astropaykartsatis.net
User Tag List

Yeni Konu Aç Cevap Yaz
Toplam 4 Sayfadan 1. Sayfa
21.04.2007, 18:34 1 (permalink)
iyinet
iyinet Paylaşım için teşekkürler
  • Neredenİzmir Şubesi
  • Üyelik Tarihi2.09.2002
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar5,572
PHP yi nasıl hızlandırırım? #permalink (permalink)
PHP yi turbo moduna almaya hazirmisiniz?

Yazmaya basliyorum, PHP konusunda tecrubeli arkadaslari da bu baslik altina ekleme yapmaya davet ediyorum.

İlgili makaleler:

eAccelerator kurulumu - http://forum.iyinet.com/php/78143-ea...dora-core.html
xcache kurulumu - http://forum.iyinet.com/php/78137-xc...landirici.html
memcached kurulumu - http://forum.iyinet.com/php/78093-me...ysql-icin.html
memcached ile kendi PHP kodunuzu hızlandırmak - http://forum.iyinet.com/php/80911-me...landirmak.html
Konu açmadan önce " FORUM KURALLARI " bölümünü gözden geçirin.

Her türlü soru, öneri, memnuniyet, şikayet ve bilgi taleplerinizi iletmek için " MAİL " adresimizi kullanabilir veya " İLETİŞİM FORMU " üzerinden bizlere ulaşabilirsiniz.

Kurallara Uyduğunuz için Teşekkürler !
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
21.04.2007, 18:40 2 (permalink)
iyinet
iyinet Paylaşım için teşekkürler
  • Neredenİzmir Şubesi
  • Üyelik Tarihi2.09.2002
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar5,572
PHP den once Apache ayarlari #permalink (permalink)
httpd.conf icinde optimal konfigurasyon degerleri:

Konfigurasyon degiskenlerini httpd.conf icinde bulup asagidaki sekilde degistirebilirsiniz. Bu sekilde alt alta yazip eklemeyin!


StartServers 8
MinSpareServers 1
MaxSpareServers 3
MaxClients 200
MaxRequestsPerChild 1000
UseCanonicalName Off
HostnameLookups Off
ServerSignature Off
DirectoryIndex index.html index.php


Cok yogun siteler/serverlar icin ek olarak

KeepAlive Off


.
Konu açmadan önce " FORUM KURALLARI " bölümünü gözden geçirin.

Her türlü soru, öneri, memnuniyet, şikayet ve bilgi taleplerinizi iletmek için " MAİL " adresimizi kullanabilir veya " İLETİŞİM FORMU " üzerinden bizlere ulaşabilirsiniz.

Kurallara Uyduğunuz için Teşekkürler !
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
21.04.2007, 18:57 3 (permalink)
Mepring
  • Üyelik Tarihi18.02.2007
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar188
StartServers 8
MinSpareServers 5
MaxSpareServers 20
MaxClients 450
MaxRequestsPerChild 1000
UseCanonicalName Off
HostnameLookups Off
ServerSignature Off
DirectoryIndex DirectoryIndex index.html index.htm index.shtml index.php index.php4 index.php3 index.phtml index.cgi

Benimki bu şekilde bir sorun verirmi peki
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
21.04.2007, 18:58 4 (permalink)
AkrepList
  • Üyelik Tarihi16.02.2003
  • Yaş39
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar2,406
en önemlisi de php yi windows da değil unix, linux türevlerinde kullanmaktır.
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
21.04.2007, 19:00 5 (permalink)
iyinet
iyinet Paylaşım için teşekkürler
  • Neredenİzmir Şubesi
  • Üyelik Tarihi2.09.2002
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar5,572

StartServers 8
MinSpareServers 5
MaxSpareServers 20
MaxClients 450
MaxRequestsPerChild 1000
UseCanonicalName Off
HostnameLookups Off
ServerSignature Off
DirectoryIndex DirectoryIndex index.html index.htm index.shtml index.php index.php4 index.php3 index.phtml index.cgi

Benimki bu şekilde bir sorun verirmi peki

Vermez. Gayet iyi.
Server cok yogun ise asagidakini ekleyebilirsin:

KeepAlive Off
Konu açmadan önce " FORUM KURALLARI " bölümünü gözden geçirin.

Her türlü soru, öneri, memnuniyet, şikayet ve bilgi taleplerinizi iletmek için " MAİL " adresimizi kullanabilir veya " İLETİŞİM FORMU " üzerinden bizlere ulaşabilirsiniz.

Kurallara Uyduğunuz için Teşekkürler !
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
21.04.2007, 19:08 6 (permalink)
iyinet
iyinet Paylaşım için teşekkürler
  • Neredenİzmir Şubesi
  • Üyelik Tarihi2.09.2002
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar5,572
Sira php.ini de #permalink (permalink)
Bu bolumde global variables vb... PHP de guvenlik konusuna deginmeyecegim.

php.ini
----------------------

expose_php = Off
register_globals = Off
register_long_arrays = Off
output_buffering = 4096
register_argc_argv = Off
magic_quotes_gpc = Off
variables_order = "GPCS"
session.save_path = "/dev/shm"
session.auto_start = 0
Konu açmadan önce " FORUM KURALLARI " bölümünü gözden geçirin.

Her türlü soru, öneri, memnuniyet, şikayet ve bilgi taleplerinizi iletmek için " MAİL " adresimizi kullanabilir veya " İLETİŞİM FORMU " üzerinden bizlere ulaşabilirsiniz.

Kurallara Uyduğunuz için Teşekkürler !
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
21.04.2007, 19:14 7 (permalink)
iyinet
iyinet Paylaşım için teşekkürler
  • Neredenİzmir Şubesi
  • Üyelik Tarihi2.09.2002
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar5,572
eaccelerator kurulumu #permalink (permalink)
http://eaccelerator.net/ adresinden eaccelerator un son versiyonunu indirin.

Bu yaziyi yazdigim sirada son versiyon 0.9.5
http://bart.eaccelerator.net/source/0.9.5/

Shell erisiminiz var ise: (Kaynak http://eaccelerator.net/wiki/InstallFromSource )

wget http://bart.eaccelerator.net/source/...-0.9.5.tar.bz2
bunzip2 eaccelerator-0.9.5.tar.bz2
tar vxzf eaccelerator-0.9.5.tar
cd eaccelerator-0.9.5
export PHP_PREFIX="/usr/local"
$PHP_PREFIX/bin/phpize
./configure --enable-eaccelerator=shared --with-php-config=$PHP_PREFIX/bin/php-config
make clean
make distclean
./configure --enable-eaccelerator=shared --with-php-config=$PHP_PREFIX/bin/php-config
make
make install
mkdir /tmp/eaccelerator
chmod 0777 /tmp/eaccelerator


eaccelerator u kurmanizin ardindan php.ini de asagidaki ayarlari yapmaniz gerekiyor. php.ini nin en sonuna asagidaki satirlari ekleyin.

php.ini
----------------------

zend_extension="/usr/local/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20060613/eaccelerator.so"
eaccelerator.shm_size="16"
eaccelerator.cache_dir="/tmp/eaccelerator"
eaccelerator.enable="1"
eaccelerator.optimizer="1"
eaccelerator.check_mtime="1"
eaccelerator.debug="0"
eaccelerator.filter=""
eaccelerator.shm_max="0"
eaccelerator.shm_ttl="0"
eaccelerator.shm_prune_period="0"
eaccelerator.shm_only="0"
eaccelerator.compress="1"
eaccelerator.compress_level="6"

"/usr/local/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20060613/eaccelerator.so"
Kirmizi ile yazan bu bolume eaccelerator i derlediginizde cikan dizin adini yazin, her yeni versiyonda bu degisir.

Bu islemin ardindan apache yi yeniden baslatin.

service httpd restart

Konu açmadan önce " FORUM KURALLARI " bölümünü gözden geçirin.

Her türlü soru, öneri, memnuniyet, şikayet ve bilgi taleplerinizi iletmek için " MAİL " adresimizi kullanabilir veya " İLETİŞİM FORMU " üzerinden bizlere ulaşabilirsiniz.

Kurallara Uyduğunuz için Teşekkürler !
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
21.04.2007, 22:48 8 (permalink)
WoLeRiNe
  • Üyelik Tarihi11.10.2004
  • Yaş27
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar601
Merhabalar. eaccelerator 0.9.4 sürümü sunucumda kurulu.
Yeni versiyonuna nasıl geçebilirim. Update imkanı var mı yoksa yeniden mi kurmam gerekiyor?
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
21.04.2007, 23:09 9 (permalink)
Mywedding
Mywedding rightful
  • Üyelik Tarihi26.09.2006
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar4,336

Bu bolumde global variables vb... PHP de guvenlik konusuna deginmeyecegim.

php.ini
----------------------

expose_php = Off
register_globals = Off
register_long_arrays = Off
output_buffering = 4096
register_argc_argv = Off
magic_quotes_gpc = Off
variables_order = "GPCS"
session.save_path = "/dev/shm"
session.auto_start = 0

iyinet benimkinde şu değişik

*session.save_path = /var/lib/php/session

bide "register_long_arrays" yok
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
21.04.2007, 23:32 10 (permalink)
iyinet
iyinet Paylaşım için teşekkürler
  • Neredenİzmir Şubesi
  • Üyelik Tarihi2.09.2002
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar5,572

Merhabalar. eaccelerator 0.9.4 sürümü sunucumda kurulu.
Yeni versiyonuna nasıl geçebilirim. Update imkanı var mı yoksa yeniden mi kurmam gerekiyor?

indirip yeniden kur.
Yukarida anlattigim gibi.
Konu açmadan önce " FORUM KURALLARI " bölümünü gözden geçirin.

Her türlü soru, öneri, memnuniyet, şikayet ve bilgi taleplerinizi iletmek için " MAİL " adresimizi kullanabilir veya " İLETİŞİM FORMU " üzerinden bizlere ulaşabilirsiniz.

Kurallara Uyduğunuz için Teşekkürler !
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu Aç Cevap Yaz
Toplam 4 Sayfadan 1. Sayfa
Şu an bu konuyu okuyan kişi sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 
Seçenekler
Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok Cevap Yazma Yetkiniz Yok Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
BB code is Açık Smileler Açık [IMG] Kodları Açık HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık
Forum Kuralları
Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Php'yi nasıl hızlandırabilirim ? zazagame PHP 4 2.10.2011 23:34
php-sqlite nasıl yüklenir ? cybim Webserver Kurulum ve Ayarlar 2 14.11.2010 02:53
Basit Php Script e Nasıl ( Php Cache ) Entegre Edebilirim Arkadaşlar.. CoLd!uX PHP 3 4.09.2009 00:17
Php yi nasıl ögrendiniz? Hobichat PHP 13 10.10.2007 22:48
bu hatayı nasıl halledicem .. PHP ! Parae PHP 6 20.04.2005 20:57

Forum Saati: 06:05. Zaman dilimi GMT +3 olarak ayarlanmıştır.
Powered by vBulletin™ Version 3.8.7
Copyright © 2017 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.