde, mysql sorgularını da cache yapması için bir parametre giriyor muyuz yada ekleme yapacagimiz birşey?

Sql sorguları kendi cacheliyorsa, config.php de ayarladıgımızda , güzel ..

İyi Günler

Xcache php opcode cache yaninda variable da cacheleyebiliyor. php.ini icinde asagidaki degiskenleri bu sekilde ayarlarsaniz Xcacahe in variable cache ini de kullanabilirsiniz.
vbSEO xcache i destekliyor, kontrol panelinden bakabilirsiniz.
Ek olarak kendi scriptiniz de de degisken cacheleyebilirsiniz.

Ornegin: Bir store unuz var ve ana sayfadaki urunleri gostermek icin toplamad 20 sorgu yapmaniz gerekiyor. 20 sorgunun sonucunu 1 satligine cache e atarsaniz, onumuzdeki 1 saat boyunca bilgiler cacheden cekilir ve db sorgulari icin harcanan zaman + CPU + bellek harcanmamis olur.


xcache.var_size=16M
xcache.var_count=2
xcache.var_slots=1K
xcache.var_ttl=7200
xcache.var_maxttl=14400
xcache.var_gc_interval=300
Konu açmadan önce " FORUM KURALLARI " bölümünü gözden geçirin.

Her türlü soru, öneri, memnuniyet, şikayet ve bilgi taleplerinizi iletmek için " MAİL " adresimizi kullanabilir veya " İLETİŞİM FORMU " üzerinden bizlere ulaşabilirsiniz.

Kurallara Uyduğunuz için Teşekkürler !
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
19.03.2008, 21:12 15 (permalink)
AlwaysFc
  • Üyelik Tarihi17.09.2006
  • Yaş37
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar606


versıyona baktım ama benım sunucuya uygun degıl sanırım 4.8 görünüyor.ben ne yapabılırım
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
19.03.2008, 21:16 16 (permalink)
iyinet
iyinet Paylaşım için teşekkürler
  • Neredenİzmir Şubesi
  • Üyelik Tarihi2.09.2002
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar5,572



versıyona baktım ama benım sunucuya uygun degıl sanırım 4.8 görünüyor.ben ne yapabılırım

eAccelerator gayet iyi bir cache ve sizde de kurulu.
php 5.2.5 e gecmeyecekseniz, eAccelerator en iyi secenek.
Konu açmadan önce " FORUM KURALLARI " bölümünü gözden geçirin.

Her türlü soru, öneri, memnuniyet, şikayet ve bilgi taleplerinizi iletmek için " MAİL " adresimizi kullanabilir veya " İLETİŞİM FORMU " üzerinden bizlere ulaşabilirsiniz.

Kurallara Uyduğunuz için Teşekkürler !
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
19.03.2008, 22:44 17 (permalink)
AlwaysFc
  • Üyelik Tarihi17.09.2006
  • Yaş37
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar606
tesekkurler ıyınet
sanırım baska server sart o zaman cunku load 45-50lerde hep
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
16.11.2009, 23:21 18 (permalink)
aXzel
  • Üyelik Tarihi13.05.2007
  • Yaş32
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar812
bu litespeed ile kullanılmazmı ?
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
18.03.2010, 15:06 19 (permalink)
odin
  • Üyelik Tarihi22.04.2007
  • Yaş40
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar45
XCache 1.3 1.2.2 yada istediginizi kurabilir uygulayabilirsiniz. Litespeed kurdugunuzda bunlara gerek kalıyorsa sunucunuzu bir daha gözden geçirmenizi yada NGinx kurmanızı öneririm.
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
12.05.2011, 12:49 20 (permalink)
SeYH_SaMiL
  • Üyelik Tarihi7.05.2011
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar12
Merhaba,
Konuyu yeniliyorsam kusura bakmyın, xcache yi 1 dedicated sunucuya kurucamda, memcache de her bir forum için ayrı memcache kurulumu gerekiyordu, xcachede kurulan tek bir cacheyi sunucuda bulunan sitelerden vbulletin ve vbseo kullananların tümüne ekleyebilirmiyim yani her bir forum için ayrı olması gibi bir durum söz konusu değil değilmi.

Üzerinden uzun zaman geçmiş durumda şuan için vbulletin ve vbseo için öneriniz hala xcachemidir sunucumda cache olarak, xcache + eAccelerator kullanmam doğru olucak değilmi öneriniz bumudur acaba. Litespeed kullanıyorum ve;
root@ns1 [~]# php -v
PHP 5.2.9 (cli) (built: Mar 26 2011 14:07:56)
Copyright (c) 1997-2009 The PHP Group
Zend Engine v2.2.0, Copyright (c) 1998-2009 Zend Technologies
with the ionCube PHP Loader v3.3.20, Copyright (c) 2002-2010, by ionCube Ltd., and
with Zend Optimizer v3.3.9, Copyright (c) 1998-2009, by Zend Technologies
root@ns1 [~]#

Kurulu olanlar, lütfen fikir verirmisiniz cache konusunda, konu açılalı uzun zaman olması ve yeni bilgiler edinmiş olmanızdan ötürü sormak istedim.
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu Aç Cevap Yaz
Toplam 3 Sayfadan 2. Sayfa
Şu an bu konuyu okuyan kişi sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 
Seçenekler
Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok Cevap Yazma Yetkiniz Yok Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
BB code is Açık Smileler Açık [IMG] Kodları Açık HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık
Forum Kuralları
Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
memcached kurulumu - PHP, VBulletin VBSEO ve MySQL için iyinet PHP Yararlı Bilgiler 187 5.02.2013 14:42
Memcached kuranlar için apache mysql ve memcached restart iyinet PHP 8 23.06.2010 00:21
VPS'e cache sistemi kuracağım.. Memcached, XCache ? SLiM_BoY PHP 2 19.02.2010 22:32
İyi uyku için 18x50x70 ölçüsünde yastık kullanın sepulchral Güncel Konular - Haberler 2 16.10.2009 18:04
memcached kullanın iyinet vBulletin 9 6.02.2008 01:15

Forum Saati: 08:48. Zaman dilimi GMT +3 olarak ayarlanmıştır.
Powered by vBulletin™ Version 3.8.7
Copyright © 2017 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.