astropaykartsatis.net
Anketimiz: Xcache makalesi size fayda sağladı mı
Evet 30 73.17%
Hayır 11 26.83%
Katılımcı sayısı: 41. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

User Tag List

Yeni Konu Aç Cevap Yaz
Toplam 15 Sayfadan 1. Sayfa
12.12.2007, 13:07 1 (permalink)
Opteron
  • Üyelik Tarihi26.11.2006
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar49
Xcache Kurulumu - Php Hızlandırıcı #permalink (permalink)
[iyinet] : Xcache sadece PHP 5.1 ve üstü için çalışır, başlamadan önce php versiyonunuz ssh den "php -v" ile kontrol ediniz.

[iyinet update] : 1.2.1 versiyonu Xcache 1.2.2 baglantıları ile değiştirilmiştir.

Xcache suan php cache scriptleri arasında performans açısından en başarılı script denebilir. Peki nasıl kurarız sunucumuza xcache'i gelin birlikte öğrenelim.


Önce source paketi sunucumuza çekelim

Kod:
cd /usr/local/src
wget http://xcache.lighttpd.net/pub/Releases/1.2.2/xcache-1.2.2.tar.gz
İndirdiğimiz source'u tar.gz'den çıkararak sırayla aşağıdaki adımları uygulayarak configure edelim.

Kod:
tar -zxf xcache-1.2.2.tar.gz
cd xcache
phpize
./configure --enable-xcache
make
su
make install
Make install işlemimizden sonra modul'un bulunduğu yol çıkıcak karşınıza bu yolda no-debug-non-zts-xxxxxx yazan kısmı bir yere not edin.

Php.ini dosyanızın nerde bulunduğunu öğrenelim şimdi,

php -i | grep php.ini yazdıgınızda size php.ini dosyanızın bulundugu dizini vericektir.

ör: /usr/local/lib/php.ini

Biz /usr/local/lib/php.ini olduğunu varsayarak biz şimdi xcache'in konfigurasyon verilerini php.ini dosyamızın sonuna ekleticez.

Kod:
cat xcache.ini >> /usr/local/lib/php.ini
Sırada son bir değişiklik yapmak kaldı. Php.ini dosyamızı kullandığımız editör ile açalım.

Kod:
pico /usr/local/lib/php.ini
En alt satırlara inelim Xcache ın ayarları karşımıza gelicek. Burda ,

zend_extension = /usr/local/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-xxxxxxx/xcache.so

Yukarıdaki satırı bulup burdaki /usr/local/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-xxxxxxx satırını make install işleminden sonra karsımıza cıkan yol ile değiştirelim.

Hemen alt kısımlarda bulunan admin kullanıcı ve şifre kısmına http://www.bilgiportal.com/md5.php adresinde xcache admin panelene giriş için kullanacağımız şifremizi yazıp çıkan md5'li halini kopyalayıp xcache.admin.pass kısmına yapıstıralım. (Aşağıdaki gibi olucak)

[xcache.admin]
xcache.admin.user = "Login Adı"
; xcache.admin.pass = md5($your_password)
xcache.admin.pass = "34258748hs850008183"

xcache.size kısmına kullanması için ayıracağınız ram miktarını yazın. Önerilen: 128
xcache count kısmına kullandıgınız işlemci dual ise 2 quad ise 4 yazabılırsınız.
xcache slot kısmına xcache count ıle aynı değeri verebilirsiniz.

Değiştirmeniz gereken yerler bitti

apache'mizi bir restart edelim

service httpd restart

Son olarak xcache'in admin panelini web'den ulaşılabilir yapalım. Tekrar xcache dızınımıze gidiyoruz. Buradaki admin klasorunu web'de kullanmak ıstedıgımız dızıne kopyalıyoruz.

örnek: domain.com sitenizin kullanıcısı domain diyelim ve dosyalarınızın yolunun /home/domain/public_html klasoru ıcınde oldugunu varsayalım.

cd /usr/local/src/xcache
cp -r admin /home/domain/public_html/

artık www.domain.com/admin/ bölümünden xcache için belirlediğimiz admin kullanıcı adı ve şifremiz ile paneline giriş yapabiliriz.

Kolay gelsin.
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
12.12.2007, 14:45 2 (permalink)
Mywedding
Mywedding rightful
  • Üyelik Tarihi26.09.2006
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar4,336
valla süper ellerine kolaylık, kurucağım bunu,

pekiii, eacceleratörde istesek
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
12.12.2007, 15:25 3 (permalink)
ENVER
  • Üyelik Tarihi21.09.2006
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar301

valla süper ellerine kolaylık, kurucağım bunu,

pekiii, eacceleratörde istesek

seo forumlarında hız için xcache öneriliyor gördüğüm kadarıyla. Anketlerde açık ara önde eacceleratör kurmuştum makinama ve memnun kaldığım söylenemez kaldırdım.

xcache için iyinetin deneme yapmasını bekliyorum memcache gayet iyi oldu xcache ile birlikte eminim kusursuz olacak
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
12.12.2007, 15:40 4 (permalink)
Mickey
  • Üyelik Tarihi12.09.2006
  • Yaş28
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar751

valla süper ellerine kolaylık, kurucağım bunu,

pekiii, eacceleratörde istesek

fare iş başında :p
http://forum.iyinet.com/php/78143-ea...dora-core.html
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
12.12.2007, 15:57 5 (permalink)
i.ari
  • NeredenDenizli Şubesi
  • Üyelik Tarihi16.12.2006
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar2,348
xcache hiç bilmeyen bir kişiye bahsederseniz çok sevinirim.
Fonksiyon ilemi cagırılıyor? tmp klasorunda sql sorgu sonuclarını bekletiyor mu ne yapıyor?
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
12.12.2007, 17:21 6 (permalink)
Opteron
  • Üyelik Tarihi26.11.2006
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar49

xcache hiç bilmeyen bir kişiye bahsederseniz çok sevinirim.
Fonksiyon ilemi cagırılıyor? tmp klasorunda sql sorgu sonuclarını bekletiyor mu ne yapıyor?

i.ari

http://xcache.lighttpd.net/wiki/Introduction

Burda calısma prensıbı ıle ılgılı ılk agızdan bılgılere ulasabılırsın

Kabaca ne ıse yarıyor dersen ,

En fazla kullanılan php sayfalarını belırledıgınız oranda cache 'e alarak verılerın sql den degılde ram'den cagrılarak cok daha hızlı ekrana basılmasına ve sunucu yuklerını hafıfletmeye yarıyor. mantık olarak apc, eaccelerator, phpa, truck-mmcache gıbı scrıptlerle aynı mantıgı kullanıyor.
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
12.12.2007, 18:49 7 (permalink)
iyinet
iyinet Paylaşım için teşekkürler
  • Neredenİzmir Şubesi
  • Üyelik Tarihi2.09.2002
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar5,572
Eline sağlık Opteron, emeğin ve paylaşım için teşekkürler.
Konu açmadan önce " FORUM KURALLARI " bölümünü gözden geçirin.

Her türlü soru, öneri, memnuniyet, şikayet ve bilgi taleplerinizi iletmek için " MAİL " adresimizi kullanabilir veya " İLETİŞİM FORMU " üzerinden bizlere ulaşabilirsiniz.

Kurallara Uyduğunuz için Teşekkürler !
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
12.12.2007, 23:07 8 (permalink)
ENVER
  • Üyelik Tarihi21.09.2006
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar301
anlatım için teşekkürler şimdi sorunlarla karşındayım

tar -zxf xcache-1.2.1.tar.gz dedikten sonra cd xcache deyince bulunamadı dedi bende cd xcache-1.2.1 yazıp devam ettim sırası ile işleme tabi son olarak cd /usr/local/src/xcache yerine xcache-1.2.1 yazıldı ve domain/admin dedim
XCache is not loaded
Please check /usr/local/lib/php.ini

hatası verdi makinada zend yüklü onunla alakalı bir durum mu acaba
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
12.12.2007, 23:30 9 (permalink)
Opteron
  • Üyelik Tarihi26.11.2006
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar49
Enver Zend ile birlikte kullanmadım hiç xcache'ı bırlıkte calısırlarmı fıkrım yok, aldıgın hataya bakıldıgında php.ini dosyasında xcache ıcın gereklı konfu bulamıyor.

cat xcache.ini >> /usr/local/lib/php.ini

komutunu yazdınmı /usr/local/src/xcache-1.2.1 klasoru ıcerısındeyken?

kullandıgın edıtor ıle /usr/local/lib/php.ini dosyasının sonuna bakarmısın bi, xcache ıcın gereklı satırlar gozukuyormu dıye?
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
12.12.2007, 23:32 10 (permalink)
ENVER
  • Üyelik Tarihi21.09.2006
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar301
evet yazdım php.ini ye gereken veriler geldi oraya
/usr/local/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20020429/
vs. bilgileri girdim ama bu hatayı anlamadım.
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu Aç Cevap Yaz
Toplam 15 Sayfadan 1. Sayfa
Şu an bu konuyu okuyan kişi sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 
Seçenekler
Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok Cevap Yazma Yetkiniz Yok Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
BB code is Açık Smileler Açık [IMG] Kodları Açık HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık
Forum Kuralları
Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Win7 php kurulumu? Darkart Webserver Kurulum ve Ayarlar 2 20.04.2011 01:43
eAccelerator - PHP Hızlandırıcı (CentOS/Fedora Core) Mickey PHP Yararlı Bilgiler 49 31.08.2009 16:25
Xcache kurulumu yapılır i.ari Webserver Kurulum ve Ayarlar 0 21.02.2009 15:31
ffmpeg-php kurulumu yardım lütfen biqq PHP 5 7.08.2006 10:18
OFFLİNE PHP SERVER KURULUMU NETCONGFX PHP 1 28.02.2003 11:38

Forum Saati: 14:06. Zaman dilimi GMT +3 olarak ayarlanmıştır.
Powered by vBulletin™ Version 3.8.7
Copyright © 2017 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.