astropaykartsatis.net
User Tag List

Yeni Konu Aç Cevap Yaz
19.01.2008, 00:22 1 (permalink)
iyinet
iyinet Paylaşım için teşekkürler
  • Neredenİzmir Şubesi
  • Üyelik Tarihi2.09.2002
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar5,572
Memcached ile kendi yazdığınız PHP kodunu hızlandırmak #permalink (permalink)
memecached kurulumunu yaptınız, vbulletin ve vbseonuz hızlandı.
Peki aynı memcached i kendi yazdığınız koddada kullanabileceğinizi biliyormuydunuz?
Kendi kodunuzu da vbulletin ve vbseo gibi hızlandırabileceğinizi biliyormuydunuz?

İşte bu başlık altında memcached i kendi uygulamalarınızda nasıl kullanacağınızı anlatacağım.

Aşağıdaki kod memcached i kullanmayı gösteren çok basit bir örnek.
Amaç: veri memcached de ise veriyi memcached den almak, memcached de değil ise kaynaktan alıp memcached de 60 saniye depolamak.
Burada kaynak bir veritabanı yada dosya olabilir.

PHP- Kodu:
<?
if(($memcache_obj memcache_connect('127.0.0.3'11211)) === false) {
        die(
"memcached bağlantısı kurulamadı!\n");
}

$key 'veri';

if((
$val memcache_get($memcache_obj$key)) === false) {
        
/* bu örnekte kaynaktan alma yerine basitçe değişkene atama yapıyoruz */
        
$val 'buraya istediğinizi yazabilirsiniz, bu kısım memcached de 60 saniye keşli tutulacak';
        
memcache_set($memcache_obj$key$valMEMCACHE_COMPRESSED60);
        echo 
"Veri keşlendi!\n";
        echo 
"Veri: ".$val;
} else {
        echo 
"Veri keşden okundu!\n";
        echo 
"Veri: ".$val;
}

?>
Konu açmadan önce " FORUM KURALLARI " bölümünü gözden geçirin.

Her türlü soru, öneri, memnuniyet, şikayet ve bilgi taleplerinizi iletmek için " MAİL " adresimizi kullanabilir veya " İLETİŞİM FORMU " üzerinden bizlere ulaşabilirsiniz.

Kurallara Uyduğunuz için Teşekkürler !
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
19.01.2008, 22:18 2 (permalink)
gavaryus
  • Üyelik Tarihi17.01.2008
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar28
Memcache kullanmak yerine bir cache kodu kullansak verileri html dosyasına yazdırıp oradan veren, performans anlamında memcache'den daha mı kötüdür?
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
10.02.2008, 19:19 3 (permalink)
tiva
  • Üyelik Tarihi20.09.2003
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar2,324
http://tr2.php.net/manual/en/ref.memcache.php
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
24.02.2008, 20:45 4 (permalink)
KaleSoft
  • Üyelik Tarihi17.11.2006
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar165
http://www.ayhanbaris.com/2008/02/24/memcached-nedir/
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
19.06.2012, 19:38 5 (permalink)
Utip
  • Üyelik Tarihi3.04.2012
  • Yaş37
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar47

Memcache kullanmak yerine bir cache kodu kullansak verileri html dosyasına yazdırıp oradan veren, performans anlamında memcache'den daha mı kötüdür?

HDD her zaman RAM'e göre yavaştır bu anlamda da performansı azaltır. Veri çok büyük değilse HDD işlemlerini ne kadar kısarsan o kadar iyi.
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu Aç Cevap Yaz
Şu an bu konuyu okuyan kişi sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 
Seçenekler
Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok Cevap Yazma Yetkiniz Yok Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
BB code is Açık Smileler Açık [IMG] Kodları Açık HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık
Forum Kuralları
Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
memcached kurulumu - PHP, VBulletin VBSEO ve MySQL için iyinet PHP Yararlı Bilgiler 187 5.02.2013 14:42
Php Kodunu Düzenleme Yardım beyzadez PHP 2 6.02.2012 12:34
Google Analytics Kodunu Nereye Eklemem Gerekiyor Ust.php 'de? Byte PHP 9 25.01.2012 13:09
bir php kodunu entegre etmek idea PHP 3 6.03.2011 21:15
Memcached kuranlar için apache mysql ve memcached restart iyinet PHP 8 23.06.2010 00:21

Forum Saati: 14:28. Zaman dilimi GMT +3 olarak ayarlanmıştır.
Powered by vBulletin™ Version 3.8.7
Copyright © 2017 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.