astropaykartsatis.net
Anketimiz: PHP Orta Seviye Test 1 Puanınız
10 13 30.95%
9 2 4.76%
8 5 11.90%
7 3 7.14%
6 0 0%
5 5 11.90%
4 1 2.38%
3 7 16.67%
2 1 2.38%
1 5 11.90%
Katılımcı sayısı: 42. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

User Tag List

Yeni Konu Aç Cevap Yaz
Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa
20.12.2007, 19:46 1 (permalink)
iyinet
iyinet Paylaşım için teşekkürler
  • Neredenİzmir Şubesi
  • Üyelik Tarihi2.09.2002
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar5,572
PHP Orta Seviye Test 1 #permalink (permalink)
Bu test orta derecede PHP bilginizi test etmek için tarafımdan hazırlanmıştır.
Vakit buldukça yeni test ekleyeceğim.

Bilginizi doğru bir şekilde test etmek için zaman tutun ve kodları bilgisayarınızda denemeden cevaplayın.

1. Aşağıdaki scriptin çıktısı ne olur
PHP- Kodu:
<?
$veri 
90;
echo 
'$veri';
?>
a) 90
b) '90'
c) '$veri'
d) $veri

2. Aşağıdaki scriptin çıktısı ne olur
PHP- Kodu:
<?
$veri 
90;
echo 
$veri;
echo 
'$veri';
echo 
"$veri";
?>
a) 909090
b) 90$veri"90"
c) 90'$veri'"90"
d) 90$veri90

3. Aşağıdaki scriptin çıktısı ne olur
PHP- Kodu:
<?
$veri 
"hello word";
echo 
nl2br("$veri");
?>
a) hello word<br>
b) "hello word"
c) hello word
d) hello<br>word

4. Aşağıdaki scriptin çıktısı ne olur
PHP- Kodu:
<?
$veri 
$_GET['ad'];
echo 
"$veri";
?>
a) ad
b) "$_GET['ad']"
c) 'ad'
d) Hiçbiri

5. Aşağıdaki scriptin çıktısı ne olur
PHP- Kodu:
<?
$veri 
= array('a','b');
echo 
$veri['a'];
?>
a) 0
b) 1
c) Hata Mesajı
d) Hiçbiri


6. Aşağıdaki scriptin çıktısı ne olur
PHP- Kodu:
<?
$veri 
= array('a','b');
echo 
$veri[0]*$veri[1];
?>
a) 0
b) a
c) Hata Mesajı
d) Hiçbiri

7. Aşağıdaki scriptin çıktısı ne olur
PHP- Kodu:
<?
$veri 
= array('a','b');
echo 
$veri[1].$veri[2];
?>
a) 0
b) a
c) b
d) ab

8. Aşağıdaki scriptin çıktısı ne olur
PHP- Kodu:
<?
$veri1 
'a';
$veri2 5;
echo 
$veri1*$veri2;
?>
a) 0
b) a5
c) Hata Mesajı
d) Hiçbiri

9. Aşağıdaki scriptin çıktısı ne olur
PHP- Kodu:
<?
$veri1 
'a';
$veri2 5;
echo 
$veri1.$veri2;
?>
a) 0
b) a5
c) Hata Mesajı
d) Hiçbiri

10. Aşağıdaki scriptin çıktısı ne olur
PHP- Kodu:
<?
$veri1 
0.001;
$veri2 '5';
echo 
$veri1*$veri2;
?>
a) 0
b) 0.0005
c) Hata Mesajı
d) Hiçbiri
Konu açmadan önce " FORUM KURALLARI " bölümünü gözden geçirin.

Her türlü soru, öneri, memnuniyet, şikayet ve bilgi taleplerinizi iletmek için " MAİL " adresimizi kullanabilir veya " İLETİŞİM FORMU " üzerinden bizlere ulaşabilirsiniz.

Kurallara Uyduğunuz için Teşekkürler !
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
20.12.2007, 20:46 2 (permalink)
Cagatay
  • Üyelik Tarihi10.03.2006
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar2,104
1 - d
2 - d
3 - c
4 - d
5 - d
6 - a
7 - a
8 - a
9 - b
10 - b
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
20.12.2007, 21:10 3 (permalink)
iyinet
iyinet Paylaşım için teşekkürler
  • Neredenİzmir Şubesi
  • Üyelik Tarihi2.09.2002
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar5,572

1 - d
2 - d
3 - c
4 - d
5 - d
6 - a
7 - a
8 - a
9 - b
10 - b

Gayet başarılı, 10 üzerinden 9
Konu açmadan önce " FORUM KURALLARI " bölümünü gözden geçirin.

Her türlü soru, öneri, memnuniyet, şikayet ve bilgi taleplerinizi iletmek için " MAİL " adresimizi kullanabilir veya " İLETİŞİM FORMU " üzerinden bizlere ulaşabilirsiniz.

Kurallara Uyduğunuz için Teşekkürler !
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
20.12.2007, 21:17 4 (permalink)
Cagatay
  • Üyelik Tarihi10.03.2006
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar2,104
yanlış olan hangisi aceba?
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
20.12.2007, 21:18 5 (permalink)
Cagatay
  • Üyelik Tarihi10.03.2006
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar2,104
evet tamam 8 - b imiş :p
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
20.12.2007, 21:20 6 (permalink)
iyinet
iyinet Paylaşım için teşekkürler
  • Neredenİzmir Şubesi
  • Üyelik Tarihi2.09.2002
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar5,572

evet tamam 8 - b imiş :p

10. cevabın yanlış
Konu açmadan önce " FORUM KURALLARI " bölümünü gözden geçirin.

Her türlü soru, öneri, memnuniyet, şikayet ve bilgi taleplerinizi iletmek için " MAİL " adresimizi kullanabilir veya " İLETİŞİM FORMU " üzerinden bizlere ulaşabilirsiniz.

Kurallara Uyduğunuz için Teşekkürler !
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
20.12.2007, 21:26 7 (permalink)
Lisans
  • Üyelik Tarihi29.08.2007
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar552
10 - a
8 de a olması gerekmezmi bildiğim kadarıyla string bir ifade ile sayının çarpımı 0 olur tabi yanlışta biliyor olabilirim
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
20.12.2007, 21:31 8 (permalink)
iyinet
iyinet Paylaşım için teşekkürler
  • Neredenİzmir Şubesi
  • Üyelik Tarihi2.09.2002
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar5,572
Cevaplar #permalink (permalink)
1 - d
2 - d
3 - c
4 - d
5 - d
6 - a
7 - c
8 - a
9 - b
10 - d
Konu açmadan önce " FORUM KURALLARI " bölümünü gözden geçirin.

Her türlü soru, öneri, memnuniyet, şikayet ve bilgi taleplerinizi iletmek için " MAİL " adresimizi kullanabilir veya " İLETİŞİM FORMU " üzerinden bizlere ulaşabilirsiniz.

Kurallara Uyduğunuz için Teşekkürler !
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
20.12.2007, 23:01 9 (permalink)
i.ari
  • NeredenDenizli Şubesi
  • Üyelik Tarihi16.12.2006
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar2,348
güzel sorular. kücük ayrıntılar bazen önemli olabiliyor.
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
20.12.2007, 23:05 10 (permalink)
mstgngr
  • Üyelik Tarihi2.11.2007
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar74
5.
6.
10.

Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu Aç Cevap Yaz
Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa
Şu an bu konuyu okuyan kişi sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 
Seçenekler
Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok Cevap Yazma Yetkiniz Yok Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
BB code is Açık Smileler Açık [IMG] Kodları Açık HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık
Forum Kuralları
Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
PHP Orta Seviye Test 2 iyinet PHP Yararlı Bilgiler 9 14.03.2014 03:36
Orta seviye Bedava PHP Script Yazılır Troypc php scriptler 27 25.11.2011 18:22
PHP ve Mysql E-book 103 Mb'lık Büyük Arşiv(Başlangıç Ve Orta Seviye İçin) WebProgramming PHP 3 16.06.2010 23:52
Başlangıc-Orta seviye Genç Webmaster ZIPPKIN İlan panosu 8 4.02.2008 01:23

Forum Saati: 06:07. Zaman dilimi GMT +3 olarak ayarlanmıştır.
Powered by vBulletin™ Version 3.8.7
Copyright © 2017 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.